Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Θύελλα Πετρωτού-Απεραντιακός 2-1

Αδράνησε στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Απεραντιακού και παρά το γεγονός προηγούνταν γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Θύελλα Πετρωτού. Η ομάδα της Ευρυτανίας σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι και ενώ όλα πήγαιναν ευνοϊκά κατάφερε κυριολεκτικά να «αυτοκτονήσει» και να χάσει ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και την παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι.


Η Ευρυτανική ομάδα προηγήθηκε πολύ νωρίς χάρις σε τέρμα του Κώστα Αρουτίδη.
Στην συνέχεια προφύλαξε τα μετόπισθεν και είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά και όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες, με δικά της λάθη γνώρισε την ήττα.
Το Πετρωτό του Ζόραν Μπάμποβιτς έδειξε τεράστια θέληση και πάθος. Το πείσμα των ποδοσφαιριστών έφερε την μεγάλη ανατροπή και διατήρησαν την ομάδα τους σε τροχιά παραμονής. Οι Τρικαλινοί ανέβασαν στροφές και έγιναν απειλητικοί στο δεύτερο μέρος.
Ο Απεραντιακός υποχώρησε στην 13η θέση μένοντας στους 11 βαθμούς και βρίσκεται 5 βαθμούς κάτω από την ζώνη της παραμονής. Το Πετρωτό ανέβηκε στην 12η θέση και έφτασε στους 12 βαθμούς, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι 11 του Απεραντιακού
Με το γνώριμο 4-2-3-1 ο Απεραντιακός
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Απεραντιακός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κατσίκας, με παρτενέρ τον Φάνη Μπισμπίκη. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Μελισσινός(Πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμο) και αριστερός ο Τλούπας. Στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Κεφαλίδης με τον Άρη Νταβαρίνο. Δεξιά στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Γεωργακόπουλος και αριστερά ο Μπουγατσιάς. Στο κέντρο σε ελεύθερο ρόλο ξεκίνησε ο Πανακούλιας. Μοναδικός επιθετικός ήταν ο σκόρερ Κώστας Αρουτίδης.

Στην «σίτα» και οι δυο προπονητές
Ζόραν Μπάμποβιτς και Δημήτρης Παναγιώτου αποβλήθηκαν από τον ρέφερι Τσέτσιλα. Ο προπονητής των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στο γκολ του Απεραντιακού (Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες προς τον β΄ βοηθό) και αποβλήθηκε. Ενώ ο Δημήτρης Παναγιώτου αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες για τον καταλογισμό του πέναλτι της ισοφάρισης.


Α΄ Μέρος

Προβάδισμα νωρίς με Αρουτίδη
Το παιχνίδι ξεκινάει ιδανικά για τον Απεραντιακό. Βγαίνει αρκετές φορές στην επίθεση «δειλά-δειλά». Μόλις στο πρώτο τέταρτο παίρνει προβάδισμα με το 5ο γκολ του Αρουτίδη στο φετινό πρωτάθλημα.

Πέφτει ο ρυθμός
Από το 20΄ και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού πέφτει. Γίνεται ένα ματς κέντρου με ελάχιστες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Αρουτίδης βρίσκει τον Νταβαρίνο Α., ο οποίος πλασάρει από το ύψος της περιοχής, με τον Νικολαϊδη να μπλοκάρει εύκολα.
9΄ : Εκτέλεση φάουλ του Σαλταπίδα πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα του Τσάμη.
11΄ : Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τλούπα μπλοκάρει στο κέντρο του τέρματος ο πορτιέρο της Θύελλας
15΄ : Ο Πανακούλιας βγάζει από το κέντρο και δεξιά την κάθετη για τον Αρουτίδη, αυτός μπαίνει τετ α τετ με τον Νικολαϊδη, πλασάρει υποδειγματικά στην αριστερή γωνία και πετυχαίνει το 0-1 για τους Απεράντιους.
19΄ : Ο Σαλταπίδας εκτελεί φάουλ από δεξι,ά η κεφαλιά του Καμπάση από κοντά καταλήγει στην αγκαλιά του Τσάμη.

Β΄ Μέρος

Ανορθόδοξη πίεση
Πιο δυνατά ξεκινάει η Τρικαλινή ομάδα. Προσπαθεί να πιέσει με ανορθόδοξο τρόπο, με βαθιές μπαλιές οι οποίες σταματούν στην άμυνα των Απεράντιων. Ο Απεραντιακός βγαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις στην αντεπίθεση.

Η ανατροπή των «10»
Οι γηπεδούχοι μένουν με 10 παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν την ύστατη προσπάθεια και με τέρματα του Γούτσιου και του Σαλταπίδα στα τελευταία λεπτά κάνουν την μεγάλη ανατροπή και στέλνουν τους Απεράντιους στο «καναβάτσο».

Οι καλύτερες φάσεις
58΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήσιμου από πλάγια δεξιά μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας του Πετρωτού.
59΄ : Ο Σαλταπίδας εκτελεί φάουλ από δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μαζεύει εύκολα.
69΄ : Ο Πανακούλιας με μπαλιά ακριβείας. βγάζει ξανά τον Αρουτίδη τε τα τετ με τον Νικολαϊδη, ο γκολκίπερ κάνει γρήγορα την έξοδο και αποκρούει εξ επαφής το πλασέ του επιθετικού του Απεραντιακού.
72΄ : Ο Δημήτρης Τεντολούρης βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αφήνει το Πετρωτό με 10 παίκτες.
76΄ : Οι γηπεδούχοι κερδίζουν πέναλτι σε δυνατό μαρκάρισμα του Μελισσινού πάνω στον Καραϊσκο. Ο στόπερ Γούτσιος το εκτελεί εύστοχα, πλασάροντας στην αριστερή γωνία του Τσάμη και φέρνει το παιχνίδι στα ίσα(1-1).
83΄ : Δυνατό σουτ του Μελισσινού από πλάγια δεξιά φεύγει πάνω από τα δοκάρια της Θύελλας.
85΄ : Ο Καρακαντάς γεμίζει προς την περιοχή του Απεραντιακού, ο Μπισμπίκης κάνει τραγικό λάθος, δεν προλαβαίνει την μπάλα και ο Σαλταπίδας από κοντά χωρίς πίεση πλασάρει στην αριστερή γωνία του Τσάμη και πετυχαίνει το 2-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.


Κίτρινες κάρτες
Καμπάσης, Παπαστεριάδης, Σαλταπίδας, Τασιόπουλος, Τλούπας, Γεωργακόπουλος

Διακριθέντες
Πετρωτό : Σαλταπίδας, Νικολαϊδης, Καμπάσης.
Απεραντιακός : Πανακούλιας, Αρουτίδης, Μελισσινός

Συνθέσεις ομάδων

Θύελλα Πετρωτού (Ζόραν Μπάμποβιτς) : Νικολαϊδης, Σπυρόπουλος(46΄ Κάλφας), Καρκαντάς, Καμπάσης, Γούτσιος, Παπαστεριάδης(59΄ Αγγελής), Τεντολούρης Δ., Καραϊσκος, Σαλταπίδας, Τεντολούρης Δ., Νούλας(33΄ Τασιόπουλος)

Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης, Μελισσινός, Τλούπας, Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Πανακούλιας, Νταβαρίνος Α., Κεφαλίδης, Αρουτίδης, Γεωργακόπουλος, Μπουγατσιάς(46΄ λ.τρ. Ζήσιμος)

Η είσοδος των ομάδων

Διαιτητής : Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
1ος Βοηθός : Γιώργος Βλαχάκης (Γρεβενών)
2ος Βοηθός : Χρήστος Κωνσταντής (Γρεβενών)

Το διαιτητικό τριο με τους αρχηγούς Γούτσιο και Κατσίκα
Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος