Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Κεράσοβο 2-0

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Άγιος Προκόπιος είχε σε μεγάλη μέρα τον παίκτη-προπονητή του Λάκη Αναστασόπουλο. Η ομάδα της Παλαιοκατούνας ξεπέρασε το εμπόδιο του Κερασοχωρίου επικρατώντας με σκορ 2-0 και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ίδιο αποτέλεσμα υπήρχε και στον αντίστοιχο περυσινό αγώνα.
Ο Άγιος Προκόπιος είχε αρκετά καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε σε μια ακόμη νίκη. Η ομάδα του Αστέρα σκόραρε ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και απώλεσε και άλλες ευκαιρίες, για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ.
Το Κεράσοβο του Θύμιου Μούτσελου για άλλο ένα παιχνίδι πάλεψε για κάποιον βαθμό και είχε αρκετά αξιόλογη παρουσία. Μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Ντεμπούτο στην βασική εντεκάδα έκανε ο 18χρονος Προκόπης Γκούρλιας, αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Νταλαφούρα και είχε πολύ καλή απόδοση. Μετά από περίπου 5 μήνες υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων ο Αλέκος Κόκκοτας, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.
Ο Άγιος Προκόπιος ανέβηκε στην 3η θέση, φτάνοντας τους 20 βαθμούς. Το Κεράσοβο παρέμεινε στην τελευταία 9η θέση με 1 πόντο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή στ γήπεδο της Παλαιοκατούνας και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας.

Α΄ μέρος

Προβάδισμα με την συμπλήρωση μισής ώρας
Κεφάλι στο σκορ πήρε ο Αστέρας με τέρμα του Λάκη Αναστασόπουλου. Ενώ λίγο πιο μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Γιάννη Λαθύρη. Το Κεράσοβο «πατούσε» καλά στα πρώτα λεπτά, όπου και απείλησε σε 2 περιπτώσεις.


Οι καλύτερες φάσεις
17΄ : Ο Λελούδης από καλή θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε λίγο άουτ.
23΄ : Ο Παπαροϊδάμης από τα όρια της μεγάλης περιοχής πλάσαρε άουτ από τα δοκάρια του Κόκκοτα.
29΄ : Ο Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Αναστασόπουλος μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
37΄ : Δυνατό σουτ του Λαθύρη Ι. από πλάγια δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κερασόβου.
44΄ : Μετά από όμορφο συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Πλακιάς βρέθηκε απέναντι στον Τρίκα, όμως καθυστέρησε και ανακόπηκε σε κόρνερ.

Β ΄ μέρος

«Κλείδωσε» την νίκη με εκτέλεση φάουλ
Κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας και κατάφερε να φτάσει και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος με εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Λάκη Αναστασόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Σουτ του Τσάκνη πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
56΄ : Ο β΄ βοηθός Λαθύρης ακύρωσε γκολ του Τσέκα, υποδεικνύοντας οφσάιντ στην παράλληλη μπαλιά που του έγινε. Η απόφαση του επόπτη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίων από πλευράς Αστέρα.
68΄ : Ο Αναστασόπουλος με απευθείας χτύπημα φάουλ πέτυχε το 2-0, με την μπάλα να βρίσκει και στο κεφάλι του Σακαμπέτη, χωρίς να αλλάξει πορεία.
75΄ : Ο Κουρλός βρέθηκε απέναντι στον Τρίκα εκτός περιοχής, τον απέφυγε, ο γκολκίπερ του Κερασόβου τον ανέκοψε σωτήρια. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην συγκεκριμένη φάση.


Κίτρινες κάρτες
Παρούτσας, Κουρλός, Χαβέλος, Ράπτης

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την πολύ καλή εμφάνιση και την καλή παρουσία που είχανε. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια θέλω να δώσω στον Γκούρλια, τον Προκόπη, ο οποίος ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα και βοήθησε την ομάδα παρόλο, που δεν έχει πολλές συμμετοχές. Συγχαρητήρια θέλω να δώσω και στα παιδιά που μπήκαν σαν αλλαγή, τον Χαβέλο και τον Μάκκα και βοήθησαν την ομάδα, καθώς και στον τερματοφύλακα μας, που αγωνίστηκε μετά από πολύ καιρό. Ενώ δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σε μια στημένη φάση, από εκεί και πέρα βελτιωθήκαμε και δημιουργήσαμε 2-3 φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στα αποδυτήρια στο ημίχρονο μιλήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν πιέστηκε καθόλου από το Κερασοχώρι. Μπορεί το Κερασοχώρι να είναι τελευταίο, αλλά είναι μια αξιόμαχη ομάδα και παλεύει όλα τα παιχνίδια. Εμείς δεν τους δώσαμε το περιθώριο, ώστε να μας απειλήσουν. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν καλές συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Βγήκανε αρκετές φάσεις και ευτυχήσαμε να βάλουμε το 2ο γκολ και πάλι με ένα στημένο δικό μου. Πρέπει να δουλέψουμε τις δυο εβδομάδες, που μας μένουμε, μέχρι τον αγώνα με την Μυρίκη, εάν θέλουμε να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την συνέχεια και τον στόχο που έχουμε βάλει. Ο στόχος είναι να μπει η ομάδα στην 4αδα. Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το ματς με το Κερασοχώρι ανήκει στο παρελθόν, τώρα παίζουμε με την Μυρίκη, πάμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές Απόκριες.»

Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και χάσαμε 3 πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθούμε. Δεχτήκαμε όμως το γκολ και μείναμε πίσω στο σκορ. Ανοιχτήκαμε, για να ισοφαρίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0. Μόνιμη πηγή κινδύνου ήταν ο Αναστασόπουλος, που είναι μόνος του όλη η ομάδα του Αγίου Προκοπίου






Συνθέσεις ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Τσάκνης, Πλακιάς, Γκούρλιας, Νταλαφούρας, Λαθύρης Ι.(44΄ λ.τρ. Κουρλός), Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Τσέκας(59΄ Χαβέλος), Λαθύρης Δ.(66΄ Μάκκας), Τσίπρας

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Τρίκας Ν., Λαθύρης Α.(86΄ Μούτσελος), Αρκουμάνης Χ., Σακαμπέτης, Ζιάκας, Ράπτης Μ.(73΄ Λάππας Γ.), Τσιγαρίδας Ι., Λελούδης, Παπαροϊδάμης(57΄ Παπαδονίκος), Κοσμάς Χ., Σεντής

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)

Φωτογραφίες : Γιώργος Καραγιάννης