Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 5-0

Την πιο ευρεία του επικράτηση στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Βελούχι. Επικράτησε της Κρέντης με σκορ 5-0 σε ρυθμούς ρελαντί.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 3 και 30 στο δημοτικό στάδιο Καρπενησίου για την 14η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Απόλυτος κυρίαρχος, όπως αναμενόταν ήταν ο ΑΠΟΚ.
Ο ΑΠΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στην επανάληψη. Πέτυχε την 5η συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα, με τον Πάνο Γαλανό να σκοράρει από 2 φορές. Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη έφτασε τους 34 πόντους.
Οι Κρεντιώτες του Χρήστου Καλαμπάκα υποτάχτηκαν στις ορέξεις του αντιπάλου. Αντιστάθηκαν στο πρώτο ημίωρο και από κει και πέρα οδηγήθηκαν στην συντριβή. Ο ΑΟΚ παρέμεινε στην 8η θέση με 11 βαθμούς και είναι αδιάφορος.


Α΄ μέρος

Αναγνωριστικό παιχνίδι στην αρχή
Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΑΠΟΚ άρχισε να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση του και έχοντας την εδαφική υπεροχή άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς να έχει πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Η Κρέντη ήταν καλά οργανωμένη και αντιστάθηκε μέχρι το 32΄.

Μίλησε η κλάση του Μπόνια
Με ένα εξαιρετικό γκολ του Κώστα Μπόνια το Βελούχι πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του 1-0, αφού στο υπόλοιπο του α΄ μέρους δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄ : Κάθετη πάσα του Κουτσουπιά βρίσκει τον Τσιλίκα, το δυνατό σουτ του οποίου από καλή θέση απέκρουσε ο Ντάλλας με τις γροθιές. Στην επαναφορά γυριστό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
19΄ : Ο Συγκελόπουλος με έξυπνη μπαλιά τροφοδότησε τον Μπόνια, το ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου εντός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
32΄ : Ο Μπόνιας λίγο έξω από την περιοχή κέρδισε τις κόντρες, σούταρε πολύ δυνατά και έστειλε την μπάλα ψηλά στο τέρμα του Ντάλλα, κάνοντας με όμορφο τρόπο το 1-0.
45΄ : Μακρινό σουτ του Μπόνια κόντραρε στα σώματα και παίρνοντας περίεργη τροχιά έφυγε πάνω από την εστία της Κρέντης.

Β΄ μέρος


Επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων
Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Σε αυτό συνετέλεσαν και οι αλλαγές των έμπειρων Γαλανού και Φλωράκη, με τους Καρπενησιώτες να πετυχαίνουν άλλα 4 τέρματα, το ένα ομορφότερο από το άλλο, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄ : Ο Νικολάου από πλάγια έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, το πλασέ του με το εξωτερικό έδιωξε σε κόρνερ ο Ντάλλας.
60΄ : Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουτσουπιάς με καρφωτή κεφαλιά λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0.
62΄ : Κεφαλιά-πάσα του Ντουφεκιά είχε αποδεκτή τον Πάτρου, που με νέα κεφαλιά έστειλε μπάλα πάνω το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
70΄ : Ατομική προσπάθεια του Νικολάου από αριστερά, συρτή σέντρα για τον Γαλανό και ο τελευταίος με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ντάλλα και έκανε το 3-0.
75΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. πάσαρε στον Φλωράκη, που πλάσαρε από πολύ κοντά, ο Ντάλλας απόμάκρυνε και στην επαναφορά ο έμπειρος Γαλανός με ωραίο πλασέ στο «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε το 4-0.
79΄ : Ωραία ατομική προσπάθεια του Φλωράκη, που πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από κέντρο, απόφυγε τους πάντες, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σε θέση τετ α τετ διαμόρφωσε το 5-0, σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ.
81΄ : Χτύπημα φάουλ του Κόκκοτου έδιωξε με διπλή προσπάθεια ο Ρεσίτης.
90΄ : Τεχνικό πλασαριστό σουτ του Γαλανού εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ όμορφα ο Ντάλλας στην γωνία του.


Κίτρινες  Κάρτες
Νικολάου, Μπισμπίκης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Νικολάου, Γαλανός, Φλωράκης, Μπόνιας
Κρέντη: Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Κωστόπουλος

Δηλώσεις προπονητών

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ) : «Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κάτι που μας απέφερε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια παίξαμε με ορθολογικό τρόπο, κρατώντας τον ρυθμό του παιχνιδιού σε υψηλό επίπεδο, έχοντας τις γραμμές μας κοντά μεταξύ τους, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα ως ομάδα, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αλλά και στον κόσμο που πιστεύει σε μας. Έχουμε μια ιερή υποχρέωση μέχρι τέλους, να είμαστε αντάξιοι μιας ομάδας, όπως ο ΑΠΟΚ. Κρατάμε τα θετικά, προσπαθούμε μέσα στην εβδομάδα να διορθώσουμε τα λάθη μας και βλέπουμε την συνέχεια με αισιοδοξία.»

Χρήστος Καλαμπάκας (Κρέντη) : «Το αποτέλεσμα του αγώνα δεν χωράει κάποια κριτική. Αποδεικνύεται ότι όποιος δουλεύει όλη την βδομάδα στο γήπεδο ανταμείβεται. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά δεν μπορέσαμε. Κρατήσαμε ένα ημίχρονο και από εκεί και πέρα καταρρεύσαμε. Κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο.» 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Νικολάου, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας(63΄ Γαλανός), Τσιλίκας(59΄ Φλωράκης), Κουτσουπιάς, Πάτρου, Γενιτσαρόπουλος Α.(77΄ Μαυρογόνατος)

Κρέντη (Χρήστος Καλαμπάκας) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μπύρος Σ., Κόκκοτος, Περούλας Γ., Μάκκας Ε., Μπισμπίκης(79΄ Καζάκος Π.), Καστάνης, Τσιγαρίδας (59΄ Μάκκας Κ.(Σ), Βούρτσας Γ., Κωστόπουλος(71΄ Ντάλλας Σ.)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος  Βοηθός : Πάνος Πλατής (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός :  Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)



Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος