Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο 3-0

Την 4η συνεχόμενη νίκη του και με 3αρα πανηγύρισε το Βελούχι. Οι Καρπενησιώτες επικράτησαν με 3-0 του Ραπτοπούλου.
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο στις 3 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, με τον ΑΠΟΚ να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του σε όλη την διάρκεια του ματς.
Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη μετέτρεψε το φαινομενικό ντέρμπι σε «περίπατο» και σχεδόν εξασφάλισε την 1η θέση της κανονικής περιόδου, διατηρώντας το +9 από τα δεύτερα Άγραφα. Όλη η προσοχή του ΑΠΟΚ στρέφεται στον τελικό κυπέλλου της Τετάρτης με τον Απεραντιακό.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, παρά την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε κινδυνεύει να μείνει εκτός 4αδας. Η Δόξα αγνοεί την νίκη εδώ και περίπου 2,5 μήνες και εμφανίστηκε με πάρα πολλές ελλείψεις (Μόλις 12 ποδοσφαιριστές στην αποστολή).

Α΄ μέρος


Σχόλιο : Μέτριο ποιοτικό ματς, με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Ο ΑΠΟΚ άρχισε να κερδίζει σταδιακά στον χώρο του κέντρου και προσπάθησε να πιέσει. Η Δόξα τα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά, όμως δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0, που ήρθε στο 38΄ με τον Σάκη Τσιλίκα. Σκορ ημιχρόνου (1-0)

Φάσεις και γκολ
8΄ : Σουτ του Παπαδήμου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων
16΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Νικολάου έκανε κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι στον Τριανταφυλλόπουλο, το πλασέ του οποίου από καλή θέση εξουδετέρωσε ωραία ο Ρεσίτης Ν.
38΄ : Σουτ του Νικολάου με το αριστερό εντός περιοχής έδιωξε ο Ρεσίτης Ν. με τις γροθιές και ο επερχόμενος Τσιλίκας με κοντινή προβολή στο κενό τέρμα έκανε το 1-0.


Β΄ μέρος

Σχόλιο : Το 2ο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ του ΑΠΟΚ, που έδειξε την διάθεση να «σφραγίσει» την νίκη του από νωρίς. Στην συνέχεια έπαιξε σαφώς καλύτερο ποδόσφαιρο απ ότι στο α΄ μέρος, πέτυχε ένα ακόμη τέρμα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα

Φάσεις και γκολ
47΄ : Ο Πολυτσέρης με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ραπτοπούλου και έκανε το 2-0
52΄ : Δυνατό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων
59΄ : Ο Πολυτσέρης έκανε ωραία προσπάθεια από πλάγια, σούταρε δυνατά εντός περιοχής, ο Ρεσίτης Ν. έδιωξε και ο επερχόμενος Γενιτσαρόπουλος Α. με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 3-0
72΄ : Ατομική προσπάθεια και σουτ του Τύμπα εκτός περιοχής κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρεσίτη Δ.
75΄ : Σουτ του Νικολάου από μακριά έφυγε μόλις άουτ από την εστία της Δόξας
77΄ : Προσωπική προσπάθεια του Γαλανού μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
79 ΄: Σέντρα-σουτ του Κουτσουπιά είχε αποδέκτη τον Νικολάου, το σουτ του οποίου πάνω στην κίνηση έδιωξε εντυπωσιακά ο Ρεσίτης Ν.
82΄ : Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ραπτοπούλου.

Κίτρινες κάρτες
Ζαραβέλης, Παπαντζίμας, Ζήκας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι : Πολυτσέρης, Γενιτσαρόπουλος Α., Τσιλίκας, Τριανταφυλλόπουλος
Ραπτόπουλο : Γούλας Σ., Ζήκας, Ρεσίτης Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω τι έφτιαξε και δεν μας έβγαιναν οι φάσεις. Οι αντίξοες συνθήκες, το κρύο και ο αέρας δεν αποτελούν δικαιολογία. Η ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ προσπαθούσε δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Για μένα το πρώτο ημίχρονο είναι σαν να μην υπήρχε, το είπα και τους ποδοσφαιριστές μου αυτό στο ημίχρονο. Πιστεύω ότι η εικόνα του δευτέρου ημίχρονου ανταποκρίνεται στην ποιότητα και την αξία της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμάει τον αντίπαλο. Απλά η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα, εάν είναι συγκεντρωμένη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κρατάω μόνο την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, της εύχομαι καλή συνέχεια. Εύχομαι και στους δικούς μου ποδοσφαιριστές ότι καλύτερο για την συνέχεια. Συνεχίζουμε, το πρωτάθλημα διακόπτεται και έχουμε να επικεντρωθούμε στο ματς του κυπέλλου την Τετάρτη. Δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Θα δουλέψουμε και θα προετοιμαστούμε για αυτό το ματς

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι δίκαιο. Εμείς για άλλο ένα παιχνίδι είχαμε πάρα πολλές απουσίες. Χρησιμοποιήσαμε σήμερα και άλλους τρεις νέους παίκτες, μικρούς, που έπαιξαν για πρώτη φορά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπούμε στα μπαράζ. Ευελπιστώ στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε πλήρεις. Η ομάδα αυτή την στιγμή παίζει χωρίς 6 βασικούς παίκτες. Κοιτάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιωθούμε και θα προσπαθήσουμε να μπούμε στην 4αδα. Μετά θα δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτή την εποχή έχουμε δυσκολίες, οι ποδοσφαιριστές έρχονται από μακριά και δεν μπορούνε να έρθουνε σε κάθε ματς. Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι όμως. Το σημερινό ήταν αρκετά δύσκολο, λόγω του ότι παίζαμε μια έμπειρη ομάδα. Αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία.»

Συνθέσεις ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης Δ., Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος(66΄ Κουτσουπιάς), Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας(46΄ Ζαραβέλης), Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλίκας(60΄ Γαλανός), Γενιτσαρόπουλος Α., Νικολάου

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Ρεσίτης Ν., Ζήκας, Γεωργαλής Θ., Γεωργαλής Β., Μυρισιώτης, Γούλας Σ., Παπαντζίμας, Παπαδήμος Λ., Παππάς, Τύμπας, Ντζίμας Θ.(46΄ λ.τρ Στεργίου)


Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος