Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4

Ένα εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα του ΑΠΟΚ. Κέρδισε άνετα εκτός έδρας με σκορ 4-1 της Ποταμιάς και διατηρήθηκε στο +12 από τα δεύτερα Άγραφα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 15:30 στο γήπεδο του Μικρού Χωριού και ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.
Το Μεγάλο Χωριό του Λάκη Λαμπαδάρη είχε το βαθμολογικό κίνητρο, όμως η διαφορά στην δυναμικότητα και στην φυσική κατάσταση δεν του επέτρεψε να πάρει κάτι καλό από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Συγκατοικεί στην 6η θέση με τον Αίολο (15 πόντοι) και έχει ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες για την 4αδα.
Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη αντιμετώπισε και αυτό το ματς με την πρέπουσα σοβαρότητα, πετυχαίνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη της, έχοντας το απόλυτο θετικών αποτελεσμάτων στο δεύτερο γύρο. Όλη η προσοχή του ιστορικού Βελουχίου στρέφεται πλέον στον τελικό κυπέλλου της Τετάρτης κόντρα στον Απεραντιακό. Οι Καρπενησιώτες είναι στην 1η θέση, την οποία έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά με 37 βαθμούς.

Α΄ μέρος

Μοιρασμένο ματς, με την Ποταμιά να αγγίζει το γκολ
Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν μοιρασμένη κατοχή μπάλας. Αμφότερες είχαν ευκαιρίες και η Ποταμιά απώλεσε τις πιο κλασσικές σε 2 ανεπανάληπτα τετ α τετ.

Προβάδισμα με πέναλτι του Γαλανού
Τελικά όμως ο ΑΠΟΚ ήταν αυτός, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 0-1, χάρης σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πάνου Γαλανού.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Φλωράκης Λ. σέντραρε, ο Τσουκαλάς έκανε κεφαλιά-πάσα στον αμαρκάριστο Νεοφύτου, η προβολή του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
9΄ : Ο Γαλανός γύρισε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε από κοντά, ο Χαντζόπουλος έδιωξε όμορφα και στην επαναφορά ο Πολυτσέρης σούταρε, με τον Κώτσια να απομακρύνει όμορφα.
16΄ : Ο Συγκελόπουλος πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο Α., το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το τέρμα του Χαντζόπουλου.
18΄ : Ο Μαντζιούτας Κ. έκανε γύρισμα για τον Μπούρα Κ., ο οποίος απέναντι στον Ρεσίτη πλάσαρε, με τον πορτιέρο του Βελουχίου να αποκρούει με υπερένταση στην γωνία του.
33΄ : Ο Μπούρας Α. έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε μέσα από την περιοχή, ύστερα από συνεχόμενες κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Μαντζιούτα Κ., που πλάσαρε με τον Ρεσίτη να αποκρούει εκ νέου εντυπωσιακά σε κόρνερ.
35΄ : Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. έδιωξε σε κόρνερ ο Χαντζόπουλος.
37΄ : Ο Αζακάς τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Ζαλοκώστα, με τον κ. Κατσογιάννο να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Γαλανός εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-1.
42΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. χτύπησε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

Β΄ μέρος

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΑΠΟΚ
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν νωρίς-νωρίς το 0-2 και έβαλαν τις βάσεις για την νίκη.

Μείωση με Κώτσια
Η γρήγορη απάντηση της Ποταμιάς με τον νεαρό Δημήτρη Κώτσια έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

«Καθάρισε» οριστικά στο φινάλε
Στα τελευταία λεπτά ο ΑΠΟΚ όμως ήταν καλύτερος, έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και πετυχαίνοντας δυο ακόμη τέρματα έφτασε στην νίκη με 1-4

Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ο Ζαλοκώστας έβγαλε σέντρα, η προβολή του Γαλανού στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
47΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. πάσαρε στον Κουτσουπιά, ο οποίος λίγο μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Χαντζόπουλου και πραγματοποίησε το 0-2.
56΄ : Ο Μπούρας Α. εκτέλεσε φάουλ, ο Κώτσιας εκμεταλλεύτηκε ασταθή απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας με σουτ μείωσε σε 1-2.
58΄ : Μονοκόμματο σουτ του Γαλανού λίγο μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
84΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος Α. με συρτή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε την δεξιά γωνία των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το 1-3.
87΄ : Κεφαλιά του Τσουκαλά από καλή θέση κόντραρε την τελευταία στιγμή στα σώματα, ενώ κατευθυνόταν στα δίχτυα.
92΄ : Ο Τσιλιμέκης έκανε κάθετη πάσα στον Τσιλίκα, ο οποίος απέναντι από τον Χαντζόπουλο με ωραίο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4.


Κίτρινες Κάρτες
Τσουκαλάς, Μπούρας Α., Πάτρου

Διακριθέντες
Ποταμιά : Τσουκαλάς, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Α.
ΑΠΟΚ Βελούχι : Γενιτσαρόπουλος Α., Γαλανός, Ζαλοκώστας

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Λαμπαδάρης (Ποταμιά) : «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες να προηγηθούμε, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερος ο αντίπαλος από μας και καθάρισε το παιχνίδι, παίρνοντας την νίκη.»
  
Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη κόντρα σε μια ομάδα, που παίζει παθιασμένα. Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κατά ανεξήγητο λόγο είχαμε έλλειψη καθαρού μυαλού και μια αδικαιολόγητη νευρικότητα, η οποία είχε επίπτωση στην κυκλοφορία της μπάλας για μας. Γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε, ότι ο αντίπαλος στην έδρα του γίνεται επικίνδυνος, γιατί παίζει σκληρά και κλειστά στην άμυνα, δεν βγάλαμε στο γήπεδο την ηρεμία που επιζητούσαμε. Μοιραία το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για μας, είχαμε πολύ λίγες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πιο επιθετικοί, κάναμε αρκετές ευκαιρίες και πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και περιμένουμε να δικαιωθεί η προσπάθεια που κάνουμε. Αν είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είναι αρκετοί αγώνες ακόμη και τους κοιτάμε ξεχωριστά

Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης): Χαντζόπουλος, Αζακάς, Μπούρας Α.(85΄ Ελευθερίου), Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ.(85΄ Μαλάτος), Νεοφύτου, Κώτσιας, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης Λ., Μπούρας Κ.(71΄ Μπούρας Σ.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης): Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος(46΄ Τσιλιμέκης), Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Ντουφεκιάς, Γαλανός(60΄ Φλωράκης Ι.), Ζαλοκώστας(75΄ Τσιλίκας), Πάτρου, Γενιτσαρόπουλος Α., Κουτσουπιάς

Διαιτητής : Μάριος Κατσόγιαννος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Κώστας Κραμπής