Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ποταμιά-Άγραφα 0-2

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα των Αγράφων πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ποταμιάς, επικρατώντας με σκορ 0-2. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και στα 90 λεπτά της συνάντησης και είχαν τον πλήρη έλεγχο.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου επέβαλλαν από το πρώτο κιόλας λεπτό τον ρυθμό τους. Είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας και με ορθές επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απειλούσαν συνέχεια τα καρέ του Δημήτρη Χαντζόπουλου.
Η Ποταμιά του Λάκη Λαμπαδάρη βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και ουσιαστικά δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς αποτέλεσμα με αντεπιθέσεις. Οι Μεγαλοχωρίτες μετά από 3 συνεχείς νίκες στο γήπεδο τους κόντρα στα Άγραφα γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.
Σκόρερ για τους νικητές χρίστηκαν οι : Κώστας Καλύβας και Κώστας Γουλέτας.
Τα Άγραφα εδραιώθηκαν στην 2η θέση, φτάνοντας τους 22 βαθμούς και δείχνουν ότι μετά τον ΑΠΟΚ θα είναι η 2η ομάδα, που θα καταλάβει εισιτήριο εξόδου στα μπαράζ. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 5η θέση με 14 βαθμούς και πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια, για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 4αδα.
Η αναμέτρηση ήταν για την 13η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας. Διεξήχθη στο γήπεδο του Μικρού Χωριού, κάτω από τσουχτερό κρύο. Μόλις 30-40 φίλαθλοι την παρακολούθησαν.


Α΄ μέρος

Πίεση των Αγράφων από το πρώτο δευτερόλεπτο
Με το πρώτο σφύριγμα του Κώστα Αναγνώστου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά. Από την αρχή επέβαλλαν τον ρυθμό τους και απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες, για να ανοίξουν το σκορ.

Προβάδισμα με απευθείας φάουλ του Καλύβα
Ο αρχηγός των Αγράφων Κώστας Καλύβας με εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά την ομάδα του σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Καλύβας Κ. τροφοδότησε τον Γουλέτα, ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή και αριστερά, με τον Χαντζόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.
3΄ : Ο Κατής πάσαρε στον Θεοχάρη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
13΄ : Σουτ του Καλύβα Κ. μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Χαντζόπουλος.
14΄ : Ο Σερπάνος βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε όμως πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
19΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη πέρασε άουτ.
23΄ : Ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά, πέρασε την μπάλα κάτω από το τοίχος και την έστειλε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Χαντζόπουλου ανοίγοντας το σκορ (0-1).
38΄ : Ο Ζωχάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σβερώνης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Ποταμιάς, έκανε την γυριστή κεφαλιά, που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
40΄ : Ο Καλύβας Τ. έκανε ατομική ενέργεια, βρέθηκε στα όρια της περιοχής, αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Β΄ μέρος

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε και στην επανάληψη το παιχνίδι. Τα Άγραφα μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν δοκάρι με τον Κώστα Καλύβα. Στην συνέχεια ο 36χρονος Κώστας Γουλέτας με ένα πανέμορφο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Έπεσε ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά
Έριξε την απόδοση του ο Κατσαντώνης στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, χωρίς να τα καταφέρουν.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Ζωχάκης σέντραρε από δεξιά, ο Καλύβας Κ. στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, η οποία χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
53΄ : Ο Σερπάνος βρήκε τον Καλύβα Κ., αυτός εξαπέλυσε «κεραυνό» μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» της Ποταμιάς.
63΄ : Ο Σερπάνος έβγαλε την μπαλιά για τον Γουλέτα, ο οποίος ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή της Ποταμιάς και από θέση πλάγια δεξιά πλάσαρε πάνω από τον Χαντζόπουλο, που έκανε έξοδο και με την πανέμορφη αυτή «λόμπα» διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
69΄ : Χτύπημα φάουλ του Κατή πέρασε άουτ πάνω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων.
71΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσουκαλάς έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ.
76΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Κατή ως οφσάιντ, αφού προηγουμένως ο Σερπάνος είχε σουτάρει και η μπάλα είχε «αλλοιωθεί» από το γκολκίπερ Χαντζόπουλο.
79΄ : Ο Γουλέτας βρέθηκε τετ α τετ με τον Χαντζόπουλο, πλάσαρε αδύναμα, σαν αποτέλεσμα ο πορτιέρο της Ποταμιάς να μπλοκάρει.


Κίτρινες  Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Κατής, Κίτσιος

Διακριθέντες
Ποταμιά : Τσουκαλάς
Άγραφα : Καλύβας Κ., Γουλέτας, Ηλιάδης, Κατής, Τσιγαρίδας  

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Λαμπαδάρης (Ποταμιά) : «Τα Άγραφα έπαιξαν καλύτερα από εμάς και δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε όσο ήταν δυνατόν, χωρίς να τα καταφέρουμε.»








Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την καλή τους προσπάθεια στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Δείξαμε χαρακτήρα σήμερα και πιστέψαμε στην νίκη. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να πάρουμε τους 3 βαθμούς, που χάσαμε στην έδρα μας την προηγούμενη αγωνιστική. Είμαστε στον στόχο μας, για να μπούμε στην 4αδα. Ταυτόχρονα η νίκη μας συνδυάστηκε με καλή απόδοση. Να ευχηθώ καλή συνέχεια και με δουλειά θα πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας.»




Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης) : Χαντζόπουλος, Μαντζιούτας Ν., Γιαννακόπουλος, Γκορόγιας(80΄ Μαλάτος), Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ.(70΄ Αζακάς), Νεοφύτου, Λαθύρης(54΄ Ίβρος), Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μπούρας Α.

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Ζωχάκης(86΄ Μάρκης), Σβερώνης Λ., Τσιγαρίδας, Ηλιάδης, Κατής, Θεοχάρης, Καλύβας Τ., Σερπάνος(83΄ Γατής Β.), Γουλέτας(87΄ Κίτσιος Χ.), Καλύβας Κ.

Διαιτητής : Κώστας Αναγνώστου (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)




Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος