Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : «Πρώτος μας στόχος είναι να γίνουμε ομάδα»

Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ιστορικής ομάδας του Αίολου. Ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της προπονητικής του καριέρας και έκανε ιδανικό ντεμπούτο στους επίσημους αγώνες στην νίκη του Αίολου με 2-0 κόντρα στο Ραπτόπουλο.
Ο 39χρονος τεχνικός μίλησε στην νέα αθλητική σελίδα της Ευρυτανίας, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μας έκανε «ποδαρικό», καθώς κάθε εβδομάδα όταν υπάρχει αγωνιστική δράση το "Evrytania Sport" θα φιλοξενεί ανθρώπους των γηπέδων. 
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος μας εξηγεί πως ήρθε η συμφωνία με την διοίκηση του Αίολου. Μας αναλύει την δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα στον Αίολο.
Δίνει έμφαση στο κλασσικό ντέρμπι του Καρπενησίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την παλιά «αίγλη» του. 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναλύσεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος είχε στο φετινό πρωτάθλημα δυο συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής του Αίολου, πρώτου «καθίσει» στον πάγκο της ομάδας.

Evrytania Sport : Κύριε Τριανταφυλλόπουλε να σας καλωσορίσουμε στην νέα μας διαδικτυακή σελίδα. Θα θέλαμε να μας πείτε πως αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Αίολου; 
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Η ομάδα είχε φτάσει σε ένα σημείο, όπου είχε κάνει μάλλον την χειρότερη πορεία στην ιστορία της. Είχε φτάσει σε ένα σημείο, που δεν πήγαινε άλλο και όλα τα παιδιά είχαν αρχίσει να αποσύρονται από την ομάδα. Βέβαια ο καθένας έφευγε για διαφορετικούς λόγους. Δεν πίστευαν στους εαυτούς τους και υπήρχαν αρκετά προβλήματα από όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έφταιγε ο προπονητής. Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή. Οι επιλογές τους ήταν λίγες και προτίμησαν να πάρουν από την ίδια την οικογένεια της ομάδας έναν άνθρωπό και να τον προωθήσουν. Αποφάσισαν και έκαναν μια πρόταση σε εμένα. Συζητήσαμε κάποια πράγματα με την διοίκηση, είχαμε έρθει σε επαφή και από τα τέλη Σεπτεμβρίου για το ίδιο πάλι θέμα. Τελικά μετά από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω στην ομάδα. Είχα θέσει κάποιους όρους από την πρώτη επαφή, υποσχέθηκαν να κάνουν κάποιες αλλαγές. Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησε η συνεργασία μας.

Evrytania Sport : Αλήθεια τι έχετε κάνει στον πρώτο μήνα παρουσία σας στον Αίολο; Ήδη τα θετικά δείγματα της δουλειάς σας φάνηκαν και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στην νίκη επί του Ραπτοπούλου.
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Κάναμε κάποιες αλλαγές σε θέσεις ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να πω ότι κάποιοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτές τις θέσεις. Γνώριζα όμως μέσα από τις προπονήσεις, εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν αυτά τα άτομα. Κάναμε κάποια φιλικά, παίξαμε και εκτός νομού, παίξαμε και στην Μακρακώμη λόγω καιρικών συνθηκών, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε ετοιμοπόλεμοι στο ξεκίνημα του ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και να μπορούμε να δείξουμε κάτι καινούργιο. Νομίζω ότι στον πρώτο επίσημο αγώνα μας πήγαν όλα θετικά. Μέσα από τις προπονήσεις θέλουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που ήταν.

Evrytania Sport : Ο στόχος για την φετινή χρονιά θα είναι η 4αδα ή να βελτιωθεί μόνο η αγωνιστική παρουσία της ομάδας;
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Πρώτος μας στόχος είναι να γίνουμε ομάδα. Από εκεί και πέρα θα έρθουν και επιτυχίες. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας η 4αδα είναι πάντα ο πρώτος μας στόχος. Δεν μπορεί στο τοπικό μια ομάδα σαν τον Αίολο να μην έχει στόχο. Θα προχωρήσουμε αγώνα-αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε το άθροισμα και θα δούμε που θα βρισκόμαστε.

Evrytania Sport : Δυο λόγια για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΑΠΟΚ.
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Αγωνιζόμαστε απέναντι στον πιο ιστορικό σύλλογο του νομού μας, είναι μια ομάδα που προέρχεται από την Δ΄ εθνική. Έχει στο ρόστερ της 7-8 παίκτες Δ΄ εθνικής κατά την δική μου άποψη, αφού είχαν παρουσία στην κατηγορία 4 χρόνια συνεχόμενα. Είναι μια ομάδα δουλεμένη, δυνατή, που πάντα ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό. Υπάρχουν οι αδυναμίες, τις οποίες τις κρατάμε για εμάς, για να δούμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε αυτό τον σύλλογο. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για εμάς, είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Για τον Αίολο ήταν πάντα το ματς της χρονιάς, ήταν ο μεγάλος αντίπαλος.

Evrytania Sport : Θα θέλατε να μας σχολιάσετε τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου και νας δώσετε τα πρωγνωστικά σας;
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος :

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος : Έχουμε κάποιους τραυματισμούς από την προηγούμενη αγωνιστική. Θα δούμε μέχρι τελευταία στιγμή εάν μπορούν αυτά τα παιδιά να μας βοηθήσουν. Έχουμε όμως έτοιμες λύσεις, εάν δεν μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Υπάρχουν και άλλα άτομα. Δουλέψαμε και στις τρεις προπονήσεις που κάναμε μέσα στην βδομάδα, μας βοήθησε και ο καλός καιρός.

Ραπτόπουλο-Άγραφα : Είναι ένα μας που μας ενδιαφέρει. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττα και θα θέλουν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Άγιος Προκόπιος-Ποταμιά : Είναι δυο αντίπαλοι που είναι πιο κοντά σε μας στην βαθμολογία. Η είσοδος για μας στην 4αδα εξαρτιέται και από διασταύρωση αποτελεσμάτων. Οι ομάδες ισοβαθμούν στην 4η θέση και είναι όλα ανοικτά. 

Κρέντη-Κεράσοβο : Είναι ένα γειτονικό ντέρμπι. Δεν ξέρεις πάντα πως μπορεί να εξελιχτεί. Η Κρέντη προέρχεται από μια εκτός έδρας νίκη, η οποία ήταν η έκπληξη της προηγούμενης αγωνιστικής.

Evrytania Sport : Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος : Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, να έχουμε όλοι υγεία και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος