Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι - Αίολος 3-0

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο ΑΠΟΚ στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στον Αίολο. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη επικράτησε με σκορ 3-0.
Το ματς ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.
Το Βελούχι ήταν ανώτερο από τον αντίπαλο του, μετατρέποντας σε περίπατο το παραδοσιακό ντέρμπι της Ευρυτανίας.
Βρίσκεται στην 1η θέση με 25 βαθμούς, έχοντας απόσταση από τους διώκτες του. Μπήκε πολύ δυνατά στο νέο έτος και δείχνει πανέτοιμο για τα ντέρμπι με Άγραφα και Ραπτόπουλο. Δυο φορές σκόραρε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης.
Ο Αίολος δεν κατάφερε να αποσπάσει τίποτα καλό από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου εμφανίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και πλήρωσε δικά της λάθη. Είναι στην 7η θέση με 10 βαθμούς, μαζί με την Κρέντη. Την πρώτη του συμμετοχή έκανε ο Σφακιανάκης(Φοιτητής στο ΤΕΙ Δασοπονίας στο Καρπενήσι).

Α΄ Μέρος

Σχόλιο: Παιχνίδι κέντρου, με τους τυπικά γηπεδούχους να ανεβάζουν σταδιακά την υπεροχή και να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Αίολος ήταν καλά στημένος στο γήπεδο, αμύνονταν σωστά, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το -0, καθώς δέχτηκε γκολ σε μια άτυχη στιγμή για τον τερματοφύλακα Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Πάσα Γαλανού είχε αποδέκτη τον Τσιλιμέκη, το εξωτερικό σουτ του τελευταίου λίγο μέσα από την περιοχή μάζεψε ο γκολκίπερ του Αιόλου στην γωνία του.
7΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπούκα έδιωξε ο Ρεσίτης σε κόρνερ.
20΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε συρτή σέντρα από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε από πολύ καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Χρυσαφόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.
28΄: Ο Τσιλιμέκης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαλανό, το σουτ του τελευταίου εντός περιοχής έδιωξε ο πορτιέρο του Αιόλου με τα πόδια.
31΄: Ο Πολύτσερης σέντραρε από δεξιά, ο Χρυσαφόπουλος έχασε την μπάλα κατά την έξοδο του και ο επερχόμενος Τσιλιμέκης προ κενής εστίας έκανε το 1-0.
38΄: Σε σέντρα του Γαλανού από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος έκανε κεφαλιά-πασα στον Κρίντα, που με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αιόλου.

Β΄ Μέρος


Σχόλιο: Κακός ρυθμός, σε αυτό συνετέλεσε και η δυνατή βροχή. Ο Αίολος έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Σιταρά. Ο ΑΠΟΚ πήρε εύκολα την νίκη, όντας ανώτερος από τον αντίπαλο του.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από δεξιά, ο Ντουφεκιάς στο δεύτερο δοκάρι πήρε καρφωτή κεφαλιά, που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
64΄: Δεύτερη κίτρινη(Αποβολή) στον Σιταρά για επικίνδυνο παίξιμο.
70΄: Σέντρα-σουτ του Μπόνια από αριστερά απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Χρυσαφόπουλος.
71΄: Ο Συγκελόπουλος εκτελεί κόρνερ έδιωξε με τις γροθιές ο Χρυσαφόπουλος και ο Ζαραβέλης με προβολή διαμόρφωσε το 2-0.
77΄: Ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Πάτρου με κεφαλιά.
83΄: Ο Πάτρου με κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Τσιλιμέκη, ο οποίος σε θέση βολής πλάσαρε ωραία τον Χρυσαφόπουλο και πραγματοποίησε το 3-0.
86΄: Δυνατό σουτ του Μπόνια λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αιόλου.
90΄: Ο Πολυτσέρης βρήκε τον Τσιλιμέκη, ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαραβέλης, Πάτρου(ΑΠΟΚ), Ξαγάρας(Αίολος)

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Τσιλιμέκης, Πολυτσέρης, Μπόνιας, Γενιτσαρόπουλος
Αίολος: Μπούκας, Κατσαρής, Ξαγάρας

Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος): «Παρά τα προβλήματα, που είχαμε με τους τραυματισμούς μπήκαμε στο ματς έτοιμοι ψυχολογικά, ξέροντας πως ο αντίπαλος θα είναι και αυτός το ίδιο έτοιμος για ένα τόσο σημαντικό ματς. Το παιχνίδι ήταν γενικά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, αλλά εξ αιτίας ενός λάθους του τερματοφύλακα μας προέκυψε το γκολ. Καθώς ήμασταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο έπρεπε να ανασυνταχτούμε και να αλλάξουμε τα πλάνα μας, παίζοντας πιο επιθετικά. Δυστυχώς είχαμε την αποβολή του Σιταρά, στην οποία η διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα της, ο ΑΠΟΚ μας πίεσε, όπως ήταν λογικό και από κει και πέρα δεν είχαμε τις δυνάμεις να αντιδράσουμε. Θα συνεχίσουμε, πρέπει να ανασυνταχτούμε, μιας και τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Έχουμε ένα κομβικό ματς με την Ποταμιά, που θα κρίνει πολλά για την 4αδα. Θα δουλέψουμε μέσα από τις προπονήσεις και ελπίζουμε για το καλύτερο.» 

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, δουλέψαμε πολύ μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Μαζί με το σημερινό παιχνίδι συμπληρώσαμε τρία νικηφόρα αποτελέσματα. Επικρατεί ικανοποίηση τόσο σε εμένα, όσο και στην διοίκηση. Είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές μου. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Εάν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό θα ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες αυτής της χρονιάς και θα πετύχουμε κάτι καλό για το μέλλον της ομάδας. Το ματς με τον Αίολο ήταν άνετο για εμάς, δεν απειληθήκαμε. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι κάτι που το καταφέραμε. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία, απλά λυπάμαι για το γεγονός αυτό. Αυτό το λέω με πικρία, θα ήθελα οι διαιτησίες να είναι τέτοιες ουτοσώστε να αφήνουν να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σήμερα μόνο ποδόσφαιρο δεν μας άφησε να παίξουμε. Όλοι έχουν προσδοκίες από τις ομάδες να παιχτεί ποδόσφαιρο, αυτό πρέπει να το βοηθήσει και η διαιτησία. Αυτό γίνεται και σε άλλα παιχνίδια και εύχομαι να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση για να μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες. Άμα θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες θα έχουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο.»

Συνθέσεις ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Κρίντας(39΄ λ.τρ Ζαραβέλης), Γαλανός(46΄ Μπόνιας), Πάτρου(83΄ Τριανταφυλλόπουλος), Γενιτσαρόπουλος Α.

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Χρυσαφόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ράικος Γ., Σιταράς, Ξαγάρας, Χαλκιάς, Κορέντζελος(70΄ Καμαρέτσος), Μπούκας(64΄ λ.τρ Νάσιος), Ζαλοκώστας(60΄ Σφακιανάκης), Ράικος Ν., Κατσαρής


Διαιτητής: Κωνσταντίνα Μπουμπουρή
1ος  Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης
2ος  Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου


Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής(Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος(Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος