Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μυρίκη-Άγιος Προκόπιος 2-2

Σε ένα ματς, που είχε πολλές συγκινήσεις Μυρίκη και Άγιος Προκόπιος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι του Αστέρα έκαναν την μεγάλη ανατροπή και απέσπασαν τον πολύτιμο βαθμό, που τους κρατάει στις προνομιούχες θέσεις των «Play Off».
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και κυριάρχησε. Ευτύχησε να προηγηθεί με δυο τέρματα διαφορά πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Στην συνέχεια η απόδοση των «κόκκινων» έπεσε αισθητά και είχε σαν αποτέλεσμα να το πληρώσουν με την ισοφάριση. Η Μυρίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις. Δεν διαχειρίστηκε σωστά όμως το παιχνίδι και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Άγιο Προκόπιο στην 3η θέση και να μπει γερά στο κυνήγι των μπαράζ.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου κατάφερε να κάνει την τεράστια ανατροπή και να αποσπάσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό. Έπαιξε με αντεπιθέσεις και χάρης του ταχύτατους ποδοσφαιριστές του απειλούσε πυκνά συχνά την αντίπαλη περιοχή. Σκόραραν δυο παίκτες, που δεν είναι από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του Αστέρα ο πιτσιρικάς Δημήτρης Λαθύρης και ο Μεγντί Σκύπι (Πρώτο τους φετινό τέρμα).
Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε στην 3η θέση, έχοντας 21 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη ισοβαθμεί προσωρινά στην 4η θέση με το Ραπτόπουλο (Αγωνίζεται αύριο με την Ποταμιά) με 18 βαθμούς.
Το ματς έγινε στο γήπεδο ρίψεων του αθλητικού κέντρου και ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του τοπικού. Ξεκίνησε στις 3.30 και έγινε κάτω από μια ηλιόλουστη μέρα και με την παρουσία περίπου 80 με 100 φιλάθλων.


Αποχιονισμός του γηπέδου το Σάββατο το πρωί
Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ το “Evrytania Sport” ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει αναβολή στην αναμέτρηση. Το Σάββατο το πρωί όμως, οι άνθρωποι της Μυρίκης μαζί με τους υπαλλήλους του αθλητικού κέντρου ξεχιόνισαν το γήπεδο των ρίψεων, έφτιαξαν τις γραμμές και έτσι το ματς ξεκίνησε κανονικά. Να θυμίσουμε ότι η έδρα της Μυρίκης είναι το κεντρικό γήπεδο, αλλά σε αυτό το γήπεδο υπήρχε περισσότερο χιόνι.

Αλλαγή στην τριάδα των διαιτητών
Αλλαγή είχαμε στην 3αδα επίσης το Σάββατο το πρωί. Ο Βαγγέλης Λαθύρης αντικαταστάθηκε από τον Βαγγέλη Βλάχο του συνδέσμου Φθιώτιδας.

2-2 και στον πρώτο αγώνα
Ισόπαλη με σκορ 2-2 είχε λήξει και η αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Παλαιοκατούνα. Βάσει της προκήρυξης πρωταθλήματος σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν οι δυο ομάδες, θα δώσουν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο για την κατάταξη τους. Ο αγώνας θα δοθεί εφόσον οι ομάδες ισοβαθμούν σε μια από τις πρώτες 4 θέσεις σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει νόημα ο νοκ άουτ αγώνας. 


Α΄ μέρος

Υπεροχή και δίκαιο προβάδισμα της Μυρίκης
Πιο δυνατά ξεκίνησε η Μυρίκη και είχε περισσότερη ζωντάνια. Κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρης σε γκολ του Κώστα Σταμούλη και του Κώστα Σιταρά.

Μπήκε ξανά στο παιχνίδι ο Αστέρας
Η ομάδα της Παλαιοκατούνας ξεπέρασε το σοκ των δυο τερμάτων και κατάφερε σε κρίσιμο χρονικό διάστημα να μειώσει με γκολ του Λαθύρη Δ. .


Οι καλύτερες φάσεις
9΄ : Ο Σταμούλης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Κόκκοτα, για να «γραφτεί» με έναν πανέμορφο τρόπο το 1-0. Έξαλλα πανηγύρισαν το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι.
13΄ : Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από καλή θέση μάζεψε στην αριστερή του γωνία ο Λυρούδιας.
26΄ : Ο Παχής έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά, ο Σιταράς εν στάση αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Αστέρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.
29΄ : Ο 1ος βοηθός Βαγγέλης Βλάχος υπέδειξε τον Σιταρά σε θέση οφσάιντ, ο πρόεδρος της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας οργισμένος από αυτή την υπόδειξη διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό.
34΄ : Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Λαθύρης Δ. με καταπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων, μειώνοντας σε 2-1. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ.

Β΄ μέρος

Ισοφάριση για τον Άγιο Προκόπιο
Δυνατά μπήκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Άγιος Προκόπιος. Έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, καθώς αρχικά ισοφάρισε με τον Σκύπι και δυο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι με τον Τσέκα.


Μέχρι το τέλος διατηρήθηκε το «Χ»
Παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων το ισόπαλο σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος. Ένα αποτέλεσμα «ευνοϊκό» για τον Άγιο Προκόπιο.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Ο Τσέκας έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή και ο Σκύπι από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
51΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τσέκας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Χάθηκε σημαντική στιγμή για τους φιλοξενούμενους, που θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα.
53΄ : Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Καρβέλης βρέθηκε απέναντι στον Κόκκοτα, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Παχής και η κεφαλιά του Λέντζου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
65΄ : Ο Καρβέλης έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πλάσαρε τον Κόκκοτα, αυτός όμως απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
77΄ : Ο Ράπτης αποχωρεί τραυματίας και η Μυρίκη θα συνεχίσει με 10 μέχρι την λήξη.
83΄ : Ο Τσίπρας σέντραρε από αριστερά, το μονοκόμματο σουτ του Αναστασόπουλου πέρασε άουτ.
93΄ : Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου κόντραρε στο τοίχος και στην συνέχεια σουτ του Λαθύρη Δ. εκτός περιοχής απέκρουσε δύσκολα ο Λυρούδιας.


Κίτρινες  Κάρτες
Λέντζος, Σταμούλης, Τσάκνης, Αναστασόπουλος, Παρούτσας

Διακριθέντες
Μυρίκη : Παχής, Κολόκας, Σιταράς
Άγιος Προκόπιος : Τσίπρας, Τσέκας, Λαθύρης Δ., Γκούρλιας, Νταλαφούρας  

Δηλώσεις προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη) : « Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : « Σήμερα κατεβήκαμε να παίξουμε έναν τελικό, με πολλά προβλήματα, τα οποία είχαν να κάνουν με τον καταρτισμό της δεκαοκτάδας. Καταφέραμε και ήμασταν 16 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, με 3 τραυματίες, που ξεκίνησαν στο παιχνίδι βασικοί (Νταλαφούρας, Λαθύρης Ι., Κουρλός). Βρεθήκαμε να χάνουμε με 2 αστεία γκολ και μετά με κινήσεις, που γίνανε στο σύστημα της ομάδος και κάποιες αλλαγές προσώπων, οι παίκτες απόδειξαν πόσο αγαπούν αυτή την ομάδα. Μειώσαμε στο 34΄ και μπορώ να πω ότι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε ακόμη πιο δυνατοί και πιστεύω ότι κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Από εκεί και πέρα ισοφαρίσαμε γρήγορα, είχαμε ένα δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες, είχαμε κερδίσει τον χώρο του κέντρου και ότι μας δημιούργησε η αντίπαλη ομάδα είναι από λάθη δικά μας, που οφείλονται στο ότι η ομάδα μας δεν προπονείται. Νομίζω σήμερα ότι τα παιδιά αποδείξανε ότι και ξέρουν ποδόσφαιρο και μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και να τους δώσω συγχαρητήρια. Απομένουν 4 τελικοί μέχρι τον στόχο, που έχει βάλει η διοίκηση. Καλή συνέχεια στον Α.Ο. Μυρίκης, ο οποίος ήταν ένας αξιόλογος αντίπαλος και καθαρός.»

Συνθέσεις ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Λυρούδιας, Παχής, Τσιούμας(63΄ Ζαχαράκης), Φούκας(53΄ Κωστόπουλος), Κολόκας, Λέντζος, Γκορόγιας(61΄ λ.τρ. Λιάγκας Η.), Ράπτης, Σιταράς, Καρβέλης, Σταμούλης

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Κουρλός(30΄ λ.τρ. Γκούρλιας), Πλακιάς, Τσάκνης, Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ., Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας(88΄ Χαβέλος), Λαθύρης Ι.(35΄ λ.τρ. Σκύπι), Τσίπρας

Διαιτητής : Κώστας Αναγνώστου (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Βλάχος (Φθιώτιδας)
2ος  Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος