Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Άγραφα-Κεράσοβο 3-0

Χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση και με αρκετό άγχος τα Άγραφα επικράτησαν του αξιόμαχου Κερασοχωρίου με σκορ 3-0. Η επικράτηση του Κατσαντώνη ήταν πιο δύσκολη από ότι μαρτυράει το τελικό αποτέλεσμα, αφού τα δυο γκολ σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά της συνάντησης.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου είχαν τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, όμως ήταν φλύαρα. Δεν μετέτρεψαν σε γκολ τις τελικές προσπάθειες, που δημιούργησαν. Ωστόσο το μόνο, που κρατάνε από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν οι 3 βαθμοί της νίκης. Αρκετές απουσίες είχαν οι «πορτοκαλί»: Δεν αγωνίστηκαν δυο πρωτοκλασάτα ονόματα, ο Άλκης Κατής και ο Κώστας Γουλέτας. Πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί ποδοσφαιριστές που στα προηγούμενα παιχνίδια βρίσκονταν στον πάγκο. Ενώ στην αποστολή μπήκαν οι νεαροί: Μαντέκας, Σαλαμάρας και Γιαννιώτης.
Το Κεράσοβο του Θύμιου Μούτσελου κοίταξε στα ίσα τον αντίπαλο και πάλεψε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Νίκο Τρίκα, που έκανε πολλές αποκρούσεις σε καίρια χρονικά σημεία. Απείλησε με αντεπιθέσεις και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, όταν το σκορ ήταν 1-0. Αρκετές απουσίες είχε και σε αυτή την αναμέτρηση η ιστορική ομάδα.
Τα Άγραφα συνεχίζουν να βρίσκονται στην 2η θέση, φτάνοντας τους 25 βαθμούς και χρειάζονται μόλις μια νίκη, για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την έξοδο τους στα μπαράζ. Το Κεράσοβο παρέμεινε στην τελευταία 9η θέση, έχοντας 2 βαθμούς.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 3.30 στο Σάββατο και ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και διεξήχθη στο γήπεδο ρίψεων του αθλητικού κέντρου. Γύρω στους 30-40 φιλάθλους παρακολούθησαν το ματς. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς, καθώς είχε νερά σε αρκετά σημεία.


Α΄ μέρος

Ανούσια υπεροχή
Προσπαθούσαν από το πρώτο λεπτό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους τα Άγραφα, όμως η υπεροχή τους ήταν ανούσια, αφού δεν συνδυάστηκε με κάποιο γκολ. Το Κεράσοβο πρόσεξε πολύ την άμυνα του και απειλήθηκε με μακρινά σουτ.

Ο Μάρκης «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Κερασόβου
Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 41 λεπτά, για να πάρει το προβάδισμα ο Κατσαντώνης. Ο Παναγιώτης Μάρκης με ένα όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ άνοιξε το σκορ.


Οι καλύτερες φάσεις
15΄ : Ο Καλύβας Κ. έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Τρίκας μπλόκαρε.
17΄ : Χαμηλό σουτ του Καλύβα Κ. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
24΄ : Δυνατό σουτ του Καλύβα Τ. εκτός περιοχής κόντραρε στους αμυντικούς, η μπάλα έφτασε στον Σερπάνο, που έκανε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο γκολκίπερ του Κερασόβου μπλόκαρε.
38΄ : Ο Καλύβας Κ. έδωσε στον Σερπάνο, που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, όμως ο Τρίκας απέκρουσε με τα πόδια στο κέντρο του τέρματος.
41΄ : Ο Μπουμπουρής πάσαρε στον Μάρκη, αυτός δοκίμασε το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, ο Τρίκας έκανε τραγικό λάθος και η μπάλα κατέληξε ψηλά στο κέντρο του τέρματος (1-0).
42΄ : Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Σερπάνου από κοντά έφυγε άουτ.
45΄ : Ο Καλύβας Κ. σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Τρίκας έπεσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
45΄+1΄ : Σουτ του Κίτσιου μέσα στην περιοχή και θέση αριστερά απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Β΄ μέρος


Πρωτοβουλία του Κατσαντώνη, με αντεπιθέσεις το Κεράσοβο
Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Τα Άγραφα με κινητήριο μοχλό τον Κώστα Καλύβα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το Κεράσοβο έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε δυο περιπτώσεις, όπου και βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα-επίθεση.

«Καθάρισε» με δυο τέρματα λίγο πριν την λήξη
Απέβαλλε το άγχος η ομάδα των Αγράφων, καθώς πέτυχε δυο τέρματα λίγα λεπτά πριν την λήξη. Ο Βασίλης Γατής (Πέρασε σαν αλλαγή) και ο Κώστας Καλύβας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Ο Σερπάνος έδωσε στον Ζωχάκη, που πλάσαρε από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.
54΄ : Σουτ του Σακαμπέτη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
62΄ : Ο Μπουμπουρής με μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Μάρκη, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, αλλά ο Τρίκας μπλόκαρε.
69΄ : Σουτ του Λελούδη εκτός περιοχής μπλόκαρε στο δεξί του «παραθυράκι» ο Καλύβας.
71΄ : Ο Σεντής έκανε όμορφα την μπαλιά από δεξιά, ο Τσιγαρίδας Ι. έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Καλύβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
73΄ : Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά το σουτ του Καλύβα Κ. μπλόκαρε ο Τρίκας.
77΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε την μπαλιά ακριβείας για τον Καλύβα Κ., ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και αριστερά ο Τρίκας απέκρουσε εντυπωσιακά με εκτίναξη, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
84΄ : Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά και ο Γατής Β. από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν  στο επόπτη Πλατή για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, όταν ο Σερπάνος έγινε κάτοχος της μπάλας.
88΄ : Ο Ζωχάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζιάκα και ο ρέφερι Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο Καλύβας Κ. ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με δυνατό χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Τρίκα πραγματοποίησε το τελικό 3-0.


Κίτρινες  Κάρτες
Καλύβας Τ., Γαζέτας, Τσιγαρίδας Ε.

Διακριθέντες
Άγραφα :  Καλύβας Κ., Ζωχάκης, Μάρκης, Ηλιάδης
Κεράσοβο : Τρίκας, Ράπτης Μ., Σακαμπέτης, Λελούδης

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, παρότι προηγηθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Όταν θέλεις να δώσεις την ευκαιρία σε κάποια παιδιά, γιατί το ρόστερ αποτελείται από πάρα πολλά άτομα, πρέπει την ευκαιρία αυτή κάποιοι να την αρπάζουν και να μπορούν να βοηθήσουν και την ομάδα τους. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, γιατί ενστικτωδώς από ότι φαίνεται υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά, για να σιγουρευτούμε για την νίκη. Κρατάμε μόνο τους 3 βαθμούς, κρατήσαμε και κάποια στοιχεία από την ομάδα. Ευελπιστούμε, γιατί μετά την μεγάλη χειμερινή διακοπή ξεκινήσαμε απέναντι σε μια ομάδα, που μας δυσκόλεψε, ελπίζω να προσαρμοστούμε και να μην υπάρξει ξανά διακοπή στο πρωτάθλημα και να βρούμε τον ρυθμό μας

Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Όπως και κάθε αγωνιστική, παίξαμε και σήμερα εμείς πάλι με ελλείψεις. Παρόλη την βαθμολογική διαφορά  με τον αντίπαλο μας, μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς να τους φοβηθούμε, παίξαμε ένα παρά πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε το γκολ σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία με τον Τσιγαρίδα και θα μπορούσαμε να κάναμε το 1-1. Στο 84΄ δεχτήκαμε ένα γκολ, που πιστεύουμε ότι ήταν από θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ο αντίπαλος είχε καλύτερη φυσική κατάσταση, μας πίεσε, κέρδισε το πέναλτι και έτσι τελείωσε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον τερματοφύλακα μου τον Νίκο τον Τρίκα, που παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε έκανε ένα από τα παιχνίδια, που ξέρει να κάνει. Εύχομαι καλή συνέχεια στα Άγραφα

Συνθέσεις ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Μάρκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας Η.(39΄ λ.τρ. Ηλιάδης), Ζωχάκης, Καλύβας Τ., Θεοχάρης(51΄ Γαζέτας), Κίτσιος Χ., Μπουμπουρής(74΄ Γατής Β.), Καλύβας Κ., Σερπάνος

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Τρίκας Ν., Ζιάκας, Αρκουμάνης Χ.(74΄ Τσιγαρίδας Ε.), Ρίζος, Μούτσελος, Ράπτης Μ., Σεντής, Τσιγαρίδας Ι., Παπαροϊδάμης, Λελούδης(84΄ Ράπτης Π.), Λάππας Γ.(46΄ Σακαμπέτης)

Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος