Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Αίολος 1-2

«Φωτιά» στην διεκδίκηση της 4αδας έβαλε ο Αίολος μετά το μεγάλο διπλό, που έβγαλε μέσα στην Παλαιοκατούνα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία επικράτησε του τοπικού Αγίου Προκοπίου με σκορ 1-2. Ο Αίολος μετά την νίκη του συνεχίζει να μένει στο κόλπο για είσοδο στα μπαράζ.
Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες, που της δόθηκαν κατάφερε να φτάσει ένα σπουδαίο διπλό. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία μετά την μεγάλη νίκη του έμεινε «ζωντανό» στο κυνήγι της 4αδας, αφού απέχει μόλις 3 βαθμούς από την 4η θέση. Πολλά παράπονα έχει από την διαιτησία ο Αίολος και συγκεκριμένα από τις αποφάσεις του Λαμιώτη Κώστα Τσιορτού.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλο γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα. Η απόδοση της ομάδας βελτιώθηκε, όμως ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια. Ο Αστέρας απώλεσε πολλές ευκαιρίες και ήταν απρόσεκτος στα τελειώματα του.
Ο Άγιος Προκόπιος μετά την ήττα του παρέμεινε στην 4η θέση με 21 βαθμούς. Ο Αίολος ανέβηκε στην 6η θέση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Το όριο των μπαράζ είναι στους 21 πόντους.
Το ματς έγινε την Κυριακή στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας, ξεκίνησε στις 4.30 και ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας.

Α΄ μέρος

Δυνατό ξεκίνημα για Αίολο
Πολύ καλά μπήκε στον αγώνα η ομάδα του Προφήτη Ηλία. Απείλησε με τον Αζακά και λίγο αργότερα πήρε το προβάδισμα με τέρμα του αρχηγού του Κώστα Μπούκα.

Ανέβασε στροφές και ισοφάρισε ο Αστέρας
Η ομάδα της Παλαιοκατούνας αντέδρασε και σε κρίσιμο χρονικό σημείο ισοφάρισε σε 1-1.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄ : Ο Τσέκας βρέθηκε μόνος του με τον Λάππα, όμως πλάσαρε άουτ πάνω από το τέρμα του Αίολου.
9΄ : Ο Αζακάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόκκοτα, αλλά σούταρε άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
12΄ : Ο Μπούκας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ (0-1).
20΄ : Ο Σκύπι άργησε να πλασάρει τον Λάππα και τον ανέκοψαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
27΄ : Απευθείας εκτέλεση του Πλακιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας το Αίολου σε κόρνερ.
44΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Αναστασόπουλος με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.


Β΄ μέρος

Εκ νέου προβάδισμα με τον Σιαλμά
Ο Παναγιώτης Σιαλμάς σε μια υποδειγματική επίθεση του Αίολου με δικό του προσωπικό τέρμα έδωσε την νίκη στον Αίολο.

Πίεση στο τέλος
Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος και μάλιστα στην φάση του έμμεσου στο 90΄ λεπτό σημάδεψαν δυο φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Σουτ του Τσέκα από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία του Αίολου.
56΄ : Ο Σκύπι καθυστέρησε να πλασάρει τον Λάππα και ο γκολκίπερ του Αίολου τον ανέκοψε σωτήρια.
62΄ : Σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.
64΄ : Όμορφο γυριστό σουτ του Αζακά από καλή θέση μάζεψε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
65΄ : Σουτ εκτός περιοχής του Ράικου Ν. πέρασε άουτ.
66΄ : Ο Σκύπι πέρασε τον Λάππα και πριν πλασάρει στην κενή εστία μπήκε στην φάση ο Τσέκας, που ήταν από θέση οφσαίντ και ο βοηθός Λαθύρης ακύρωσε το γκολ των γηπεδούχων.
67΄ : Ο Κορέντζελος με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Σιαλμά, που πλάσαρε τον Κόκκοτα και πέτυχε το 1-2 ,χαρίζοντας την νίκη στους φιλοξενούμενους.
69΄ : Ο Τσέκας σούταρε από πλάγια αριστερά σύρριζα από το κάθετο δοκάρι.
80΄ : Φάουλ του Αναστασόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
85΄ : Αποβλήθηκε ο προπονητής του Αίολου Νίκος Τριανταφυλλόπουλος από τον διαιτητή του αγώνα για συνεχείς διαμαρτυρίες.
89΄ :  Ο Τσιορτός απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Μπούκα. Ο παίκτης του Αίολου είπε στον Αναστασόπουλο «πόσα του δώσατε;», ενώ ο ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνα «πόσα πήρες». Όλα αυτά έγιναν, όταν ο Λαμιώτης διαιτητής είχε καταλογίσει έμμεσο υπέρ του Αστέρα.
90΄ : Το έμμεσο εκτέλεσε ο Πλακιάς με πάσα για τον Αναστασόπουλο, αυτός σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά κεφαλιά του Τσάκνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια σουτ του Αναστασόπουλου από κοντά έφυγε άουτ. Χάθηκε μια ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία για τον Άγιο Προκόπιο.


Κίτρινες  Κάρτες
Νάσιος, Ξαγάρας, Ζαχαρόπουλος, Μπούκας, Νταλαφούρας, Τσάκνης, Κορέντζελος, Κατσαρής, Λάππας

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Σήμερα η ομάδα μου έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα να είναι μέσα στον στόχο, που έχει βάλει. Μετά τον αγώνα με την Κρέντη δώσαμε όλο το βάρος σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο όντως ήμασταν πολύ καλοί, παίζοντας όχι τόσο καλό ποδόσφαιρο, αλλά δημιουργώντας  τουλάχιστον πολλές ευκαιρίες για γκολ, που δεν χάνονται. Από εκεί πέρα στα παιδιά έχω δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια, να μην το βάλουμε κάτω. Απομένουν δυο παιχνίδια και αν η ομάδα μου παίξει, όπως σήμερα τότε θα έρθουν τα γκολ και οι νίκες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, η οποία πανηγύρισε μια νίκη επαγγελματική όπως ακριβώς έγινε στον πρώτο γύρο με νικητή την ομάδα μου στο Καρπενήσι. Πιστεύω στους επόμενους αγώνες ο Άγιος Προκόπιος (εννοεί τον Άγιο) να είναι μαζί μας και να μας βοηθήσει. »

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και την νίκη, που έκαναν σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο, που είχε από την αρχή του αγώνα αριθμητική υπεροχή. Οποιος ήταν στο γήπεδο καταλαβαίνει τι εννοώ. Στο πρώτο 15λεπτο πήραμε όσες κάρτες έχουμε πάρει από την αρχή του δευτέρου γύρου, παρόλα αυτά συνεχίζουμε πιο δυνατοί, για να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Συνθέσεις ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Τσάκνης, Πλακιάς, Γκούρλιας., Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ.(72΄ Λαθύρης Ι.), Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας(56΄ Κονδύλης), Τσίπρας, Σκύπι

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) :  Λάππας, Ζαχαρόπουλος, Ράικος Γ., Σιταράς, Ξαγάρας, Νάσιος, Σιαλμάς(80΄ Λιάγκος Ι.), Αζακάς(65΄ Κορέντζελος), Μπούκας Κ., Ράικος Ν., Κατσαρής(88΄ Καλτσής)

Διαιτητής : Κωνσταντίνος Τσιορτός (Φθιώτιδας)
1ος  Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)

Φωτογραφίες : Γιώργος Χαβέλος