Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας-Απεραντιακός 3-1

Σε μια αναμέτρηση, που είχε: αρκετά νεύρα, ένταση, πάθος, αψιμαχίες ο Απεραντιακός δεν κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα στην Σπερχειάδα και ηττήθηκε από την τοπική Ένωση με 3-1. Το παιχνίδι ήταν όλη η κατηγορία και για τις δυο ομάδες, αφού όποια νικούσε θα πλησίαζε στην γραμμή της παραμονής. Ο Απεραντιακός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, έκανε ξανά μια καλή εμφάνιση, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκη και να αυξήσει κατά πολύ τις ελπίδες της για παραμονή. Πλέον μετά από αυτή την ήττα ουσιαστικά αποχαιρέτησε την κατηγορία σχεδόν και μαθηματικά. Οι Απεράντιοι παρά τις αντίξοες συνθήκες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα με τέρμα του φορμαρισμένου μέσου Τάσου Γεωργακόπουλο. Στην συνέχεια υπέπεσαν ξανά σε τραγικά αμυντικά λάθη και έμειναν από το πρώτο κιόλας μέρος πίσω στο σκορ. Στην συνέχεια προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος αριστερός μπακ Δημήτρης Μπισμπίκης.
Η Ένωση του Λάκη Παπανικολάου μπήκε με αρκετό πάθος και «δίψα» για την νίκη από το πρώτο κιόλας λεπτό. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με την δύναμη της έδρας κατάφερε σε καίρια χρονικά σημεία να γυρίσει το ματς και να πάρει το προβάδισμα. Στην συνέχεια παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις καθάρισε το παιχνίδι με ένα τρίτο τέρμα. Με 9 ολοκλήρωσε το ματς η Ένωση καθώς αποβλήθηκαν Χρήστος Βέλλιος και Γιάννης Παπαϊωάννου.
Η Ένωση μετά την νίκη της ανέβηκε στην 10η θέση, φτάνοντας τους 25 βαθμούς. Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση, έχοντας 18 βαθμούς. Το όριο της παραμονής είναι στους 27 βαθμούς. Οι Απεράντιοι βρίσκονται στο -9 από την παραμονή, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος και εάν δεν κερδίσουν την ερχόμενη Κυριακή τα Μετέωρα στο Καρπενήσι αποχαιρετούν και μαθηματικά την κατηγορία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Σπερχειάδας, ξεκίνησε στις 4 και ήταν στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ντέρμπι παραμονής, περίπου 200 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και 15-20 οπαδούς του Απεραντιακού.


Πως παρατάχτηκε η ομάδα της Ευρυτανίας
Ο Κώστας Πασσάς κατέβασε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Κατσίκας με τον Φάνη Μπισμπίκη. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Θαμνόπουλος και στο αριστερό ο Τλούπας. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Κεφαλίδης, με τον Πανακούλια. Δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Μπουγατσιάς και αριστερό ο Γεωργακόπουλος. Σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Άρης Νταβαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λεπτάκης. Στο δεύτερο μέρος στα τελευταία λεπτά το σύστημα έγινε 3-4-3, όπου ο Απεραντιακός έπαιξε επιθετικά, για να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Παράπονα για την φιλοξενία και την διαιτησία
Πολλά παράπονα έχει για την φιλοξενία από την τοπική Ένωση η ομάδα του Απεραντιακού. Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν ότι αναίτια τους επιτέθηκαν λεκτικά παράγοντες των γηπεδούχων πριν την έναρξη του αγώνα. Επίσης υπάρχουν παράπονα για την διαιτησία του Πειραιώτη Ανδρονικίδη και για τον καταλογισμό του πέναλτι στον Ψυχογιό, όπως για πολλά σφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Ένταση επικράτησε και μετά την λήξη, αλλά ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν.


Α΄ μέρος

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Απεράντιους
Πολύ καλά ξεκίνησε το ντέρμπι της παραμονής η ομάδα του Απεραντιακού. Πήρε προβάδισμα στο σκορ με έξοχο πλάσε του Τάσου Γεωργακόπουλου, «παγώνοντας» το Δημοτικό Στάδιο Σπερχειάδας.


Ολική ανατροπή για τους Φθιωτούς
Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από την ψυχρολουσία, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ανατροπή χάρις σε γκολ πέναλτι του Δημήτρη Ψυχογίου και τέρμα του στόπερ Σπύρου Ζάρρα.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄ : Ο Νταβαρίνος πάσαρε για τον Λεπτάκη που μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά σούταρε λίγο άουτ.
16΄ : Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Βέλλιου από κοντά έφυγε λίγο άουτ.
20΄ : Ο Κατσίκας γέμισε από κέντρο, ο Γεωργακόπουλος κινήθηκε ταχύτατα στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων, πετάχτηκε όμορφα και πλάσαρε εξ επαφής τον Κοκονδύνη στην αριστερή του γωνία, «γράφοντας» το 0-1, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.
29΄ : Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν Ψυχογιός και Μπισμπίκης, έπεσαν μαζί στο έδαφος και ο Πειραιώτης Ανδρονικίδης καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Ψυχογιός, που με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Τσάμη ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό πέναλτι σε αυτή την φάση.
35΄ : Ο Ζάρρας έβγαλε την βαθιά μπαλιά, ο Ντεμίρης πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Τσάμης μπλόκαρε σωτήρια.
38΄ : Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χουλιάρας πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Ντεμίρης εξ επαφής δεν βρήκε την μπάλα, που πέρασε μόλις άουτ.
39΄ : Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Βέλλιου από καλή θέση έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
41΄ : Πλασέ του Λεπτάκη από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
43΄ : Δυνατό σουτ του Βέλλιου εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
44΄ : Ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο ξεχασμένος Ζάρρας στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με όμορφη κεφαλιά-«ψαράκι» έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Τσάμη και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-1.


Β΄ μέρος

Στην κόντρα-επίθεση το 3-1
Μια αντεπίθεση ήταν αρκετή ώστε να πετύχει το τρίτο τέρμα η ομάδα της Μακρακώμης/Σπερχειάδας. Η αλλαγή του Λάκη Παπανικολάου Γιάννης Μπέσσας διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους
Δυο μοναδικές ευκαιρίες έχασε ο Απεραντιακός μέσα σε λίγα λεπτά. Αρχικά ο Αρουτίδης και πιο μετά ο Ζήσιμος σε τετ α τετ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ολοκλήρωσε με 9 η Ένωση
Δυο κόκκινες κάρτες είχε στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση. Βέλλιος και Παπαϊωάννου αποβλήθηκαν και η Ένωση ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιλίκα πάνω στον Πανακούλια. Ο Πειραιώτης ρέφερι δεν είδε κάποια παράβαση και υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
63΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήσιμου από πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Κοκονδύνη.
69΄ : Σουτ του Μπέσσα εκτός περιοχής κατέληξε άουτ.
70΄ : Ο Αλεξίου από δεξιά έβγαλε όμορφα την προωθημένη μπαλιά. ο Ψυχογιός κινήθηκε γρήγορα από δεξιά. μπήκε στην περιοχή. σούταρε δυνατ.ά ο Τσάμης απέκρουσε εντυπωσιακά. όμως στην επαναφορά ο επερχόμενος Μπέσσας με σουτ εύκολα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
73΄ : Δυνατό σουτ του Τσαμαδιά από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του Απεραντιακού.
75΄ : Ο Λεπτάκης με όμορφη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Αρουτίδη τετ α τετ με τον Κοκονδύνη, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πλάσαρε , αλλά ο Χουλιάρας σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε με το κεφάλι σε κόρνερ.
78΄ : Ο Πανακούλιας έβγαλε την μπαλιά για τον Ζήσιμο, αυτός βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ των γηπεδούχων, πλάσαρε, αλλά ο Κοκονδύνης απέκρουσε αρχικά και στην συνέχεια μπλόκαρε σωτήρια.
85΄ : Ο Βέλλιος αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και άφησε την Ένωση με 10.
86΄ : Ο Ζήσιμος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Αρουτίδη από κοντά κατέληξε άουτ.
91΄ : Ο Τλούπας τραυματίστηκε μετά από σπρώξιμο του Ψυχογιού στον αέρα. Ο παίκτης του Απεραντιακού αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με αρκετά νεύρα και επικράτησε ένταση. Ο πλάγιος μπακ υπέστη τραυματισμό στο χέρι και μεταφέρθηκε στο κοντινότερο ιατρικό κέντρο, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
93΄ : Ο Παπαϊωάννου αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για καθυστέρηση και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες. Ο Παπαϊωάννου πήρε με την θέληση του την κόκκινη, για να μην συμπληρώσει 7 κίτρινες και απουσιάσει σε 2 παιχνίδια της ομάδας του.


Κίτρινες  Κάρτες
Τσαμαδιάς, Μπέσσας, Μπισμπίκης, Μπουγατσιάς, Τλούπας, Νταβαρίνος, Γεωργακόπουλος

Διακριθέντες
Ένωση : Βέλλιος, Ζάρρας, Παπαϊωάννου, Ψυχογιός 
Απεραντιακός : Γεωργακόπουλος, Κατσίκας, Τσάμης, Ζήσιμος

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Παπανικολάου (Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας) : «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος, χωρίς πίεση σε αντίθεση με μας, που είχαμε το άγχος και την πίεση, γιατί θέλαμε οπωσδήποτε τους 3 βαθμούς της νίκης. Δεν ξεκινήσαμε καλά, μπήκαμε πολύ αγχωμένα στο παιχνίδι. Δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, κάπου εκεί πήγε το παιχνίδι να μας ξεφύγει. Επανήλθαμε ευτυχώς γρήγορα, γιατί ισοφαρίσαμε, κάναμε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, χωρίς να πιάσουμε κάποια απόδοση φοβερή. Αυτό, που προέχει για μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι και όχι το να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο ή να προσφέρουμε θέαμα. Δυστυχώς αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ άγχος, πολύ πίεση. Η ομάδα του Απεραντιακού στάθηκε πάρα πολύ καλά, απέναντι μας. Πιστεύω ότι η θέση της σε σχέση με άλλες ομάδες, που έχουμε δει, θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο πάνω. Να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους της ένωσης που βοήθησαν πάρα πολύ σήμερα τους παίκτες. Δώσανε ώθηση στους παίκτες και καταφέραμε και πήραμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι για μας και ελπίζω να έχουμε την ίδια συνέχεια μέχρι το τέλος.»

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός)  :«Προηγηθήκαμε στο πρώτο λεπτό, αλλά το διαιτητικό τρίο, που ήρθε από τον Πειραιά κατά περίεργο τρόπο εφεύρε πέναλτι, στο οποίο ο παίκτης της Σπερχειάδας όχι μόνο έκανε φάουλ αλλά παρέσυρε τον ποδοσφαιριστή μας. Βρίσκονταν τουλάχιστον 20 πόντους εκτός περιοχής και το έδωσε κατευθείαν πέναλτι. Από εκεί και πέρα μετά από ένα φάουλ, που δεν υπήρχε προηγήθηκε η Ένωση και εκτός δυο κεφαλιές δεν είχε κάτι άλλο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο σε μια αντεπίθεση, αφού είχαμε ανοιχτεί χωρίς να απειληθούμε, φάγαμε το τρίτο γκολ. Δεν είχαμε να κερδίσουμε τίποτα με το να κάτσουμε κλεισμένοι, εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Ευχαριστούμε την Σπερχειάδα, ως προς την φιλοξενία της. Από την στιγμή που ήρθαμε εδώ και μέχρι την στιγμή, που φύγαμε δεν είχαν να πουν τίποτα άλλο από το ότι τα πήρατε, τα πήρατε, τα πήραμε. Εμείς, εάν ήταν να τα πάρουμε θα τα παίρναμε και από το Μουζάκι την προηγούμενη Κυριακή και δεν θα το κερδίζαμε από το 0-2 σε 4-3.  Εύχομαι στην Σπερχειάδα να ευοδώσουν οι στόχοι της και να σωθεί. Δεν έχω καμία πικρία, είμαι προπονητής και έχω μάθει να χάνω και να κερδίζω. Η συμπεριφορά τους νομίζω ότι πρέπει να είναι λίγο καλύτερη. Συγχαρητήρια και στα δικά μου τα παιδιά και δεν τους άξιζε να χάσουν

Συνθέσεις ομάδων

Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας (Λάκης Παπανικολάου) : Κοκονδύνης, Αλεξίου, Τσιλίκας, Ζάρρας, Παπαϊωάννου, Βέλλιος, Τσαμαδιάς(89΄ Καλύβας), Χουλιάρας, Ψυχογιός, Κουτσούμπας(60΄ Ζαροδήμος), Ντεμίρης(68΄ Μπέσσας)

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Τλούπας, Θαμνόπουλος, Κατσίκας, Μπισμπίκης Θ., Μπουγατσιάς(66΄ Αρουτίδης), Λεπτάκης(77΄ Μπουμπουρής), Κεφαλίδης(60΄ Ζήσιμος), Νταβαρίνος Α., Γεωργακόπουλος, Πανακούλιας

Διαιτητής : Χρήστος Ανδρονικίδης (Πειραιά)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
2ος Βοηθός : Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά)







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος