Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κρέντη-Κεράσοβο 2-1

Μεγάλη ανατροπή έκανε μέσα σε 5 λεπτά η ομάδα της Κρέντης και επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι του Κερασοχωρίου με σκορ 2-1.
Κυρίαρχο στοιχείο της αναμέτρησης ήταν η δύναμη σε μια αμφίρροπη συνάντηση, την οποία κέρδισε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη. Στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το παιχνίδι έγινε κάτω από βροχή.
Η Κρέντη κατάφερε πολύ δύσκολα να επικρατήσει, αφού γύρισε το παιχνίδι έχοντας πολλά ψυχικά αποθέματα. Ήταν «φλύαρη» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μόνο όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ πίεσε και έκανε την μεγάλη ανατροπή. Σκόρερ ήταν ο 40χρονος Δημήτρης Τσιγαρίδας και ο 15χρονος ταλαντούχος Γιάννης Μπισμπίκης.
Το Κεράσοβο παρουσίασε πολύ καλή εικόνα σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού. Παρατάχτηκε χωρίς απουσίες και διεκδίκησε μέχρι το τέλος κάτι θετικό. Πήρε «κεφάλι» στο σκορ με ένα πανέμορφο τέρμα του Κώστα Κατσαδούρου (Σκόραρε σε βάρος της πρώην του ομάδας), αλλά τελικά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Ντεμπούτο για το Κερασοχώρι έκανε ο 28χρονος μεσοεπιθετικός Γιάννης Τσιγαρίδας (Αποκτήθηκε από τα Άγραφα).
Η Κρέντη ανέβηκε στην 7η θέση μαζί με τον Αίολο και έφτασε στους 10 βαθμούς. Το Κεράσοβο παρέμεινε στην τελευταία 9η θέση με 1 πόντο.

Α΄ μέρος


Κλειστό παιχνίδι
Προσεκτικό παιχνίδι έγινε και από τις δυο ομάδες στα πρώτα 45λεπτα. Ελάχιστες ήταν καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες. Κεράσοβο και Κρέντη «διαφύλαξαν τα νώτα» τους.

Οι καλύτερες φάσεις
29΄ : Σουτ του Τσιγαρίδα Δ. μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο Αρκουμάνης.
43΄ : Εκτέλεση φάουλ του Κοσμά Χ. από πλάγια δεξιά απέκρουσε με τα πόδια στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ Ντάλλας.

Β΄ μέρος

Αναζητούσε το γκολ και το κατάφερε
Δυνατά μπήκε στην επανάληψη το Κερασόβο, το οποίο προειδοποίησε δυο φορές. Τελικά πήρε το προβάδισμα με το όμορφο τέρμα του Κώστα Κατσαδούρο.

Πεντάλεπτη ολική ανατροπή
Η Κρέντη δεν τα παράτησε κατάφερε μέσα σε ένα 5λεπτο να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει την νίκη στο γειτονικό ντέρμπι.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄ : Σέντρα-σουτ του Κατσαδούρου από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο γκολκίπερ της Κρέντης.
67΄ : Ο Κατσαδούρος τροφοδότησε τον Κοσμά Χ., που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
70΄ : Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα Γ. απέκρουσε σε κόρνερ ο Αρκουμάνης.
73΄ : Ο Κώστας Κατσαδούρος με εκπληκτικό σουτ ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή «κρέμασε» τον Ντάλλα που ήταν εκτός θέσης και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της Κρέντης(0-1).
79΄ : Σουτ του Τσιγαρίδα Δ. από κοντά κόντραρε και στην συνέχεια σουτ του Βούρτσα Γ. από κοντά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
80΄ : Ο Βούρτσας Γ. σεντράρει από δεξιά ο Τσιγαρίδας Δ. κοντρολάρε μέσα στην μικρή περιοχή και ανάμεσα στους αμυντικούς με πλασέ στο αριστερό «Γ» του Κερασόβου ισοφάρισε σε 1-1.
85΄ : Ο Βούρτσας Γ. βγάζει την μπαλιά από αριστερά, ο Μπισμπίκης μπαίνει από πίσω στην φάση στην πλάτη της άμυνας και με χαμηλό πλασέ στην δεξιά γωνία του Αρκουμάνη πετυχαίνει το τελικό 2-1.

Κίτρινες  Κάρτες
Μπύρος Σ., Ντάλλας Ι., Καστάνης, Βούρτσας Γ., Μούτσελος, Τσιγαρίδας Ι.

Διακριθέντες
Κρέντη : Μπισμπίκης, Περούλας Γ., Μπύρος Σ..
Κεράσοβο : Κατσαδούρος, Ρίζος.

Δηλώσεις προπονητών

Χρήστος Καλαμπάκας (Κρέντη) : «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε, ένα τοπικό ντέρμπι. Το Κεράσοβο ήταν πολύ καλό, προσπάθησε περισσότερο από εμάς σε αυτό το παιχνίδι, όμως στο τέλος κάναμε την ανατροπή. Δείξαμε δείγματα ότι έχουμε γίνει πια ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών παρά από την γενική εικόνα της ομάδας. Πιστεύω θα είναι καλή η συνέχεια για μας μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες


Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά δυστυχώς ήμασταν άτυχοι και χάσαμε το παιχνίδι









Συνθέσεις ομάδων

Κρέντη (Χρήστος Καλαμπάκας) : Ντάλλας Α., Μπύρος Ε.(82΄ λ.τρ. Τσέτσος), Μπύρος Σ., Περούλας Γ., Ντάλλας Ι., Καστάνης, Μπισμπίκης, Μάκκας Ε.(93΄ Καζάκος Π.), Τσιγαρίδας Δ., Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν.

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Αρκουμάνης Χ., Λαθύρης(88΄ Λελούδης), Μούτσελος(86΄ Κοσμάς Σ.), Ρίζος, Ζιάκας, Σακαμπέτης, Ράπτης Μ.(67΄ Παπαδονίκος), Κοσμάς Χ., Κατσαδούρος Κ., Καλύβας, Τσιγαρίδας Ι.


Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (Ευρυτανίας)


Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος