Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Άγραφα-Ραπτόπουλο 4-2

Μετά από 8 χρόνια τα Άγραφα θα αγωνιστούν σε έναν τελικό κυπέλλου, αφού επικράτησαν με 4-2 του Ραπτοπούλου, που ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 10 μόλις ποδοσφαιριστές.

Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή (19/5) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα και έμπειρους ποδοσφαιριστές σκόραραν 4 φορές και προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΕ. Δυο φορές σκόραρε ο Ταξιάρχης Καλύβας και από 1 οι: Γιάννης Ηλιάδης και Άγγελος Τσιγαρίδας.

Το Ραπτόπουλο μπορεί να ταξίδεψε με 10 αθλητές στο Καρπενήσι όμως χάριη την πολύ καλή εμφάνιση του στο δεύτερο μέρος παραλίγο να οδηγήσει το ματς στην ημίωρη παράταση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Χάρης σε γκολ των Θωμά Πέτσα στο 74΄ και Λάμπρου Λαθύρη στο 84΄ μείωσε προσωρινά σε 3-2.

Ο Κατσαντώνης θα διεκδικήσει το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του, παίζοντας στον τελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια και κάτοχο του κυπέλλου Ποταμιά.

 

Με υψηλή θερμοκρασία

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, υψηλή θερμοκρασία και παρουσία περίπου 50 θεατών.

 


Επανάληψη τελικού 2016

Άγραφα και Ποταμιά θα διεκδικήσουν το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια και πάλι, αφού αποτέλεσαν και το 2016 ζευγάρι τελικού. Σε εκείνο το ματς οι Μεγαλοχωρίτες επικράτησαν με 2-1 στην παράταση, φτάνοντας στον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

 

3η συμμετοχή

Τα Άγραφα θα αγωνιστούν για 3η φορά στην ιστορία τους στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Με 10 αθλητές

Το Ραπτόπουλο ταξίδεψε στο Καρπενήσι με σωρεία αγωνιστικών προβλημάτων και μόλις 10 ποδοσφαιριστές.

 

Προεδρική παρουσία

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.

 


Έκαναν τη διαφορά

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι ο Ταξιάρχης Καλύβας και στο δεύτερο του ο Γιάννης Ηλιάδης ήταν καθοριστικοί στην έκβαση του τελικού σκορ.

 

Σημαντικές απώλειες 
Η Δόξα δεν είχε στη διάθεση της τον εκ των πρώτων σκόρερ της Αποστόλη Παππά και τον μεσοαμυντικό Ηλία Κοτούλα, που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στη Μύκονο. Επιπλέον απουσίαζαν μεταξύ άλλων τα αδέρφια Θωμάς και Βασίλης Γεωργαλής, που διαμένουν στην Φθιώτιδα.

Α΄ Μέρος

 

Ημίωρη καθυστέρηση

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση λόγω προβλήματος με τις κάρτες υγείας της ομάδας του Ραπτοπούλου.

 

Ένα γκολ


 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ των Αγράφων, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν καλύτερα αλλά και την Δόξα να έχει ένα δίλεπτο με σημαντικές χαμένες ευκαιρίες του Θωμά Πέτσα. Μάλιστα ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία) στο 27΄ έκανε μια εκπληκτική απόκρουση, σώζοντας την εστία του.

 

Η εμπειρία «Ήλι»


 

Ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) στο 11΄ μετά από πάσα του Χρήστου Καλτσή με δυνατό σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

 


Οι καλύτερες φάσεις

11΄: Ο Καλτσής έδωσε στον Ηλιάδη που με δυνατό καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων και πέτυχε το 1-0.

18΄: Ο Τσιγαρίδας βρήκε τον Κρασιά, που σούταρε και ο Παπαδήμος απέκρουσε σωτήρια.

25΄: Ο Πέτσας έβγαλε τετ α τετ τον Ξυραφάκη, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

27΄: Ο Παπαντζίμας βρήκε τον Πέτσα, που πλάσαρε εξ επαφής και ο Ιωάννου εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

40΄: Ο Τσιγαρίδας σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Γραβιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.

44΄: Σουτ του Σερπάνου από κοντά έφυγε άουτ.

 

Β΄ Μέρος

 

Ντέρμπι στο φινάλε

Ενδιαφέρον ματς έγινε και στην επανάληψη αν και τα Άγραφα στο 67΄ προηγήθηκαν με 3-0, το Ραπτόπουλο στο 84΄ μείωσε σε 3-2, για να γίνει στο 90΄ το τελικό 4-2.

 

7λεπτο τερμάτων


 

Τα Άγραφα σε διάστημα 7 λεπτών από το 60΄έως το 67΄ σκόραραν δυο φορές, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Πρώτα στο 60΄ ο Γιάννης Ηλιάδης με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια σέντραρε από δεξιά και ο Ταξιάρχης Καλύβας με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0. Στο 67΄ ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ μετά από την ασιστ ου Παναγιώτη Κρασιά πραγματοποίησε το 3-0.

 




Δεν παράτησε τον ημιτελικό 


 

Η «ακριτική» ομάδα πλησίασε σε μια μεγάλη ανατροπή, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο, αφού μείωσε σε 3-2. Στο 74΄ο Θωμάς Πέτσας σε τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου πλάσαρε εύστοχα για το 3-1. Δέκα λεπτά έπειτα ο Πέτσας έγινε δημιουργός και πάσαρε στον Λάμπρο Λαθύρη (Φωτογραφία) που με σουτ μείωσε σε 3-2.

 




Απέβαλλε το άγχος


 

Στο 90ο λεπτό ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία) με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «κλείδωσε» την νίκη-πρόκριση των Αγραφιωτών.

 


Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Ξυραφάκης έδωσε στον Πέτσα, που πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.

50΄: Ο Κρασιάς σέντραρε από δεξιά και το εντυπωσιακό εναέριο σουτ του Καλύβα απέκρουσε σε κόρνερ με εξαιρετική επέμβαση ο Παπαδήμος.

60΄: Ο Ηλιάδης έκανε εντυπωσιακή ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά σέντραρε και ο Καλύβας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Δόξας σημείωσε το 2-0.

64΄: Ατομική ενέργεια του Πέτσα και σουτ του ίδιου έφυγε άουτ.

67΄: Ο Κρασιάς βρήκε τον Τσιγαρίδα, που από αριστερά με δυνατό σουτ σκόραρε το 3-0.

74΄: Ο Πέτσας βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιωάννου, πλάσαρε στην δεξιά γωνία, μειώνοντας 3-1.

77΄: Ο Παπαδήμος πρόλαβε και απέκρουσε εκτός περιοχής με τα πόδια το πλασέ του Καλύβα.

84΄: Ο Πέτσας τροφοδότησε τον Λαθύρη, που με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων μείωσε σε 3-2.

89΄: Ο Σιαλμάς έκανε την κούρσα από αριστερά και σούταρε δυνατά άουτ.

90΄: Ο Καλύβας με ωραίο πλασέ από θέση πλάγια δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

Διακριθέντες

Άγραφα: Ηλιάδης, Ίβρος, Τσιγαρίδας, Καλύβας

Ραπτόπουλο: Πέτσας, Μπισμπίκης, Λαθύρης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Γραβιάς, Τσιγαρίδας, Ίβρος, Κοράκης, Σερπάνος, Καλύβας, Κρασιάς(72΄ Δρίβας), Ηλιάδης(67΄ Μαστρογιάννης), Καλτσής, Μούτσελος

 

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Θ., Σιαλμάς, Αθανασίου, Σιαφάκας, Παπαντζίμας, Ξυραφάκης, Μπισμπίκης, Πέτσας, Ζαραϊδώνης, Λαθύρης

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος