Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Τσιλιμέκης : «Με την εμπειρία μας και την ομαδικότητα μας κερδίσαμε το ντέρμπι»

Ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης του ΑΠΟΚ με τον Αίολο, με δυο προσωπικά του τέρματα ο ΑΠΟΚ επικράτησε του Αίολου με σκορ 3-0 στο «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου.
Ο λόγος για τον 22χρονο πλάγιο μπακ-χαφ Δημήτρη Τσιλιμέκη, που σκόραρε στο 31ο και 83ο λεπτό. 
Ο Τσιλιμέκης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν την 11η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας και μίλησε στο "Evrytania Sport".
Ο βραχύσωμος και ταχύτατος ποδοσφαιριστής νοιώθει αρκετά χαρούμενος για την σημαντική του συμβολή στην νίκη του Βελουχίου. Πέραν από το ματς του Σαββάτου μας μιλάει για τους στόχους του με τον ΑΠΟΚ, για την θέση που του αρέσει να παίζει μέσα στο γήπεδο και για το πώς έφτασε να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα.  
Ο πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής από το 2002 μέχρι και σήμερα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Βελουχίου, όταν και πήρε μεταγραφή από το Κεφαλόβρυσο. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Ευρυτανίας.

Evrytania Sport : Δημήτρη σε καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας. Ήσουν ένας από τους πρωταγωνιστές της περασμένης αγωνιστικής. Πέτυχες δυο γκολ κόντρα στον Αίολο.
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Έκανα μια καλή εμφάνιση το Σάββατο. Βοήθησα την ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα ντέρμπι εδώ της πόλης. Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα.

Evrytania Sport  : Είσαι διπλά χαρούμενος για την νίκη αυτή, καθώς πέτυχες και δυο από τα τρία τέρματα;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Ναι κάθε παίκτης όταν πετυχαίνει γκολ χαίρεται πιο πολύ. Πόσο μάλλον όταν βάζεις δυο ή και τρία γκολ και σε έναν αγώνα-ντέρμπι. Η σημασία των γκολ με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο.

Evrytania Sport  : Πόσο δύσκολη ήταν η επικράτηση της ομάδας σου στο ντέρμπι του Σαββάτου;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αυτό που είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Οι αντίπαλοι παίκτες έπαιζαν και αυτοί παθιασμένα. Ήταν δύσκολη η νίκη, μπήκε και ο αντίπαλος δυνατά στο παιχνίδι. Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Πιστεύω με την εμπειρία μας και την ομαδικότητα που έχουμε σαν ομάδα, μπορέσαμε και κερδίσαμε.

Evrytania Sport  : Το 2011 έχετε ξεκινήσει με τρεις ευρείες νίκες. Έχετε ξεπεράσει την ήττα-«σοκ» από την Μυρίκη;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Πιστεύω η ήττα αυτή με την Μυρίκη, ίσως μας έκανε και καλό. Μας έκανε πιο δυνατούς, να ενωθούμε και να δεθούμε πιο πολύ σαν ομάδα και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε πιο καλά. Έχουμε δεθεί και πάμε πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια.

Evrytania Sport  : Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την φετινή χρονιά;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Όπως και κάθε χρόνο, όταν ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στο τοπικό, έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ενώ όταν αγωνίζεται στην Δ΄ εθνική έχει στόχο την παραμονή και το κύπελλο. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στο κύπελλο έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Απεραντιακός που αγωνίζεται στην Δ΄ εθνική. Είναι και το κύπελλο μέσα στους στόχους μας.

Evrytania Sport : Είναι εφικτός αυτός ο στόχος;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Ναι πιστεύω πως είναι. Ο Απεραντιακός μπορεί να είναι στην Δ΄ εθνική, αλλά  ο ΑΠΟΚ πιστεύω ότι είναι η πιο καλή ομάδα στην Ευρυτανία. Πάντα ο ΑΠΟΚ είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

Evrytania Sport : Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε πολλές θέσεις, είτε σαν πλάγιο μπακ, δεξί χαφ ή επιθετικό. Ποια είναι η θέση σου τελικά;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Η θέση μου είναι εκεί που με χρειάζεται ο προπονητής μου, εκεί που με χρειάζεται η ομάδα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να παίζω σαν δεξί μπακ-χαφ σε όλη την πλευρά.  Βέβαια μου αρέσει να παίζω και σαν εξτρέμ ή επιθετικός.

Evrytania Sport  : Είσαι από τα παιδιά που βγήκαν από τα σπλάχνα της ομάδας. Πως κατάφερες να φτάσεις στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθείς;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Ξεκίνησα από τους μικρούς του ΑΠΟΚ. Σιγά-σιγά με προσπάθεια και με την βοήθεια των προπονητών και των συμπαικτών μου έφτασα να είμαι στην πρώτη ομάδα σε μικρή ηλικία. Με αγκάλισαν όλοι, αγάπησα αυτή την ομάδα και κατάφερα να διακριθώ.

Evrytania Sport  : Κλείνοντας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Δημήτρης Τσιλιμέκης : Θέλω να πω ότι για το κλίμα της ομάδας. Ξεκινήσαμε ενωμένοι την χρονιά, είχαμε καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, μέσα στους αγώνες, είμαστε σαν μια οικογένεια. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό, για να πάει μπροστά μια ομάδα και να πετύχει τους στόχους της.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος