Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Όταν μιλάνε οι αριθμοί

Αλήθεια ποιος από εμάς γνωρίζει πόσα γκολ έχει πετύχει συνολικά μια ομάδα στην ιστορία της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας ή στο περιφερειακό πρωτάθλημα; Ή αντίστοιχα πόσα γκολ έχει δεχτεί.
Στο τοπικό ο Αίολος έχει σκοράρει 1318 φορές, ενώ η Ποταμιά στον αντίποδα έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ. Οι Μεγαλοχωρίτες δέχτηκαν την Κυριακή από τον Γιώργο Βούρτσα το 900ο τέρμα της ιστορίας τους.
Εντυπωσιακό είναι και το αρνητικό ρεκόρ τερμάτων των Ευρυτανικών ομάδων στην Δ΄ εθνική που έχουν δεχτεί συνολικά 1510 τέρματα.

Ξέρετε ότι:
-          Η ομάδα του Αίολου έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Α΄ ΕΠΣΕ (Κανονική Διάρκεια). Σύνολο: 1318
-          Η ομάδα του ΑΠΟΚ έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ στην ιστορία της Α΄ ΕΠΣΕ (Κανονική Διάρκεια). Σύνολο: 74
-          Η ομάδα της Ποταμιάς έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Α΄ ΕΠΣΕ (Κανονική Διάρκεια). Σύνολο: 900
-          Η ομάδα του ΑΠΟΚ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Α΄ ΕΠΣΕ (Play Off). Σύνολο: 50.
-          Η ομάδα του ΑΠΟΚ υπολείπεται μόλις ένα τέρμα, για να φτάσει τα 900 στην πορεία του στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας. Το γκολ του Σάκη Τσιλίκα στο ματς Ποταμιά-ΑΠΟΚ (1-4) για την 15η αγωνιστική ήταν το 899ο του Βελουχίου.
-          Το 2ο γκολ του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ραπτόπουλο και Αίολο (5-2) ήταν το νούμερο 1300 για την ομάδα του Προφήτη Ηλία.
-          Το γκολ του Γιώργου Βούρτσα στο ματς Κρέντη-Ποταμιά (2-0,16η αγωνιστική) ήταν το 900ο, που δέχεται η Ποταμιά στην 21ετη της πορεία στο τοπικό πρωτάθλημα.
-          Η Μυρίκη συμπλήρωσε 600 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ χάρης στο τέρμα του Βασίλη Λέντζου (28ο λεπτό) στον αγώνα Κεράσοβο-Μυρίκη (2-4, 13η αγωνιστική).
-          Το Ραπτόπουλο συμπλήρωσε 500 γκολ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΕ με το τέρμα του Γιώργου Παππά (Το τρίτο του παιχνιδιού) στο ματς Άγραφα-Ραπτόπουλο (1-3) για την 2η αγωνιστική της φετινής Α΄ ΕΠΣΕ.
-          Το 50ο τέρμα του Άγιου Προκοπίου στην σύντομη ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας πέτυχε ο Λάκης Αναστασόπουλος (Το τρίτο) στον αγώνα Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά (3-2) για την 11η αγωνιστική.
-          Το 50ο γκολ των Αγράφων σημειώθηκε από τον Κώστα Καλύβα την 8η αγωνιστική, στο ματς Άγιος Προκόπιος-Άγραφα (1-1).
-          Το 150ο γκολ της Κρέντης σημείωσε ο Βαγγέλης Μάκκας στο ματς Κρέντη-Άγιος Προκόπιος (3-0, 15η αγωνιστική).
-          Το νούμερο 750 στα γκολ για την Ποταμιά επιτεύχθηκε φέτος από τον Κώστα Μαντζιούτα (14η αγωνιστική) στον αγώνα Ραπτόπουλο-Ποταμιά (2-2).
-          Άλλα 19 τέρμα υπολείπεται το ιστορικό Κεράσοβο, ώστε να συμπληρώσει τα 500 γκολ.
-          Οι Ευρυτανικές ομάδες στην 21ετη παρουσία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα έχουν πετύχει 495 γκολ. Αντιστοίχως έχουν δεχτεί 1510 τέρματα.
-          Οι βαθμοί των Ευρυτανικών ομάδων στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα φτάνουν τους 376. Οι 320 εξ αυτών είναι του Βελουχίου και ακολουθεί 2η η Μυρίκη με 23, ο Απεραντιακός (Έχει συγκεντρώσει ως τώρα 18), Ο Αίολος με 15 ενώ χωρίς βαθμό έμειναν λόγω μηδενισμών Κεράσοβο και Εύρυτος.
-          Ο ΑΠΟΚ, λόγω και των περισσότερων συμμετοχών και των επιτυχιών του με τις 4 παραμονές έχει πετύχει τα πιο πολλά γκολ (341) και έχει δεχτεί επίσης τα περισσότερα (615).
-          Ο Απεραντιακός είναι η 6η ομάδα, που εκπροσωπεί τον νομό Ευρυτανίας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί κατά σειρά: ΑΠΟΚ Βελούχι (11 παρουσίες), Κεράσοβο (2 παρουσίες), Αίολος (1 παρουσία), Εύρυτος Λαγκαδιάς (1 παρουσία) και Μυρίκη (3 παρουσίες). Θεωρητικά 1 συμμετοχή στην Δ΄ Εθνική ως ομάδα της Ευρυτανίας έχει και η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη καθώς τυπικά ήταν ομάδα της Φθιώτιδας (Μαλεσίνα).

Επιμέλεια : Δημήτρης Κολλημένος