Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Απεραντιακός-Λαμία 3-0

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι ουραγών του ομίλου η ομάδα του Απεραντιακού. Οι Ευρυτάνες πετυχαίνοντας δυο γκολ από τα αποδυτήρια επικράτησαν εύκολα της γειτονικής Λαμίας με σκορ 3-0. Ο Απεραντιακός μείωσε την απόσταση από την παραμονή στους 8 βαθμούς.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά κυριάρχησε από το πρώτο κιόλας λεπτό και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν καλύτερη και τα 90λεπτα του αγώνα και εάν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στον δείκτη του σκορ. Ενώ σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν απειλήθηκε από την ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Απεραντιακός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του την φετινή χρονιά και «φόρτσαρε» εν όψει του τελικού κυπέλλου της Τετάρτης.
Η Λαμία του Νίκου Τσάμη προσπάθησε για κάτι καλό, χωρίς να καταφέρει. Αιφνιδιάστηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όταν βρέθηκε πολύ νωρίς με δυο τέρματα πίσω στο σκορ. Οι φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της δεν έφτασαν, ώστε να μπορέσει να μπει η Λαμία ξανά στο παιχνίδι. Με πολλές απουσίες ταξίδεψε στο Καρπενήσι η Λαμία. Είχε αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών, ενώ κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Νάσιος, αφού απουσίαζαν και οι δυο τερματοφύλακες (Αλεξανδρής, Λέντας). Υπάρχουν και αρκετά παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τις υποδείξεις του 2ου βοηθού Δεληγιάννη.
Αντιμέτωποι τέθηκαν Νίκος και Γιώργος Τσάμης. Ο προπονητής της Λαμίας Νίκος αντιμετώπισε τον Απεραντιακό, που υπερασπίζεται την εστία του ο γιός του.
Ο Απεραντιακός έφτασε στους 15 βαθμούς, αλλά παρέμεινε στην 13η θέση. Η Λαμία παρέμεινε στην τελευταία 14η θέση με 9 βαθμούς. Το όριο της παραμονής είναι στους 23 βαθμούς.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Το ματς έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και υπό την παρουσία 20-30 φιλάθλων.


Με 4-2-3-1 κατέβηκε ο Απεραντιακός
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Κώστας Πασσάς. Την εστία του Απεραντιακού υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Θαμνόπουλος και αριστερό ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Κατσίκας, με τον Κεφαλίδη. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Πανακούλιας, με τον Άρη Νταβαρίνο. Σαν δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Αρουτίδης και σαν αριστερό ο Ζησίμος. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπουγατσιάς, ενώ ο Λεπτάκης έπαιξε πιο πίσω σαν επιτελικός μέσος.

Α΄ μέρος


Γκολ από τα αποδυτήρια
Με δυο γκολ μόλις στο πρώτο 5λεπτο ο Απεραντιακός «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη. Ντίνος Ζήσιμος και Κώστας Μπουγατσιάς έβαλαν την ομάδα της Ευρυτανίας μπροστά στο σκορ, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα.

Συντήρηση δυνάμεων
«Χαλάρωσε» στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα της Ευρυτανίας. Η Λαμία συνήλθε από την ψυχρολουσία και προσπάθησε να απειλήσει.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Αρουτίδης έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε και ο Ζήσιμος εύκολα από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σε κενή εστία με προβολή πέτυχε το 1-0.
5΄ : Ο Λεπτάκης έβγαλε την μπαλιά για τον Μπουγατσιά, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα, πέρασε και τον Νάσιο και πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0. Ο επιθετικός του Απεραντιακού αφιέρωσε το γκολ στον συμπαίκτη του Τόλη Μπουμπουρή, που ήταν στον πάγκο.
21΄ : Ο Μπουγατσιάς έδωσε δεξιά στον Αρουτίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Νάσιο, σούταρε, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ της Λαμίας.
31΄ : Σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσάμη.
33΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Λαϊνα ως οφσάιντ από την 1η βοηθό Κουκούλη.
36΄ : Πλασέ του Λεπτάκη από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία της Λαμίας.
37΄ : Ο Αρουτίδης πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
38΄ : Ο Λεπτάκης έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Θαμνόπουλο, ο οποίος τετ α τετ με τον Νάσιο πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Β΄ μέρος


Στάσιμη κατάσταση στις αρχές του β΄ μέρους
Νωθρό ήταν το ματς στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να δείχνουν περισσότερη όρεξη και να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο.

Ο Αρουτίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0
Ανέβασε την απόδοση του στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Ευρυτανίας. Ο Κώστας Αρουτίδης με το 6ο του φετινό τέρμα 7 λεπτά πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Σουτ του Πάνου από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
61΄ : Ο Μπισμπίκης Δ. ελίχτηκε από αριστερά, σούταρε δυνατά από πλάγια πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας.
62΄ : Η βοηθός Κουκούλη ακύρωσε και άλλο τέρμα, αυτή την φορά του Ζήσιμου για τους γηπεδούχους.
77΄ : Ο Ζήσιμος από αριστερά βρήκε τον Νταβαρίνο Α., που σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Νάσιος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
80΄ : Ο Πανακούλιας έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Αρουτίδη, αυτός από καλή θέση πλάσαρε αδύναμα, σαν αποτέλεσμα να μαζέψει εύκολα ο Νάσιος.
82΄ : Ο Νταβαρίνος Β. τροφοδότησε τον Θαμνόπουλο, που σούταρε δυνατά, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
83΄ : Ο Νταβαρίνος Β. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κεφαλίδης έστρωσε στον Αρουτίδη που με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νάσιου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο επιθετικός του Απεραντιακού πέτυχε το 6ο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα.


Κίτρινες  Κάρτες
Ζιάκας Γ., Κουβαλάκης

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Μπουγατσιάς, Θαμνόπουλος, Αρουτίδης, Κεφαλίδης, Ζήσιμος
Λαμία : Λαϊνας, Νάσιος  

Δηλώσεις προπονητών

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Ήταν ένα ντέρμπι ουραγών. Τελικά παίξαμε στην αρχή 5 λεπτά, βάλαμε δυο γκολ και μετά η ομάδα έκατσε κατά περίεργο τρόπο. Όχι ότι κινδυνέψαμε, αλλά δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Ανεβήκαμε κάποια στιγμή προς το τελευταίο δεκάλεπτο, χάσαμε τραγικές ευκαιρίες, οι οποίες δεν χάνονται. Νομίζω και στο δεύτερο ημίχρονο επικρατήσαμε κατά κράτος. Δεν ήμασταν όμως σοβαροί στο τελείωμα των φάσεων. Εύχομαι ότι καλύτερο για την Λαμία. Εμείς συνεχίζουμε και θα δούμε τι θα βγει στο τέλος



Νίκος Τσάμης (Λαμία) : «Δεν ήμασταν καλοί στο σημερινό παιχνίδι. Ίσως μας επηρέασε και ο αγωνιστικός χώρος. Έχουμε σωρεία προβλημάτων. Ήταν μια αναμενόμενη ήττα και δεν θέλω να αναφερθώ στο τι έχει συμβεί όλη την εβδομάδα. Αν θα δείτε την σύνθεση θα καταλάβετε πάρα πολλά πράγματα. Μόνο και μόνο σας λέω να κοιτάξετε την σύνθεση. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Απεραντιακού






Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Θαμνόπουλος, Μπισμπίκης Δ., Κεφαλίδης, Κατσίκας, Πανακούλιας, Λεπτάκης(76΄ Μπισμπίκης Θ.), Νταβαρίνος Α., Μπουγατσιάς(46΄ Μπουμπουρής), Αρουτίδης, Ζήσιμος(81΄ Νταβαρίνος Β.)

Λαμία (Νίκος Τσάμης) : Νάσιος, Αναστασίου(88΄ Αλπόγλου), Παππάς, Χριστόπουλος, Κάππος, Ζιάκας Γ., Παντελής(65΄ Ζιάκας Α.), Λέσσης, Κουβαλάκης, Πάνος(76΄ Γερογιάκομος), Λαϊνας


Διαιτητής : Άγγελος Αγγελακόπουλος (Καρδίτσας)
1ος Βοηθός : Σπυριδούλα Κουκούλη (Καρδίτσας)
2ος Βοηθός : Σωτήρης Δεληγιάννης (Καρδίτσας)






Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος