Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κρέντη-Άγιος Προκόπιος 3-0

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα της Κρέντης επικράτησε του Αγίου Προκοπίου με σκορ 3-0. Έγινε ένα ανοικτό και κυρίως στην επανάληψη χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες.
Η Κρέντη του Χρήστου Καλαμπάκα συνέχισε την πολύ καλή πορεία, που πραγματοποιεί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και επέστρεψε στις νίκες μετά την βαριά ήττα από τον ΑΠΟΚ. Προηγήθηκε από νωρίς σκορ με 2-0 και στην συνέχεια βρήκε πολλούς χώρους και με αντεπιθέσεις θα μπορούσε να είχε δώσει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στον δείκτη του σκορ.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου γνώρισε μια ήττα, που δεν του στοίχισε βαθμολογικά, καθώς οι διώκτες του δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτό το «στραβοπάτημα». Η ομάδα της Παλαιοκατούνας είχε καλή απόδοση μόνο στο πρώτο ημίχρονο, στην συνέχεια ανοίχτηκε και έδωσε πολλούς χώρους στον αντίπαλο.
Η Κρέντη παρέμεινε στην 8η θέση, φτάνοντας όμως τους 14 βαθμούς. Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε σταθερά στην 3η θέση με 21 βαθμούς. Το όριο των μπαράζ είναι στους 19 βαθμούς. Απειροελάχιστες ελπίδες έχει η Κρέντη να φτάσει την 4η θέση, αφού σε δυο αγωνιστικές θα πραγματοποιήσει το ρεπό της.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή στις 3.30 στ γήπεδο του Κερασοχωρίου στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση.
Αρκετά παράπονα υπάρχουν για τον δεύτερο βοηθό Γρηγόρη Πολυχρόνη. Ο έμπειρος ρέφερι Γιώργος Κυριακόπουλος πήρε πολλές φορές πάνω του τις φάσεις.

Α΄ μέρος


2-0 για τους γηπεδούχους
Ο Άγιος Προκόπιος ξεκίνησε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, όμως η Κρέντη πήρε τα ηνία και με σκόρερ τους Βαγγέλη Μάκκα και Βασίλη Κωστόπουλο πήρε το προβάδισμα με 2-0.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ και μετά από λάθος της άμυνας, τακουνάκι του Κρασιά από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ.
14΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου κατέληξε άουτ.
19΄ : Ο Μπύρος Ε. σέντραρε, ο Μάκκας Ε. έπιασε την κεφαλιά, αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με πλασέ από κοντά ο ίδιος άνοιξε το σκορ (1-0).
27΄ : Ο Βούρτσας Γ. βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτα, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σωτήρια.
33΄ : Ο Κωστόπουλος έβγαλε σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα και με την βοήθεια του αέρα πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Κόκκοτα και με αρκετή δόση τύχης κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
40΄ : Μετά από φάσεις διαρκείας σουτ του Λαθύρη Δ. εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα.

Β΄ μέρος


Άνοιξε το ματς στην επανάληψη
Ανοικτό παιχνίδι έγινε στην επανάληψη, η Κρέντη βρήκε πολλούς χώρους και έφτασε στο τελικό 3-0.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Καστάνης με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Βούρτσα Γ. απέναντι στον Κόκκοτα, όμως το πλασέ του παίκτη των γηπεδούχων απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αγίου Προκοπίου.
54΄ : Ο ρέφερι Κυριακόπουλος ακύρωσε γκολ του Καστάνη ως επιθετικό φάουλ.
57΄ : Ο Τσιγαρίδας έβγαλε με μπαλιά τετ α τετ με τον Κωστόπουλο, αυτός σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Κόκκοτα πλάσαρε άουτ.
61΄ : Κεφαλιά του Αναστασόπουλου από κοντά απέκρουσαν πάνω στην γραμμή αμυντικοί της Κρέντης.
71΄ : Ο 15χρονος Μπισμπίκης έβγαλε την μπαλιά για τον Καστάνη, αυτός βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 3-0
78΄ : Ο Αναστασόπουλος πάσαρε στον Πλακιά, που από θέση πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή χωρίς πίεση σούταρε αδύναμα άουτ.
85΄ : Μετά από ωραία ενέργεια, σουτ του Βούρτσα Γ. μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αστέρα.

Κίτρινες κάρτες
Περουλας, Κωστόπουλος, Νταλαφούρας, Λαθύρης Ι.

Δηλώσεις προπονητών

Χρήστος Καλαμπάκας (Κρέντη) : «Ήταν το καλύτερο παιχνίδι, που παίξαμε μέχρι τώρα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και η νίκη μας ευχαριστεί. Φυλάξαμε καλά τα ατού του αντιπάλου. Δεν υστέρησε κανένας και πήγαν πολύ καλά όλοι οι παίχτες. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αντίπαλο

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Ήταν μια δίκαια νίκη της Κρέντης. Εμείς δεν ήμασταν, όπως έπρεπε και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κακό αγωνιστικό χώρο, που είχε το γήπεδο του Κερασοχωρίου. Η Κρέντη ήταν πιο τυχερή από εμάς στις φάσεις, που δημιούργησε, προηγήθηκε νωρίς, έβαλε ένα τυχερό γκολ, το δεύτερο και απλά στο δεύτερο ημίχρονο τελείωσε το παιχνίδι με μια αντεπίθεση. Αν δεν βάλεις γκολ, είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να φέρεις θετικό αποτέλεσμα. Εμείς χάσαμε μια μάχη και συνεχίζουμε την άλλη Κυριακή, για να κερδίσουμε παίζοντας το ποδόσφαιρο, που ξέρουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και στην αντίπαλη ομάδα για το καλό παιχνίδι, που έκανε.» 


Συνθέσεις ομάδων

Κρέντη (Χρήστος Καλαμπάκας) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε., Μάκκας Ε., Κόκκοτος, Περούλας Γ., Μπύρος Σ., Μάκκας Κ.(67΄ Μπισμπίκης), Καστάνης(81΄ Καζάκος Π.), Τσιγαρίδας, Βούρτσας Γ., Κωστόπουλος

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Τσάκνης(53΄ Λαθύρης Ι.), Πλακιάς, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ.(63΄ Κονδύλης), Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας, Κρασιάς(77΄ Μάκκας Λ.), Τσίπρας

Διαιτητής : Γιώργος Κυριακόπουλος (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (Ευρυτανίας)

Φωτογραφίες : Γιώργος Καραγιάννης