Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κρέντη-Ποταμιά 2-0

Συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, που πραγματοποιεί η ομάδα της Κρέντης και επικράτησε της Ποταμιάς με σκορ 2-0. Το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αφού οι δυο ομάδες έχουν βγει και μαθηματικά εκτός της διεκδίκησης της 4αδας. Έγινε ένα ανοικτό και ελεύθερο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες.
Η Κρέντη του Χρήστου Καλαμπάκα συνέχισε την εκπληκτική πορεία, που κάνει στον δεύτερο γύρο. Είχε αρκετά καλή απόδοση για άλλο ένα παιχνίδι και δίκαια έφτασε στην νίκη. Απώλεσε αρκετές ευκαιρίες, για να διευρύνει και άλλο τον δείκτη του σκορ.
Η Ποταμιά έπαιξε ανοικτά και αυτή, καθώς δεν είχε να χάσει τίποτα. Απείλησε μέσα από αρκετές αντεπιθέσεις, αλλά ήταν απρόσεκτη στην τελική προσπάθεια και μοιραία γνώρισε την ήττα.
Κάτω από τα δοκάρια του Μεγάλου Χωριού κάθισε ο μέσος Γιώργος Ζαγκότσης, αφού απουσίαζαν οι τρεις τερματοφύλακες: Χαντζόπουλος, Αζακάς Κ. και Βελαώρας. Ενώ χρέη προπονητή εκτέλεσε ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Γκορόγιας. Ο προπονητής της ομάδας Λάκης Λαμπαδάρης βρίσκονταν εκτός Ευρυτανίας για επαγγελματικούς λόγους. Κανείς δεν παραβρέθηκε από την διοίκηση της ομάδας και στο Κερασοχώρι ταξίδεψαν μόνο οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς.
Η Κρέντη πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο έφτασε στους 17 βαθμούς και την 7η θέση. Έχει κατακτήσει 13 από τους 17 βαθμούς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Η Ποταμιά υποχώρησε στην 8η θέση, μένοντας στους 15 βαθμούς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Ποταμιά και Κρέντη έχουν έναν ακόμη αγώνα, για να ολοκληρώσουν την φετινή χρονιά.

Α΄ μέρος

Κλειστό ματς στα πρώτα 45΄
Ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι καλύτερες φάσεις
28΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσουκαλάς έπιασε την κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Ντάλλας.
34΄ : Ο Βούρτσας Γ. σέντραρε και η κεφαλιά του Βούρτσα Ν. από κοντά έφυγε λίγο άουτ.
37΄ :  Ο Φλωράκης από πλάγια με μπαλιά τροφοδότησε τον Μαντζιούτα Κ., ο οποίος πλάσαρε από κοντά άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

Προβάδισμα για τους γηπεδούχους
Πιο δυνατά μπήκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημίχρονου η ομάδα της Κρέντης. Πήρε το προβάδισμα στο σκορ χάρης σε τέρμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν
Άνοιξε αρκετά το παιχνίδι και οι 2 ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο 90΄ ο Γιώργος Βούρτσας καθάρισε την νίκη
Ο Γιώργος Βούρτσας με την συμπλήρωση τον 90 λεπτών διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄ : Σουτ του Βούρτσα Γ. απέκρουσε ο γκολκίπερ Ζαγκότσης και στην επαναφορά ο Τσιγαρίδας με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).
64΄ : Ο Μαντζιούτας Κ. βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάλλα, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ.
68΄ : Ο Βούρτσας Γ. βρέθηκε απέναντι στον Ζαγκότση χωρίς πίεση, αλλά πλάσαρε άουτ.
70΄ : Σέντρα-σουτ του Βούρτσα Ν. από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
75΄ : Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ ο Τσουκαλάς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ντάλλας απέκρουσε με υπερένταση σε νέο κόρνερ.
82΄ : Σουτ του Τσιγαρίδα από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή ο Τσουκαλάς.
84΄ : Ο Τσουκαλάς τροφοδότησε τον Μαντζιούτα Κ., αυτός μόνος απέναντι στον Ντάλλα έχασε μοναδική ευκαιρία, πλάσαρε, αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Κρέντης.
86΄ : Σουτ του Βούρτσα Ν. από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.
90΄ : Ο Μάκκας Κ. βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς, πλάσαρε, ο Ζαγκότσης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βούρτσας Γ. με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες  Κάρτες
Φλωράκης

Δηλώσεις προπονητών

Χρήστος Καλαμπάκας (Κρέντη) : «Κάναμε μια νίκη, που την θέλαμε πολύ. Αποδείξαμε και στους εαυτούς μας και σε όλους ότι η θέση μας είναι πλασματική. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μας μένει ένα παιχνίδι, για να κλείσουμε την χρονιά με νικηφόρο αποτέλεσμα.»

Γιώργος Γκορόγιας (Ποταμιά) : «Ήταν ένας αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Δοκιμάσαμε ένα καινούργιο σχήμα. Να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η διοίκηση της ομάδας  ήταν πάλι απούσα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην Κρέντη.»

Συνθέσεις ομάδων

Κρέντη (Χρήστος Καλαμπάκας) : Ντάλλας Α., Μπύρος Σ., Μάκκας Ε., Κόκκοτος, Περούλας Γ., Τσιγαρίδας, Μπισμπίκης, Μπύρος Ε., Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν.

Ποταμιά (Γιώργος Γκορόγιας) : Ζαγκότσης Γ., Αζακάς Θ., Μπούρας Α., Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς, Νεοφύτου, Κώτσιας, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μπούρας Κ.(53΄ Αναγνωστόπουλος), Γιαννακόπουλος

Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)



Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος