Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Με μια αναμέτρηση ξεκίνησε το Σάββατο και πάλι το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Ο Αίολος στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου  νίκησε την Ποταμιά με σκορ 2-0.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν μετά από περίπου 15 ημέρες διακοπής, εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Η ενδιαφέρουσα συνάντηση ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας.
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είχε αρκετά καλή απόδοση, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία της Ποταμιάς. Πήρε σημαντική νίκη και συνέχισε να διατηρεί ορισμένες ελπίδες για έξοδο στα μπαράζ.
Η Ποταμιά του Λάκη Λαμπαδάρη, η οποία αγωνίστηκε με πολλές απουσίες στην άμυνα, γνώρισε την ήττα, έχοντας πολλά παράπονα από την διαιτησία. Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Φλωράκη και για δυο περιπτώσεις, που ποδοσφαιριστές της ανακόπηκαν ως οφσάιντ από τον επόπτη Ζαχαρόπουλο. Έδειξε ορισμένες αδυναμίες στην αμυντική γραμμή, ενώ προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις.
Δεν αγωνίστηκαν τα βασικά στόπερ των ομάδων, που ήταν τιμωρημένα: Ο Βασίλης Τσουκαλάς της Ποταμιάς και ο Κώστας Σιταράς του Αίολου, που έχασαν το πρώτο τους ματς για φέτος. Εκτός αποστολής έμειναν και οι : Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Αίολος), Δημήτρης Χαντζόπουλος και Γιώργος Γκορόγιας της Ποταμιάς.
Ο Αίολος ανέβηκε στην 6η θέση, φτάνοντας τους 13 βαθμούς(Η Μυρίκη αγωνίζεται αύριο), ενώ η Ποταμιά βρίσκεται στην πιο πάνω 5η θέση με 14 βαθμούς. Το όριο εισόδου στα μπαράζ είναι στους 17 πόντους.


Α΄ μέρος

Προβάδισμα από νωρίς για Αίολο
Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η ομάδα του Αίολου, η οποία πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Ο Κώστας Μπούκας με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Καμία αλλαγή στην συνέχεια
Με το 1-0 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, για να αλλάξει κάτι χωρίς επιτυχία. Ο Αίολος όμως κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Μαντζιούτας Κ. έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Νεοφύτου, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Λάππα, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
11΄ : Ο Κώστας Μπούκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Βελαώρα, ανοίγοντας το σκορ(1-0).
26΄ : Ο Αζακάς Π. σέντραρε από δεξιά, κάνοντας όμορφη προσπάθεια, ο Ράικος Ν. έστρωσε στον επερχόμενο Σιαλμά, που σούταρε δυνατά άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
33΄ : Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι, όταν ο Φλωράκης έπεσε μέσα στην περιοχή, έχοντας επαφή με τον Ξαγάρα. Η διεθνής ρέφερι Μπουμπουρή υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κάτω από έντονες διαμαρτυρίες.
35΄ : Ήταν η σειρά του Αίολου να διαμαρτυρηθεί, καθώς ακυρώθηκε τέρμα του Σιαλμά ως οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Ζαχαρόπουλο.
43΄ : Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
44΄ : Ο Νεοφύτου τροφοδότησε τον Μαντζιούτα Κ., αυτός πλάσαρε εξ επαφής τον Λάππα, ο οποίος απέκρουσε.


Β΄ μέρος

Διασφάλισε την νίκη με 2ο τέρμα
Μπήκε σαν αλλαγή στο 60ο λεπτό και 12 λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Νάσιος «κλείδωσε» την νίκη για την ομάδα του Αίολου πετυχαίνοντας το 2ο τέρμα της ομάδας του. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είχε και δυο δοκάρια(Αζακάς Π. και Ξαγάρας).

Φινάλε με πολλά παράπονα από Ποταμιά
Η αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί με πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους. Οι Μεγαλοχωρίτες διαμαρτύρονται καθώς ανακόπηκαν με οφσάιντ δυο φορές, ενώ ποδοσφαιριστές τους βρίσκονταν σε θέση για γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Ο Μπούκας έβγαλε μπαλιά προς την περιοχή της Ποταμιάς, οι αμυντικοί απομάκρυναν άτσαλα, ο Αζακάς Π. μπήκε στην φάση, πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ο Βελαώρας βρήκε την μπάλα και αυτή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο πορτιέρο της Ποταμιάς μπλόκαρε.
73΄ : Ο Ράικος Γ. έκανε την σέντρα από αριστερά και ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Νάσιος χωρίς πίεση με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
85΄ : Αποβλήθηκε ο προπονητής της Ποταμιάς Λάκης Λαμπαδάρης και ο τιμωρημένος ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς Βασίλης Τσουκαλάς, επειδή διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όταν ο β΄ βοηθός Ζαχαρόπουλος ανέκοψε επίθεση της ομάδας τους.
87΄ : Ο Αζακάς Π. πίεσε, ο Βελαώρας έκανε λάθος, πάσαρε στον Χρυσικό, ο οποίος από κοντά άστοχησε και πλάσαρε πάνω από την εστία.
92΄ : Ο Ράικος Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με πάσα για τον Κορέντζελο, αυτός από το ύψος της περιοχής σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Νάσιος πλάσαρε στην επαναφορά και ο Βελαώρας απέκρουσε.


Κίτρινες  Κάρτες
Χαλκιάς, Κορέντζελος, Μπούκας, Αζακάς Π., Ράικος Ν., Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης

Διακριθέντες
Αίολος : Μπούκας, Λάππας, Ράικος Γ., Αζακάς Π.
Ποταμιά : Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για μας. Πιστεύω είχαμε καλή παρουσία. Ο αντίπαλος δεν ήταν εύκολος, έχει και αυτός τον ίδιο στόχο με εμάς. Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος από την πλευρά μας, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Παρόλες τις ελλείψεις που είχαμε, νομίζω ότι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς. Κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δουλεύουμε στις προπονήσεις. Όλα τα παιδιά προσπαθούν και αυτό φαίνεται και στους αγώνες

Λάκης Λαμπαδάρης (Ποταμιά) : «Αγωνιστήκαμε με πάρα πολλές ελλείψεις. Παίξαμε χωρίς τον βασικό μας τερματοφύλακα τον Χαντζόπουλο και τους δυο βασικούς μας στόπερ τον Τσουκαλά και τον Γκορόγια. Έχουμε πολλά παράπονα από την διαιτησία. Δεν μας έδωσαν ένα πεντακάθαρο πέναλτι και μας σταμάτησαν αδικαιολόγητα ως οφσάιντ σε δυο περιπτώσεις







Συνθέσεις ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Λάππας, Ζαχαρόπουλος(76΄ Καμαρέτσος), Ράικος Γ., Χαλκιάς, Ξαγάρας, Κορέντζελος, Σιαλμάς(60΄ Νάσιος), Μπούκας, Αζακάς Π., Ράικος Ν., Κατσαρής(86΄ Χρυσικός)

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης) : Βελαώρας, Αζακάς Θ., Γιαννακόπουλος, Ντρίβας, Μπούρας Α., Ζαγκότσης Γ.(85΄ Μαλάτος), Νεοφύτου(78΄ λ.τρ. Κώτσιας), Λαθύρης, Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Ζαγκότσης Χ.(66΄ Μαντζιούτας Ν.)

Διαιτητής : Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Φώντας Ζαχαρόπουλος (Ευρυτανίας)



Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος