Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Απεραντιακός-Ρήγας Φεραίος 1-2

Απογοήτευσε η ομάδα του Απεραντιακού, η οποία ηττήθηκε μέσα στο Καρπενήσι με σκορ 1-2 από τον Ρήγα Φεραίο.  Πλέον τα πράγματα για την παραμονή στην κατηγορία έχουν γίνει αρκετά δύσκολα. Η Ευρυτανική ομάδα βρίσκεται στο -6 από την γραμμή σωτήριας.
Οι παίκτες του Δημήτρη Παναγιώτου δεν έδωσαν την ανάλογη προσοχή και συγκέντρωση σε παιχνίδι-«τελικό» για το μέλλον τους στην κατηγορία.  


Παρουσίασαν ξανά αρκετά αμυντικά λάθη σε κρίσιμες φάσεις, τα οποία απέβησαν μοιραία για την τελική έκβαση του παιχνιδιού.
Ο Ρήγας Φεραίος έπαιξε πολύ έξυπνα στις αντεπιθέσεις και πήρε μια τεράστια νίκη, ανεβαίνοντας στις θέσεις σωτηρίας. Είχε πολύ πάθος και όρεξη για την νίκη. Το πρώτο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε έξαλλα μετά το τέλος του αγώνα.
Η αναμέτρηση ήταν για την 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου και ήταν η πρώτη του 2ου γύρου. Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση με 11 βαθμούς, ενώ ο Ρήγας Φεραίος ανέβηκε στην 9η θέση, φτάνοντας τους 17 βαθμούς.
Το παιχνίδι έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο, βροχή ανά διαστήματα και λιγοστούς φίλους του Απεραντιακού.



Η διάταξη των Απεράντιων
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχτηκε ο Απεραντιακός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κατσίκας, με παρτενέρ τον Φάνη Μπισμπίκη. Δεξιά στην άμυνα έπαιξε ο Μελισσινός και αριστερά ο Τλούπας. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο αποτελούσαν οι : Θαμνόπουλος και Πανακούλιας. Δεξιά στο κέντρο ξεκίνησε ο Γεωργακόπουλος και αριστερά ο Βασίλης Νταβαρίνος. Σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό ήταν ο Άρης Νταβαρίνος. Μοναδικός καθαρόαιμος φορ ήταν ο Αρουτίδης.

Α΄ μέρος


Μουδιασμένο ξεκίνημα
Νωθρά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες που τα πρώτα λεπτά έκαναν τις πρώτες τους αναγνωριστικές κινήσεις.

«Ψυχρολουσία» για τους γηπεδούχους
Ο Ρήγας πήρε προβάδισμα στο σκορ από στημένη φάση με τον Λαμπρογιώργο και πήγε μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄ : Ο Τλούπας βγάζει την σέντρα από αριστερά, ο Νταβαρίνος Α. μόνος από κοντά πλασάρει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σφυρή.
22΄ : Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Κατσίκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρήγα.
27΄ : Ο Τσιαντής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τσάμης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Σπαθής έπιασε κεφαλιά, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λαμπρογιώργος πλάσαρε σε κενή εστία και πέτυχε το 0-1.
29΄ : Μετά από λάθος της άμυνας ο Λαμπρογιώργος πάσαρε στον Μπίκα, αυτός σούταρε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.
32 : Πλασέ του Αρουτίδη από κοντά έφυγε άουτ.
45΄ : Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Νταβαρίνος Β. έκανε την κεφαλιά και ο επερχόμενος Τλούπας σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Σφυρή να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και να αποκρούσει σε κόρνερ.

Β΄ μέρος


Μέσα σε ένα 2λεπτο δυο τέρματα
Δυο τέρματα σημειώθηκαν μέσα σε ένα δίλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με υπέροχο τέρμα του Βασίλη Μπλότσικα. Ο Απεραντιακός αντέδρασε και μείωσε με πέναλτι του Στάθη Πανακούλια.

Πολιορκία στα τελευταία λεπτά
Ανέβηκε πολύ η ομάδα του Απεραντιακού και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Στάθηκε άτυχη, καθώς είχε δοκάρι με τον Μπάμπη Θαμνόπουλο. Τελικά η ομάδα του Βελεστίνου κράτησε με νύχια και με δόντια το υπερπολυτίμο διπλό.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄ : Ο Γεωργακόπουλος έκανε όμορφη μπαλιά για τον Μπουγατσιά, ο οποίος τετ α τετ με τον Σφυρή πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι της ομάδας του Βελεστίνου.
70΄ : Ο Μπλότσικας έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πλάσαρε από το ύψος της περιοχής στην αριστερή γωνία του Τσάμη και διαμόρφωσε το 0-2.
72΄ : Ο Μπουγατσιάς ανατράπηκε από τον Βουραζέρη και οι Απεράντιοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Πανακούλιας το εκτέλεσε σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία και μείωσε σε 1-2.
86΄ : Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Θαμνόπουλο ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σφυρή.
89΄ : Ο Ντότσικας σέντραρε από δεξιά, το πλασέ του Αρουτίδη από κοντά κατέληξε άουτ.
94΄ : Ο Γρούνας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για καθυστέρηση και έτσι ο Ρήγας ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες.


Κίτρινες κάρτες
Τσιαντής

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Πανακούλιας
Ρήγας Φεραίος : Λαμπρογιώργος, Τσιαντής, Μπίκας, Μπλότσικας

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Παναγιώτου (Απεραντιακός) : «Γνωρίσαμε μια ήττα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Σαν απόδοση δεν μπορώ να πω ότι είχαμε άσχημη, κάναμε αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που ρισκάραμε πολύ. Σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και δεν είχαμε την απαιτούμενη υπομονή να ισοφαρίσουμε. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα εμπειρίας των παικτών, γιατί σε δύσκολες φάσεις που χρειάζονται πραγματικά «κότσια», λυγίσαμε και δεν μπορούσανε να δούνε με καθαρό μυαλό το παιχνίδι. Η ήττα αυτή μας πάει πίσω, για μένα όμως δεν έχει χαθεί τίποτα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Εάν δεν τα παρατήσει η διοίκηση, υπάρχουν ελπίδες για ανάκαμψη
Νίκος Χατζηκυριακίδης (Ρήγας Φεραίος) : «Παίξαμε με μια αξιόλογη ομάδα καταφέραμε και περάσαμε από αυτή την έδρα και ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας. Οι αντίπαλοι μας πιέσαν σε όλες τις γραμμές, αλλά με έξυπνο παιχνίδι καταφέραμε και κερδίσαμε. Ήταν σημαντική νίκη για μας λόγω της βαθμολογικής κατάστασης που βρισκόμαστε. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Απεραντιακό και θέλω και εμείς να πάμε ακόμη καλύτερα





Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης, Μελισσινός(75΄ Κεφαλίδης), Τλούπας, Μπισμπίκης Θ.(65΄ Ντότσικας), Κατσίκας, Πανακούλιας, Γεωργακόπουλος, Θαμνόπουλος, Αρουτίδης, Νταβαρίνος Β.(46΄ Μπουγατσιάς), Νταβαρίνος Α.

Ρήγας Φεραίος (Νίκος Χατζηκυριακίδης) : Σφυρής, Γούτσιος(54΄ Ζαχαράκης), Βουραζέρης, Σπαθής, Γρούνας, Τσιαντής, Μιχολίτσης, Χατζής, Λαμπρογιώργος(82΄ Δανιλόπουλος), Μπλότσικας(78΄ Βογιατζής), Μπίκας

Διαιτητής : Γιώργος Παπαγεωργίου (Άρτας)
1ος Βοηθός : Δημήτρης Γεωργάρας (Άρτας)
2ος Βοηθός : Νίκος Παππάς (Άρτας)

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος