Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ακαδημία Ιστιαίας-Π.Α.Κ. 88-59

Δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα η Πανευρυτανική, με την Ακαδημία Ιστιαίας να επικρατεί με 88-59 στο ντέρμπι που είχε ως «έπαθλό» τη 2η προνομιούχο θέση.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας, αρχίζοντας στη 13:15. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η Ακαδημία Ιστιαίας του Σπύρου Γάτσου πέτυχε μια πολύτιμη νίκη, καταβάλλοντας την ομάδα που την «κυνηγούσε». Ασταμάτητοι ξανά Γιώργος Φώτου (29 πόντοι) και Νίκος Πρένγκα (27 πόντοι), κάνοντας και οι δυο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Η Ακαδημία «κλείδωσε» την πρόκριση, έχοντας 10 νίκες και 3 ήττες.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου παρά το καλό της ξεκίνημα στο πρώτο μέρος έχασε την επαφή με το σκορ στο 3ο δεκάλεπτο, μη καταφέρνοντας να συνεχίσει με θετικό αποτέλεσμα και να διεκδικήσει το δεύτερο «εισιτήριο’. Η πορεία της ωστόσο είναι εξαιρετική, φέρνοντας την μέχρι στιγμής στην 3η θέση με 8 νίκες-5 ήττες. Ο Γιάννης Τσάνε πέτυχε 15 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Για την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα παίξει την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Καρπενήσι με τη ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ), ενώ η Ακαδημία Ιστιαίας στο ίδιο γήπεδο αντιμετωπίζει τον Άτλαντα.

 

Νίκη ανόδου

Η Ακαδημία Ιστιαίας μαζί με τον Μεδεών είναι οι δυο ομάδες του ομίλου που προκρίθηκαν στο Final 4. Την άνοδο θα κερδίσουν τρεις ομάδες. Από τον 1ο Όμιλο προκρίθηκε ο Γ.Σ. Στύρων και τη 2η θέση θα διεκδικήσουν Α.Σ. Καρυστίας και Γ.Σ. Αυλίδας.

 

Δεν…τον σταματάς


 

Ο Γιώργος Φώτου (Φωτογραφία) της Ακαδημίας Ιστιαίας πρόσθεσε μια ακόμη εμφάνιση-παράσταση στο ενεργητικό του. Πέτυχε 29 πόντους με 5 3ποντα και είναι ο κορυφαίος και στις δυο κατηγορίες στο πρωτάθλημα. Ο πολύ καλός Νίκος Πρένγκα πέτυχε 27 με μια τρίποντη «βόμβα».

 

Στα χαρτιά με Άρη

Με 0-20 υπέρ της Π.Α.Κ. κατοχυρώθηκε το ματς της 8ης αγωνιστικής απέναντι στον Άρη Βελουχιώτη, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

 

15 ο Τσάνε


 

Για τους Ευρυτάνες ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) έκλεισε το ματς με 15 πόντους και ένα τρίίποντο. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης σκόραρε 14 με τρία τρίποντα.

 

Δυνατά η Π.Α.Κ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-19, δείχνοντας τη δυναμική τους.

 

Ανατροπή Ιστιαίας

Η ομάδα του Σπύρου Γάτσου έκλεισε το ημίχρονο με +6 (43-37). Το επιμέρους σκορ του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν 27-18 υπέρ του.

 

Ξέφυγε στο 3ο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι κάνοντας ένα επιμέρους 21-5 στην τρίτη περίοδο έφτασαν στο +22 (64-42).

 

Πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι

Τη νίκη της διατήρηση ως το τέλος η Ιστιαία, διερευνώντας το προβάδισμα της για το τελικό 88-59. Πέτυχε ένα επιμέρους 24-17 στην τελευταία περίοδο.

 

Ένταση στο τέλος

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού υπήρξε ένταση μεταξύ αθλητών των δυο ομάδων, που έλαβε τέλος με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

 

Τα δεκάλεπτα

16-19, 43-37, 64-42, 88-59

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ιστιαίας (Σπύρος Γάτσος): Τσιτούμης, Γεροπαναγιώτου, Πρένγκα 27(1), Μανάκας 2, Βούλγαρης, Αλεξίου 11(2), Ζαγκανάς 2, Καραπάνος 17, Φώτου 29(5), Αθανασίου

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 14(3), Ρουμελιώτης Β., Κουτσοκώστας 9, Κουδουνάς, Πάζιος, Γραμματίκας 10(1), Τάκης 11(1), Τρίκας, Ευθυμίου, Τσάνε 15(1)

 

Διαιτητές: Γρηγόρης Γκογκορώσης& Παναγιώτης Ρομπόκας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Πέτκοβα-Μασλατζίδης Κ.-Μασλατζίδου Κ. (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 








Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Π.Α.Κ