Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ποταμιά-Ακαδημία 6-1

Η Ποταμιά νίκησε και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 με 6-1 έκανε το 7 στα 7 και θέλει μόλις έναν βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή του νομού μας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(23/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 50 με 70 θεατών.

Η Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε ένα ακόμη τρίποντο απέχοντας μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυο φορές σκόραραν οι Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(15΄, 36΄) και Βαγγέλης Αθανασόπουλος(92΄, 93΄) και από ένα οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας(28΄) και Κώστας Σταμούλης(34΄).

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα σε καίρια σημεία του ματς έχασε την συγκέντρωση της και ελλείψει εμπειρίας, αλλά και σωματοδομής γνώρισε την βαριά ήττα. Το γκολ της μείωσης πέτυχε στο 40΄ ο Αλέξανδρος Κοτρώνης που έκανε προσωρινά το  4-1.

Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο (30/3) με τα Άγραφα, ενώ η Ακαδημία την Κυριακή (31/3) παίζει με τον ΑΠΟΚ. Η Ποταμιά οδηγεί την κούρσα με 21 βαθμούς, ενώ η Ακαδημία είναι δεύτερη με 13.

 

Με τον περισσότερο κόσμο

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ιδανικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία και την παρακολούθησαν περίπου 50 με 70 θεατές. Ήταν το ματς της Α΄ Ευρυτανίας που μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει τον περισσότερο κόσμο.

 



Με 1 πόντο πρωταθλήτρια

Οι Μεγαλοχωρίτες θέλουν μόλις 1 βαθμό για να κατακτήσουν το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορίας τους μαθηματικά και ήδη πλέον έχουν στο μυαλό τους στα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

 

Ο εορτάζων βοηθός


 

Ο δεύτερος βοηθός Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) ανήμερα της συνάντησης γιόρτασε στο γήπεδο την ονομαστική του εορτή. Είναι αξιολογημένος βοηθός 3ης κατηγορίας, έχοντας φέτος αρκετές συμμετοχές.

 

+8

Η Ποταμιά με την νίκη της στο ντέρμπι της Α΄ Ευρυτανίας έχει πλέον απόσταση 8 βαθμών από την 2η Ακαδημία κάνοντας το 7Χ7.

 

Α΄ Μέρος

 

«Αέρας» 4 τερμάτων

Οι παίκτες του Κώστα Γουλέτα «καθάρισαν» την νίκη από το πρώτο μέρος, καθώς προηγήθηκαν με 4-0.

 

Άνοιξε το σκορ στο 15΄


 

Από στημένη φάση οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 15ο λεπτό, ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με χαμηλό πλασέ από τα όρια της περιοχής έκανε το 1-0.

 



«Εκρηκτικό» 8λεπτο



 

 

 

 

 

 

Από το 28ο λεπτό μέχρι το 36ο η Ποταμιά ήταν εντυπωσιακή, σκόραρε τρεις φορές, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Πρώτα στο 28΄ μετά την σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου από αριστερά, ο έμπειρος Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Αριστερά) με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στην συνέχεια ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Δεξιά) στο 34΄ μετά από λάθος των παικτών της Ακαδημίας με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-0. Ενώ στο 36΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά την ασιστ του Μιχάλη Νούλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Γενιτσαρόπουλος έφτασε τα 9 γκολ και πλησίασε στα δυο τον πρώτο Ναπολέοντα Μουρτογιάννη της Ακαδημίας που έχει 11.

 


Μείωσε με Κοτρώνη


 

Οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας στο 40΄ μείωσαν το σκορ, ο Γιάννης Καραγιάννης έκλεψε την μπάλα,  πάσαρε στον Αλέξανδρο Κοτρώνη (Φωτογραφία) που με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 4-1.

 


Οι καλύτερες φάσεις

5΄: Δυνατό σουτ του Γενιτσαρόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε πάνω από την εστία του Τσάνε.

11΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε πάνω από την εστία της Ακαδημίας.

16΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος από τα όρια της περιοχής με αδύναμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Τσάνε πέτυχε το 1-0.

17΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Ζαλοκώστας εξ επαφής πλάσαρε πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

20΄: Σουτ του Μουρτογιάννη από μακρινή απόσταση μπλόκαρε σταθερά ο Καλύβας.

28΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Ζαλοκώστας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το 2-0.

34΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της Ακαδημίας, ο Σταμούλης από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Τσάνε έγραψε το 3-0.

36΄: Ο Νούλας πρόλαβε από αριστερά στην έξοδο τον Τσάνε, πλάσαρε και ο Γενιτσαρόπουλος σε κενή εστία εύκολα πραγματοποίησε το 4-0.

40΄: Ο Καραγιάννης έκλεψε, έδωσε στον Κοτρώνη που με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 4-1.

 

Β΄ Μέρος

 

Μοιρασμένο ματς

Για 45 λεπτά το ματς ήταν μοιρασμένο και με λιγοστές αξιόλογες στιγμές. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το σκορ θα παρέμενε στο 4-1, ήρθαν δυο γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικ΄6-1.

 

Δυο τραυματισμοί

Στο τελευταίο 5λεπτο της κανονικής διάρκειας δυο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς Γιώργο Καλύβα και τον Γιάννη Καραγιάννη της Ακαδημίας.

Τους Μεγαλοχωρίτες καθοδήγησε στην επανάληψη και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας.

 


Επίλογος από Αθανασόπουλο


 

Την τελευταία λέξη στο ματς «είπε» στις καθυστερήσεις ο χαρισματικός αμυντικός της Ποταμιάς Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία). Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με εντυπωσιακό σουτ λίγο πιο μπροστά από την σέντρα και αφού η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι και τον αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε το 5-1. Ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 93΄ έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα στην εντυπωσιακή νίκη της Ποταμιάς ,αφού με έξοχη ατομική ενέργεια και σουτ στην δεξιά γωνία πέτυχε το 6-1.

 



Οι καλύτερες φάσεις

56΄: Χτύπημα φάουλ του Αθανασόπουλου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων.

67΄: Εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη κατέληξε πάνω από την εστία του Τσάνε.

79΄: Ο Νούλας σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

80΄: Δυνατό σουτ του Καραγιάννη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Καλύβα.

90΄: Σουτ του Παρούτσα από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Χειλάς.

92΄: Ο Αθανασόπουλος με σουτ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αφού η μπάλα βρήκε σε οριζόντιο δοκάρι και αντίπαλο τερματοφύλακα έκανε το 5-1.

93΄: Ο Αθανασόπουλος με έξοχη ατομική ενέργεια από αριστερά και σουτ στην δεξιά γωνία του Τσάνε διαμόρφωσε το τελικό (6-1).

 

Κίτρινες Κάρτες

Πλεξίδας, Ρεσίτης, Τσιάρας

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Ζαλοκώστας, Γενιτσαρόπουλος

Ακαδημία: Κοτρώνης, Κεχριμπάρης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Καλύβας(89΄ λ.τρ. Χειλάς), Πλεξίδας, Σαπούνης, Αθανασόπουλος, Μαντζιούτας, Μπίκας, Σταμούλης, Λέρης, Νούλας, Γενιτσαρόπουλος, Ζαλοκώστας

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου & Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Κουδουνάς, Καλύβας(77΄ Τριανταφυλλόπουλος Κ.), Κεχριμπάρης, Καραγιάννης(84΄ λ.τρ. Ράικος), Ρεσίτης, Παρούτσας, Σεριαναϊ, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Τσιάρας(77΄ Μπαρμπούτης)

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος