Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Κεράσοβο-Ραπτόπουλο 0-2

Σε ένα ματς, που παραλίγο να μην ξεκινούσε ποτέ, το Ραπτόπουλο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από αρκετούς μήνες. Έχοντας τον έλεγχο και στα 90΄ λεπτά της αναμέτρησης επιβλήθηκε στο Κεράσοβο του τοπικού Κερασοχωρίου με σκορ 0-2.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη το διάστημα του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε την μπάλα και δημιουργούσε ανά διαστήματα κινδύνους μπροστά στην εστία του Τρίκα. Ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις ένοιωσε αισθητή την παρουσία των γηπεδούχων. Χρόνος συμμετοχής δόθηκε σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, κάτω από δοκάρια έπαιξε ο Λάμπρος Παπαδήμος, στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε ο νεαρός Κώστας Σκεπετάρης, ενώ σαν αλλαγή έπαιξε για πρώτη φορά ο νεαρός Κοτούλας, καθώς και ο Πάνος Παπαδήμος, που είχε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (Ρήξη χιαστών) τα τελευταία χρόνια. Δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Δημήτρης Τύμπας, στον πάγκο έκατσε ο Νίκος Ρεσίτης ενώ απουσίαζαν οι: Λάμπρος Γούλας και Νίκος Ρηγόπουλος.
Το Κεράσοβο του Θύμιου Μούτσελου προσπάθησε για κάτι θετικό, όμως δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιον βαθμό. Το γρήγορο τέρμα του Στέφανου Γούλα αποσυντόνισε τους γηπεδούχους. Η ιστορική ομάδα είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με αντεπιθέσεις έψαχνε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ το σκορ παρέμενε μέχρι λίγο πριν το τέλος στο ρευστό 0-1. Αρκετά παράπονα έχει για την διαιτησία το Κεράσοβο, ενώ ισχυρίζεται ότι έπρεπε να αποβληθούν δυο ποδοσφαιριστές της Δόξας.
Το Ραπτόπουλο, που κέρδισε μετά από σχεδόν ένα γύρο ανέβηκε στην 3η θέση (Ο Άγιος Προκόπιος αγωνίζεται αύριο), φτάνοντας τους 22 βαθμούς. Το Κεράσοβο θα τερματίσει στην τελευταία 9η θέση και έχει 2 βαθμούς.  Μετά από την νίκη της Δόξας το αυριανό ματς Κρέντη-Ποταμιά είναι τελείως αδιάφορο, αφού οι 2 ομάδες τέθηκαν μαθηματικά εκτός μπαράζ.
Η συνάντηση έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του Κερασοχωρίου. Ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 3.30 στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Έγινε κάτω από ήλιο, δυνατό αέρα και την παρουσία 50-70 φιλάθλων.


Χρέη γιατρού εκτέλεσε ο νοσηλευτής Βασίλης Μπισμπίκης της Δόξας
Λίγο έλειψε να μην ξεκινήσει ποτέ το παιχνίδι, αφού στον ορισμένο γιατρό αγώνα έτυχε έκτακτο περιστατικό και έπρεπε να μεταβεί στην Πρασιά. Ο διαιτητής Γιώργος Δροσίνης ήταν πεπεισμένος να μην ξεκινήσει την αναμέτρηση και να ορίζονταν αυτή σε νέα ημερομηνία. Οι άνθρωποι της Δόξας πρότειναν να εκτελέσει χρέη γιατρού ο ποδοσφαιριστής τους Βασίλης Μπισμπίκης, που είναι νοσηλευτής. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις του διαιτητή και των αρχηγών Ανδρεάκη και Μούτσελου το παιχνίδι ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση και με γιατρό αγώνα τον Βασίλη Μπισμπίκη. Το καταστατικό της ΕΠΣ προβλέπει ότι δεν αρχίζει αγώνας χωρίς την παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή.


Α΄ μέρος

Γκολ με το «καλημέρα»
Νωρίς πήραν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι του Ραπτοπούλου. Στην πρώτη τους επίσκεψη με αξιώσεις στα καρέ του Κερασόβου ο Στέφανος Γούλας άνοιξε το σκορ.

Έλεγξε τον ρυθμό η Δόξα
Δεν κατάφερε να αντιδράσει το Κεράσοβο. Το Ραπτόπουλο χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση είχε το πάνω χέρι, ελέγχοντας το παιχνίδι.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Ο Ανδρεάκης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Γούλας μετά από αδράνεια στην άμυνα τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και άνοιξε το σκορ (0-1).
14΄ : Εκτέλεση φάουλ του Σακαμπέτη από καλή θέση κατέληξε ψηλά άουτ.
18΄ : Ο Παππάς πάσαρε στον Μπαστάνη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
27΄ : Ο Ανδρεάκης σέντραρε από δεξιά, ο Κορέντζελος από κοντά χωρίς πίεση, έκανε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο άουτ από ντο δεξί δοκάρι.
39΄ : Ο Μούτσελος έπεσε στο έδαφος από χτύπημα του Κορέντζελου. Ο ρέφερι Δροσίνης μετά από διαβουλεύσεις με τον επόπτη Πλατή έδειξε την κίτρινη στον Ζήκα (!). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη.

Β΄ μέρος


Έφτασε κοντά στο 0-2
Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης το Ραπτόπουλο επιδίωκε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Μάλιστα ο Γιώργος Παππάς στάθηκε άτυχος, καθώς σημάδεψε το δοκάρι του Νίκου Τρίκα.

Τελείωσε το ματς 5 λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα
Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα ο ικανότατος στράικερ Γιώργος Παππάς το πέτυχε πέντε λεπτά πριν το τέλος. Με δικό του έξοχο τέρμα χάρισε την νίκη στην Δόξα και παράλληλα έβαλε τέλος στις φιλοδοξίες των γηπεδούχων για την ισοφάριση.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Σουτ του Παππά από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
57΄ : Ο Παππάς σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Γούλα από κοντά έφυγε άουτ.
67΄ : Ο Γούλας με όμορφη κάθετη πάσα έβγαλε τον Παππά τετ α τετ με τον Τρίκα ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε από κοντά στο οριζόντιο δοκάρι ο Μούτσελος προσπάθησε να απομακρύνει και ο επερχόμενος Ντζίμας από κοντά σούταρε άουτ.
72΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη σε σκληρό μαρκάρισμα του Μυρισιώτη σε αντίπαλο του.
73΄ : Ο Τσιγαρίδας Ι. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κοσμάς πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι άουτ.
84΄ : Ο Σκεπετάρης από δεξιά πάσαρε για τον Παπαδήμο Π., ο οποίος εξ επαφής πλάσαρε τον Τρίκα, που απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
85΄ : Ο Γούλας με μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Παππά, ο οποίος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και όταν έφτασε σε θέση βολής με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Τρίκα πέτυχε το τελικό 0-2. Ο επιθετικός της Δόξας τραυματίστηκε στην προσπάθεια του και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.



Κίτρινες  Κάρτες
Παπαροϊδάμης, Ζήκας, Μυρισιώτης, Μπαστάνης, Ντζίμας

Διακριθέντες
Κεράσοβο : Ράπτης, Ρίζος
Ραπτόπουλο : Γούλας, Παππάς, Ανδρεάκης, Ντζίμας

Δηλώσεις προπονητών

Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μας φέτος. Στο δεύτερο, προσπαθήσαμε να καταφέρουμε κάτι καλό, αλλά παίξαμε ενάντια στον αέρα και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ο διαιτητής του αγώνα χάρισε δυο κόκκινες στην αντίπαλη ομάδα, που θα μπορούσαμε, εάν είχαμε το αριθμητικό πλεονέκτημα να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Το παιχνίδι ήταν μονόδρομος για μας το σημερινό, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Περιμένουμε τα υπόλοιπα δυο παιχνίδια ώστε να ολοκληρώσουμε τους στόχους. που έχουμε αυτή την περίοδο, που δεν είναι άλλος από την 4αδα. Πέρα από εκεί η ομάδα θα δείξει άλλο πρόσωπο, εφόσον μπει στην 4αδα, θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Θα προσπαθήσουμε για ότι το καλύτερο






Συνθέσεις ομάδων

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Τρίκας Ν., Ζιάκας, Τσιγαρίδας Ι., Ρίζος, Μούτσελος, Παπαροϊδάμης(26΄ λ.τρ. Τσιγαρίδας Ε.), Σεντής, Ράπτης Μ., Σακαμπέτης, Λελούδης(79΄ Λάππας Γ.), Κοσμάς Σ.

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Παπαδήμος Λ., Ζήκας(87΄ Τσιαμάγκας), Ανδρεάκης, Καρανταλής, Μυρισιώτης, Σκεπετάρης, Γούλας Σ., Μπαστάνης, Παππάς(90΄ Κοτούλας), Κορέντζελος, Ντζίμας Θ.(76΄ Παπαδήμος Π.)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος