Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ποταμιά-Μυρίκη 1-0

Μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Τσουκαλά ήταν αρκετή για να δώσει την νίκη στην ομάδα της Ποταμιάς με 1-0.
Οι Μεγαλοχωρίτες παίζοντας"ψυχωμένα" και στηριζόμενοι στην δύναμη πήραν μια σημαντική νίκη ,ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2011. Είχαν άριστη αμυντική λειτουργία, κλείνοντας τους διαδρόμους και απείλησαν ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση.

Η νεανική Μυρίκη είχε αρκετές ευκαιρίες και δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Σημαντικός παράγοντας ήταν ότι αγωνίστηκε από την φάση του πέναλτι και μετά με 10 παίκτες, αλλά και η επιθετική δυστοκία.
Η Ποταμιά μπήκε δυνατά στο «κόλπο» της 4αδας, φτάνοντας τον Άγιο Προκόπιο στους 14 βαθμούς. Η Μυρίκη βρέθηκε στην 6η θέση με 11 βαθμούς, 3 λιγότερους από το όριο των μπαράζ. Παράλληλα γνώρισε την 2η ήττα της και έλαβε τέλος ένα σερί σημαντικών νικών επί των δυο πρωτοπόρων.

Α΄ Μέρος

Παιχνίδι κέντρου
Αναγνωριστικό παιχνίδι έγινε τα πρώτα 30 λεπτά. Οι δυο ομάδες έκαναν προσεκτικές κινήσεις και καμία δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Πήρε κεφάλι με Τσουκαλά
Οι γηπεδούχοι κερδίζουν το πέναλτι και την αποβολή και με σκόρερ τον κεντρικό τους αμυντικό Βασίλη Τσουκαλά παίρνουν προβάδισμα που το διατηρούν μέχρι την λήξη.

Ο Βασίλης Τσουκαλάς ευστοιχεί από το σημείο του πέναλτι
Οι καλύτερες φάσεις
30΄ : Διαγώνιο σουτ του Γιαννακόπουλου από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
33΄ : Ο Γιαννακόπουλος εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Τσουκαλάς παίρνει την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στην συνέχεια ο Μαντζιούτας παίρνει την δεύτερη κεφαλιά, ο Ζαχαράκης αποκρούει την μπάλα πάνω στην γραμμή με τα χέρια. Ο Βλάχος πολύ σωστά τον αποβάλλει και καταλογίζει το πέναλτι. Ο Τσουκαλάς πλασάρει χαμηλά στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη και πετυχαίνει το μοναδικό γκολ(1-0).
40΄ : Σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής φεύγει άουτ.

Β΄ Μέρος

Πίεση της Μυρίκης

Κινητικότερος παίκτης της Μυρίκης ήταν ο Κώστας Σταμούλης
Στο δεύτερο μέρος η Μυρίκη είχε το πάνω χέρι. Πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους και δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες για την ισοφάριση με κύριο εκφραστή τον κινητικότατο Κώστα Σταμούλη. Στάθηκε άτυχη στην φάση του 50ου λεπτού, με την εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη να σταματάει στο δοκάρι. Η Ποταμιά «πρόσεχε» τα νώτα της και σε ελάχιστες περιπτώσεις επιτέθηκε.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄ : Ο Σταμούλης εκτελεί φάουλ από πλάγια αριστερά ,η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χαντζόπουλου, στην επαναφορά ο Λιάγκας δεν μπορεί να πλασάρει σε πρώτο χρόνο και στην συνέχεια πλασέ του Καρδαμπίκη αποκρούει η άμυνα των γηπεδούχων.
62΄ : Εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη με το αριστερό περνάει μόλις άουτ από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
63΄ : Ο Γιαννακόπουλος βρίσκεται τετ α τετ με τον Μεριγκούνη, πλασάρει αδύναμα με τον γκολκίπερ των «κόκκινων» να μπλοκάρει.
80΄ : Δυνατό σουτ του Σταμούλη καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
93΄ : Ο Φλωράκης αντικρίζει την 2η κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ των φιλοξενουμένων και αποβάλλεται από το ρέφερι Βλάχο.

Κίτρινες κάρτες 
Τσουκαλάς, Ζαγκότσης Γ., Γκορόγιας.

Διακριθέντες
Ποταμιά : Τσουκαλάς, Χαντζόπουλος, Κατής.
Μυρίκη : Σταμούλης, Γκορόγιας.

Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης) : Χαντζόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Α., Γκορόγιας(13΄ λ.τρ. Αζακάς Θ.), Τσουκαλάς, Κατής, Νεοφύτου, Λαθύρης, Μαντζιούτας Κ.(80΄ Μαλάτος), Ζαγκότσης Χ.(91΄ Αναγνωστόπουλος), Φλωράκης

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαχαράκης, Σταμούλης, Ζαραβέλης, Λέντζος, Τσιλιμέκης, Καρδαμπίκης(55΄ Παχής), Λιάγκας Η.(66΄ Σιταράς), Τσιλίκας, Ράπτης, Γκορόγιας

Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Δαιτητής: Βαγγέλης Βλάχος (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας) 
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος