Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Απεραντιακός-Μουζάκι 4-3

Έχοντας πολλά ψυχικά αποθέματα και κάνοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Απεραντιακού έκανε την μεγάλη ανατροπή και επικράτησε του Μουζακίου με σκορ 4-3. Ήταν ένα ματς με πλούσιο θέαμα, ανατροπή στο σκορ και αρκετή ένταση στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα του Απεραντιακού συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και φόρτσαρε εν όψει του τελικού της Τετάρτης.
Το συγκρότημα του Κώστα Πάσσα έπιασε εξαιρετική απόδοση στην επανάληψη και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, να κάνει την ολική επαναφορά. Στο πρώτο μέρος η ομάδα ξεκίνησε νωθρά και αιφνιδιάστηκε από δικά της αμυντικά λάθη και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος μπήκε με άλλον «αέρα» στο γήπεδο και έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Επέβαλλε τον ρυθμό της και διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα, χωρίς να κλειστεί πίσω στην άμυνα. Αναμφισβήτητα οι Απεράντιοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και πήραν μια νίκη, που τους αφήνει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή. Η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας έχει αλλάξει με την έλευση του Κώστα Πάσσα και εάν ο έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει νωρίτερα τα ηνία της ομάδας, ίσως τώρα ο Απεραντιακός να βρίσκονταν πολύ κοντά στην γραμμή.
Τα νικητήρια τέρματα πέτυχαν οι : Χρήστος Κατσίκας, Μπάμπης Θαμνόπουλος, Χρήστος Τλούπας και Νίκος Λεπτάκης. Και οι τέσσερις βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ήταν και 1η φορά που ο Απεραντιακός σκοράρει 4 γκολ σε ένα ματς. Μάλιστα 3 από τους 4 αποτελούν στελέχη της αμυντικής γραμμής.
Το Μουζάκι του Παναγιώτη Ταμπάκου ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Στην συνέχεια ένα τραγικό λάθος του Μάτα έφερε στην ισοφάριση και από τότε χάθηκε η ηρεμία. Η ΑΕΜ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος και παίζοντας με βαθιές μπαλιές και αντεπιθέσεις προηγήθηκε νωρίς με 0-2. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, οπισθοχώρησε και βρέθηκε να χάνει με 4-2. Υπάρχουν παράπονα για το ακυρωθέν γκολ του Τάσου Κανιούρα από την δεύτερη βοηθό Σφονδύλη στις καθυστερήσεις. Η ομάδα της Καρδίτσας έπεσε κάτω από την γραμμή και ίσως αυτή η ήττα αποβεί καθοριστική για το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Το Μουζάκι υποχώρησε στην 11η θέση, μένοντας στους 23 βαθμούς. Το όριο της παραμονής ανέβηκε στους 25 βαθμούς. Την ερχομένη Κυριακή ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας στην Σπερχειάδα με την γειτονική Ένωση.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε την Κυριακή στις 4 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του περιφερειακού πρωταθλήματος του 4ου ομίλου. Στο μεγαλύτερο διάστημα του το παιχνίδι έγινε κάτω από ψιλόβροχο. Ελάχιστοι φίλαθλοι είδαν την ομάδα της Ευρυτανίας να πετυχαίνει δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη.


Εκτός 3 τραυματίες
Χωρίς 3 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκε η ομάδα του Απεραντιακού. Βασίλης Νταβαρίνος και Κώστας Αρουτίδης ένοιωσαν ενοχλήσεις και έμειναν προληπτικά εκτός αποστολής. Εκτός έμεινε και ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης, που είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πυργετό.

Η διάταξη της Ευρυτανικής ομάδας
Με σύστημα 4-2-3-1 αγωνίστηκε η ομάδα του Απεραντιακού. Την εστία του Απεραντιακού υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Θαμνόπουλος και αριστερό ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Κατσίκας, μαζί με τον Τλούπα. Μπροστά τους σε ανασταλτικό ρόλο έπαιξε ο Κεφαλίδης, ενώ στον άξονα έπαιξε ο Πανακούλιας, αλλά έχοντας πιο επιθετικό ρόλο. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Λεπτάκης και αριστερά ο Γεωργακόπουλος. Σαν επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Άρης Νταβαρίνος και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπουγατσιάς.


Ενός λεπτού σιγή πριν το πρώτο σφύριγμα
Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν την έναρξη της συνάντησης στην μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού της Ιαπωνίας.

Α΄ μέρος

Σαφές προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους
Ξεκινώντας δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό, οι φιλοξενούμενοι χάρις σε τέρματα των Κεχαγιά και Μπάλα πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης με 0-2.

Μπήκε στο παιχνίδι λίγο πριν την ανάπαυλα
Ο Απεραντιακός αντέδρασε και τρία λεπτά πριν το ημίχρονο μπήκε ξανά στο παιχνίδι με κεφαλιά του Χρήστου Κατσίκα.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Η μπάλα στρώθηκε εκτός περιοχής στον Κεχαγιά, αυτός σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στον Κατσίκα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τσάμη (0-1).
20΄ : Ο Πανακούλιας με μπαλιά βρήκε τον Μπισμπίκη, που πλάσαρε από πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μάτας μπλόκαρε εύκολα.
26΄ : Ο Μπουγατσιάς πάτησε στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» της ΑΕΜ.
27΄ : Ο Κίσσας έβγαλε καταπληκτική μπαλιά από το κέντρο, ο Μπάλας μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων και πέτυχε το 0-2.
33΄ : Εκτέλεση φάουλ του Νταβαρίνου πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Μουζακίου.
42΄ : Ο Λεπτάκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Καρδιτσιώτης αρχηγός των γηπεδούχων Κατσίκας με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Μάτα και μείωσε σε 1-2.


Β΄ μέρος

Πήρε τα πάνω του και σκόραρε 3 φορές μέσα σε 7 λεπτά
Εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Απεραντιακού. Το λάθος του Μάτα άλλαξε όλη την ροή του παιχνιδιού και η ομάδα της Ευρυτανίας σκόραρε σε 7 λεπτά 3 τέρματα, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 4-3.

Μείωσε στο τελικό 4-3
Το Μουζάκι δεν τα παράτησε, ξεπέρασε την ψυχρολουσία και μείωσε με τον Κίσσα στο τελικό 4-3. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Κανιούρα στις καθυστερήσεις. Αρκετή ένταση είχαν τα τελευταία λεπτά της συνάντησης.


Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Σουτ του Πανακούλια εκτός περιοχής έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάτα.
54΄ : Ο Θαμνόπουλος από πλάγια δεξιά γέμισε προς την περιοχή του Μουζακίου, ο Μάτας έκανε παιδαριώδες λάθος, έκανε κακό κοντρόλ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με αυτό τον απίστευτο τρόπο σε 2-2.
57΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σιώμου και πέναλτι σε προσπάθεια του Λεπτάκη. Ο Πρεβεζιάνος διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
58΄ : Ο Νταβαρίνος  εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός Τλούπας με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάτα και διαμόρφωσε το 3-2. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς γηπεδούχων.
61΄ : Δυνατό σουτ του Νταβαρίνου εκτός περιοχής απέκρουσε δύσκολα στο κέντρο του τέρματος ο Μάτας και στην επαναφορά ο Λεπτάκης με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 4-2, ξανά κάτω από έντονους πανηγυρισμούς.
63΄ : Σουτ του Μπάλα εκτός περιοχής πέρασε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσάμη. Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν αρκετές αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
66΄ : Ο Νταβαρίνος έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η προβολή του Μπουγατσιά από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μάτα.
71΄ : Απευθείας χτύπημα φάουλ του Παπαευαγγέλου πέρασε πάνω από την εστία του Απεραντιακού.
78΄ : Ο Κανιούρας κινήθηκε ταχύτατα βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσάμη, πλάσαρε, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην επαναφορά ο Κίσσας εύκολα από κοντά με πλασέ στην κενή εστία μείωσε στο τελικό 4-3.
84΄ : Πλασέ του Παπαευαγγέλου από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι, την ίδια στιγμή που στον αγωνιστικό χώρο είχαν βρεθεί δυο μπάλες(Η δεύτερη πετάχτηκε από την κερκίδα).
87΄ : Ο Λεπτάκης έβγαλε την μπαλιά για τον Γεωργακόπουλο, που μόνος απέναντι στον Μάτα πλάσαρε από πλάγια δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΜ απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
95΄ : Ο Αναστασίου σέντραρε από δεξιά, ο Κανιούρας σκόραρε, αλλά η δεύτερη βοηθός Σφονδύλη ακύρωσε το τέρμα υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ. Επικράτησε και πάλι ένταση και το ματς τελικά ολοκληρώθηκε στο 97΄.

Κίτρινες  Κάρτες
Μπισμπίκης, Λεπτάκης, Μπαντής, Παπαευαγγέλου

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Λεπτάκης, Νταβαρίνος, Θαμνόπουλος, Γεωργακόπουλος, Τλούπας
Μουζάκι : Κίσσας, Μπάλας, Κανιούρας, Κεχαγιάς


Δηλώσεις προπονητών

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο εμείς μπήκαμε πολύ κρύα στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να βρεθούμε με δυο σουτ πίσω στο σκορ, χωρίς να πιεστούμε. Στην συνέχεια βάλαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ένα πανέμορφο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποιες θέσεις, τα παιδιά άλλαξαν την ψυχολογία τους και μέσα δέκα λεπτά γύρισαν το σκορ. Από εκεί και πέρα συνεχίσαμε να πιέζουμε, χωρίς να έχουμε άλλη πίεση και με ένα τρίτο σουτ ο αντίπαλος μείωσε το σκορ. Ήταν θέμα χρόνου πότε θα τελείωνε το παιχνίδι, μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και είναι μια συνέχεια από το δεύτερο ημίχρονο, που κάναμε στο ματς με τον Πυργετό. Εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα του Μουζακίου και εμείς συνεχίζουμε.»

Παναγιώτης Ταμπάκος (Μουζάκι) : «Πιστεύω σήμερα έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι η ομάδα μου «αυτοκτόνησε». Ξεκινήσαμε με ιδανικές συνθήκες, προηγηθήκαμε νωρίς με 0-2 και θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη διαχείριση και να ελέγχουμε το παιχνίδι πιο καλά. Η ομάδα του Απεραντιακού πέτυχε ένα γκολ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι πριν τελειώσει το ημίχρονο. Πιστεύω ότι το 2-2 και το 3-2 είναι καθαρά λάθη του τερματοφύλακα μας και δώσαμε το προβάδισμα έτσι στην αντίπαλη ομάδα. Μετά έπεσε η ψυχολογία η δικιά μας, τα παιδιά προσπάθησαν μειώσαμε σε 4-3. Το τελικό σκορ έπρεπε να είναι 4-4, γιατί πιστεύω ότι γκολ είναι κανονικό, που μας ακύρωσε. Το λέω αυτό με απόλυτη σιγουριά, γιατί είμαι ακριβώς στην ευθεία. Δεν πήραμε βαθμούς σε ένα παιχνίδι, που τους θέλαμε, θα ψάξουμε βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε.»

Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Θαμνόπουλος, Μπισμπίκης Δ.(69΄ Ζήσιμος), Κατσίκας, Κεφαλίδης, Μπουγατσιάς(90΄ Ντότσικας), Λεπτάκης, Τλούπας(80΄ Μπουμπουρής), Νταβαρίνος Α., Γεωργακόπουλος, Πανακούλιας

Μουζάκι (Παναγιώτης Ταμπάκος) : Μάτας, Σίμος, Γεωργιάδης, Μπαντής, Μιαρίτης(65΄ λ.τρ. Παπαευαγγέλου), Σιώμης, Μπάλας(76΄ Κανιούρας), Κεχαγιάς, Κίσσας, Αναστασίου, Υφαντής(76΄ Ζαραμπούκας)

Διαιτητής : Γιώργος Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)
2ος Βοηθός : Θεοδώρα Σφονδύλη (Πρέβεζας)









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος