Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Αίολος-Μυρίκη 2-2

Ισόπαλο όπως και στον πρώτο γύρο τελείωσε το Καρπενησιώτικο ντέρμπι. Αίολος και Μυρίκη προσέφεραν πλούσιο θέαμα, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 15:30 στο δημοτικό στάδιο Καρπενησίου για την 15η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας και ικανοποίησε τους θεατές, που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν.
Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα πολύ καλό ματς στα πρώτα 45 λεπτά και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή, για να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και έτσι η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου αναδείχτηκε ισόπαλη για 2η συνεχόμενη αγωνιστική με το ίδιο σκορ (2-2). Ο Αίολος ανέβηκε στην 6η θέση, «πιάνοντας» την Ποταμιά στους 15 βαθμούς και μειώθηκαν οι ελπίδες του για είσοδο στην 4αδα.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα κατάφερε στην επανάληψη να κάνει τεράστια ανατροπή από 2-0 σε 2-2 και να πάρει τον βαθμό στο 91΄. Ο βαθμός αυτός μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικός στην έκβαση της υπόθεσης-μπαράζ. Οι «κόκκινοι» πέρασαν 4οι, φτάνοντας τους 19 πόντους και ισοβαθμούν με το Ραπτόπουλο.


Α΄ μέρος

Καταπληκτικός ρυθμός στο ξεκίνημα
Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο, με τις δυο ομάδες να δείχνουν από την αρχή ότι θέλουν την νίκη. Αμφότερες θα μπορούσαν να προηγηθούν από νωρίς.

Γκολ για τους γηπεδούχους
Μόλις στο 5΄ ο Αίολος κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ με τον πρώτο σκόρερ του Χρήστο Κατσαρή. Το γκολ αυτό ανέβασε πολύ την ψυχολογία της ομάδας του Προφήτη Ηλία, που ως το τέλος του ημιχρόνου ήταν ανώτερος.

2-0 λίγο πριν το φινάλε για τον Αίολο
Εκμεταλλευόμενο μια αδράνεια στην άμυνα της Μυρίκης το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου βρήκε και δεύτερη φορά δίχτυα με τον Πάνο Σιαλμά και πήγε μπροστά στα αποδυτήρια με το σημαντικό προβάδισμα του 2-0.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Σταμούλης σέντραρε, η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λιάγκα από το ύψος του πέναλτι αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Λάππα.
3΄ : Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Λιάγκα από τον Λάππα.
5΄ : Ωραία προσπάθεια του Μπούκα και σέντρα από δεξιά είχε αποδέκτη τον Κατσαρή, που με μονοκόμματο σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Λυρούδια και έκανε το 1-0.
8΄ : Απευθείας σουτ του Κορέντζελου εκτός περιοχής, ύστερα από ασταθή απόκρουση των αμυνόμενων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης.
13΄ : Εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη από δεξιά, προβολή του Λιάγκα πέρασε λίγο άουτ.
30΄ : Ο Ράικος Ν. έκανε βαθιά μπαλιά, ο Λυρούδιας έκανε άστοχη έξοδο και ο επερχόμενος Σιαλμάς εύκολα με κεφαλιά σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το 2-0.


Β΄ μέρος

Συναρπαστική εξέλιξη στο δεύτερο 45λεπτο
Η Μυρίκη ξεκίνησε, προσπαθώντας να πιέσει, όμως στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του Αίολου ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε κινδύνους στις αντεπιθέσεις.

Μια κόκκινη για κάθε ομάδα και 2-1
Η αποβολή του Ζήση Κωστόπουλου στο 60΄ φάνηκε να δυσκολεύει πιο πολύ τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων, όμως 3 λεπτά αργότερα το πέναλτι, που κέρδισε η Μυρίκη με τον Μπάμπη Καρβέλη και μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, καθώς και αποβολή με 2η κίτρινη του Γιάννη Χαλκιά έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν το πρώτο τους πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα.

Στις καθυστερήσεις η ολική ανατροπή
Από το σημείο εκείνο και έπειτα η Μυρίκη πήρε τον έλεγχο του αγώνα , πίεσε και στο 1ο λεπτό τον καθυστερήσεων με τον Κώστα (Χ) Σιταρά έφτασε στην ισοφάριση, παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό.


Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από αριστερά, ο Νάσιος έπιασε καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
55΄ : Μακρινό σουτ του Κορέντζελου πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λυρούδια.
60΄ : 2η κίτρινη (Αποβολή) στον Κωστόπουλο για απώθηση αντιπάλου.
63΄ : Ανατροπή από τον Καρβέλη από τον Χαλκιά και πέναλτι για τους φιλοξενούμενων. Συγχρόνως αποβάλλεται ο Χαλκιάς με 2η κίτρινη και επανέρχεται η αριθμητική ισορροπία. Ο Καρβέλης εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1 (Ο Λάππας έπεσε στην σωστή γωνία).
75΄ : Ο Σταμούλης έκανε ατομική προσπάθεια από πλάγια, σούταρε διαγώνια λίγο άουτ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λάππα.
76΄ : Ωραίο 1-2 Σιταρά Κ.(Χ)-Καρβέλη μέσα στην περιοχή, σουτ του πρώτου από καλή θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο του Αίολου.
91΄ : Ο Παχής έκανε βαθιά μπαλιά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, ο Σιταράς Κ.(Χ) έφυγε από κανονική θέση, πρόλαβε την έξοδο του Λάππα, «τσίμπησε» την μπάλα και στην ανυπεράσπιστη εστία με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Κίτρινες Κάρτες
Νάσιος

Διακριθέντες
Αίολος : Κορέντζελος, Ράικος Ν., Μπούκας
Μυρίκη : Σιταράς Κ.(Χ), Καρβέλης, Παχής

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Στο σημερινό ματς καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε την νίκη στα χέρια μας, αλλά τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο 45΄. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ο αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες σε μια φάση ακίνδυνη για εμάς, μια ολιγωρία της άμυνας, τον έβαλε στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα χάσαμε την ηρεμία μας και την καθαρή σκέψη, που είχαμε με αποτέλεσμα να έρθει στα τελευταία λεπτά η ισοφάριση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και του εύχομαι καλή συνέχεια. Εμείς δια δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αδικούμε τους εαυτούς μας, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι.»

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη) : «Ήταν ένα ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως, είχε γκολ, κόκκινες, ένταση και γενικά ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα μου, που βρήκε το σθένος να παλέψει και να ισοφαρίσει το ματς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ήταν άξιος αντίπαλος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Λάππας, Κορέντζελος, Ράικος Γ., Σιταράς Κ.(Ν), Ξαγάρας, Χαλκιάς, Σιαλμάς(46΄ Αζακάς), Νάσιος(86΄ Καμαρέτσος), Μπούκας, Ράικος Ν., Κατσαρής(66΄ Ζαλοκώστας)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Λυρούδιας, Παχής, Τσιούμας, Κωστόπουλος, Ζαχαράκης, Γκορόγιας, Τσιλίκας(64΄ Φούκας), Λώλος, Λιάγκας Η.(55΄ Σιταράς Κ.Χ), Καρβέλης(92΄ Κολόκας), Σταμούλης

Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)



Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος