Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 2-2

Σε ένα πλούσιο και χορταστικό παιχνίδι Ραπτόπουλο και Ποταμιά αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι δυο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και είχαν την δυνατότητα να σκοράρουν και να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης. Οι Μεγαλοχωρίτες πήραν προβάδισμα στο σκορ δυο φορές, όμως η τοπική Δόξα απάντησε και τις δυο φορές.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη συνέχισε να αγνοεί την νίκη για άλλη μια αγωνιστική. Συμπλήρωσε σχεδόν έναν γύρο χωρίς νίκη (Τελευταία φορά επικράτησε του Αγίου Προκοπίου με 3-0 την 9η αγωνιστική). Η ομάδα του Ραπτοπούλου είχε την υπεροχή σε όλο το διάστημα του αγώνα, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να ασκήσει μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές και κατάφερε να απαντήσει άμεσα.
Η Ποταμιά του Λάκη Λαμπαδάρη ταξίδεψε με πολλές απουσίες στο μακρινό Ραπτόπουλο και δυσκολεύτηκε πολύ στον καταρτισμό της 11αδας. Στα πρώτα λεπτά μάλιστα αγωνίστηκε με 10 παίκτες. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού έπαιξε έξυπνα με αντεπιθέσεις και απείλησε πολλές φορές τους γηπεδούχους. Είχε τις ευκαιρίες στην επανάληψη, για να φύγει ακόμη και με το διπλό.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο, την στιγμή που το σκορ ήταν 1-2. Πρώτα ο Φάνης Μπαστάνης και λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Ζαγκότσης σημάδεψαν το οριζόντιο και το κάθετο δοκάρι αντίστοιχα.
Το Ραπτόπουλο παρέμεινε μόνο στην 4η θέση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 6η θέση, φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Η Δόξα έχει ακόμη τρία παιχνίδια και εάν δεν προσέξει μπορεί να κινδυνέψει να μείνει εκτός μπαράζ. Η Ποταμιά έχει ελπίδες για έξοδο στα μπαράζ, αλλά θα πρέπει να κάνει υπέρβαση στα εναπομείναντα ματς.
Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, διεξήχθη την Κυριακή στις 3.30 στο γήπεδο του Ραπτοπούλου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αμφίρροπη αναμέτρηση, που έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

 
Α΄ μέρος

Αιφνιδίασε με 10 η Ποταμιά
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Λάμπρος Φλωράκης ταλαιπώρησε όλη την άμυνα της Δόξας και άνοιξε νωρίς το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά αγωνίζονταν με 10 παίκτες.

Απάντησε με Παππά
Το Ραπτόπουλο πήρε τα ηνία και ανέβασε την απόδοση του. Ο Γιώργος Παππάς με έξοχη κεφαλιά ισοφάρισε.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Μπούρας Α. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Φλωράκης έγινε κάτοχος της μπάλας από πλάγια αριστερά, μπήκε στην περιοχή εντυπωσιακά, αποφεύγοντας όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1.
13΄ : Ο Κώστας Μαντζιούτας μπαίνει στο γήπεδο και η Ποταμιά αγωνίζεται πλέον με 10.
14΄ : Ο Παππάς έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
26΄ : Ο Παππάς πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χαντζόπουλος έπεσε και μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
34΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παππά από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Χαντζόπουλος.
34΄ : Ο Τύμπας εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Παππάς σηκώνεται στο πρώτο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή και με δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς φέρνει το ματς στα ίσα (1-1).
36΄ : Δυνατό σουτ του Τύμπα εκτός περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο της Ποταμιάς στο δεξί του «παραθυράκι» δύσκολα σε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Χτύπησε στις αντεπιθέσεις η Ποταμιά
Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Ποταμιά άρχισε να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Κώστας Μαντζιούτας σκόραρε και έβαλε ξανά την Ποταμιά μπροστά.

Σημάδεψαν τα δοκάρια
Μέσα σε ένα 4λεπτο οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά ο Φάνης Μπαστάνης για το Ραπτόπουλο και στην συνέχεια ο Γιώργος Ζαγκότσης της Ποταμιάς.

Ισοφάριση στο παρά έξι με Μπαστάνη
Και αφού ο Μπαστάνης ήταν άτυχος νωρίτερα με το δοκάρι, στο 84ο λεπτό ήταν εύστοχος και ισοφάρισε για την ομάδα του Ραπτοπούλου.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄ : Το Ραπτόπουλο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Τύμπας έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Αζακά.
57΄ : Σέντρα-σουτ του Μπαστάνη από δεξιά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
58΄ : Ο Ζαγκότσης Γ. έβγαλε την μπαλιά από αριστερά, ο Φλωράκης από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Ρεσίτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
61΄ : Ο Νεοφύτου έδωσε στον Ζαγκότση Γ., αυτός πλάσαρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής, με την μπάλα να φύγει μόλις από το οριζόντιο δοκάρι.
66΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για αποβολή του Τύμπα, ισχυριζόμενοι ότι εξύβρισε. Ο ρέφερι Κουρεμάδας δεν είδε κάποια παράβαση.
67΄ : Ο Κώτσιας από αριστερά έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Μπούρας Κ. από πλάγια αριστερά κέρδισε την μπάλα, γύρισε στον Μαντζιούτα Κ. που εύκολα εξ επαφής με προβολή έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ, «γράφοντας» το 1-2.
73΄ : Ο Μπαστάνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ανδρεάκης εξ επαφής δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και αυτή πέρασε λίγο άουτ.
74΄ : Σουτ του Μπαστάνη εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντική στιγμή να ισοφαρίσουν.
75΄ : Επικράτησε ένταση και το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά.  Λίγο πριν οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δεύτερη κίτρινη στον Τσουκαλά, όταν αυτός έκανε χέρι. Ο Φθιωτός διαιτητής δεν έδειξε κάρτα στον παίκτη της Ποταμιάς.
78΄ : Ο Μαντζιούτας Κ. σέντραρε από δεξιά, ο Ζαγκότσης Γ. βρέθηκε «φάτσα» με τον Ρεσίτη, κατέβασε χωρίς πίεση και ανενόχλητος πλάσαρε από κοντά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Δόξας.
84΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς, στρώθηκε εκτός περιοχής στον Μπαστάνη, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς και ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Ο μέσος της Δόξας πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε, που ήταν και το πρώτου του φετινό.
86΄ : Μετά από λάθος γύρισμα στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Φλωράκης βγήκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη, τον πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ραπτόπουλου αναδείχτηκε νικητής, αποκρούοντας σωτήρια και κρατώντας τον βαθμό για την ομάδα του.


Κίτρινες  Κάρτες
Μπαστάνης, Τύμπας, Τσουκαλάς, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Κ.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο : Μπαστάνης, Παππάς
Ποταμιά : Φλωράκης, Τσουκαλάς, Νεοφύτου, Μαντζιούτας Ν.  


Δηλώσεις προπονητών

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Σήμερα έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες προσπάθησαν για την νίκη και οι δυο θέλαν την νίκη. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Χάσαμε και εμείς και η αντίπαλη ομάδα πάρα πολλές ευκαιρίες. Συνεχίζουμε και στο τέλος θα κάνουμε συγκομιδή βαθμών  για να δούμε τι έχουμε πετύχει.»

Λάκης Λαμπαδάρης (Ποταμιά) : « Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Μπορούσαμε να κερδίσουμε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε και μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ζαγκότση. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας και θα δούμε στο τέλος τι θα βγει.»







Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Ρεσίτης, Μυρισιώτης, Παπαντζίμας(68΄ Γεωργαλής Β.), Κορέντζελος, Παπαδήμος Λ.(65΄ Μπισμπίκης), Γούλας Σ., Γούλας Λ.(46΄ Ζήκας), Μπαστάνης, Παππάς, Τύμπας, Ανδρεάκης

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης) : Χαντζόπουλος, Αζακάς Θ., Μπούρας Α., Γκορόγιας(49΄ λ.τρ. Μαντζιούτας Ν.), Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ., Νεοφύτου, Κώτσιας, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μπούρας Κ.

Διαιτητής : Κωνσταντίνος Κουρεμάδας (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος