Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Άγραφα-Ποταμιά 1-3

Ακάθεκτη συνεχίζει η Ποταμιά, κάνοντας το 5Χ5 και επικρατώντας των Αγράφων με 1-3.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 20 θεατών.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου κρατούν την καλή εμφάνιση του τελευταίου 20λεπτου, στο οποίο και μείωσαν σε 1-3 με μακρινό φάουλ του Ανέστη Κοράκη. Έπαιξαν αμυντικά και δεν έδωσαν κενούς χώρους στους αντιπάλους. Δυο δοκάρια είχε ο Κατσαντώνης σε προσπάθειες των: Ανέστη Κοράκη και Παναγιώτη Κρασιά.

Η  Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα βγάζοντας όμορφους συνδυασμούς και κυριαρχώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε στην 5η της νίκη σε ισάριθμα ματς. Τα γκολ των Μεγαλοχωριτών σημείωσαν οι: Δημήτρης Ζαλοκώστας, Χρήστος Λέρης και Κώστας Σταμούλης.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική τα Άγραφα υποδέχονται το Ραπτόπουλο το Σαββατοκύριακο(9/10) Μαρτίου, ενώ η Ποταμιά θα παίξει με τον ΑΠΟΚ. Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν το απόλυτο και έφτασαν στους 15 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα έμειναν στην 4η θέση και στους 6 βαθμούς.

 

Ανοιξιάτικος καιρός

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 20 θεατών.

 


Φινάλε α΄ γύρου

Με την εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε πλήρως ο 1ος γύρος της Α΄ Ευρυτανίας.

 

Ακόμη 5 «στροφές»

5 αγωνιστικές πλέον απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρυτανίας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το νομό μας στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Εν συνεχεία θα γίνουν τα παιχνίδια κυπέλλου.

 

Χωρίς Γενιτσαρόπουλο

Η Ποταμιά παρατάχτηκε χωρίς τον ποιοτικό της μεσοεπιθετικό Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, ενώ από πλευράς Κατσαντώνη απουσίαζε ο αδερφός του Χρήστος.

 

Α΄ Μέρος

 

Μπροστά οι Μεγαλοχωρίτες

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 0-1 υπέρ της Ποταμιάς, η οποία στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία των Αγράφων.

 

Με κεφαλιά Ζαλοκώστα


 

Με όμορφο συνδυασμό των φιλοξενούμενων προήλθε το 0-1, όταν ο Αργύρης Τσάκνης ελίχτηκε από αριστερά, σέντραρε και ο έμπειρος Δημήτρης Ζαλοκώτας (Φωτογραφια) πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1.

 



«Άγγιξε» την ισοφάριση

Τα Άγραφα στην πρώτη τους τελική στην αντίπαλη εστία στο 41΄ παραλίγο να ισοφαρίσουν, όταν το μακρινό χτύπημα φάουλ του Ανέστη Κοράκη από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κώστας Σερπάνος χωρίς πίεση σούταρε πάνω από την αντίπαλη εστία.

 



Οι καλύτερες φάσεις

11΄: Πλασέ του Ζαλοκώστα Δ. από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Νικοπολίδης.

14΄: Σουτ του Τσάκνη κόντραρε σε αντίπαλο, νέο σουτ του Σταμούλη στην επαναφορά απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

18΄: Εκτέλεση φάουλ του Λέρη απέκρουσε σωτήρια ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά ο Σταμούλης σκόραρε με κεφαλιά, όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

19΄: Ο Τσάκνης σέντραρε μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά και η όμορφη κεφαλιά του Ζαλοκώστα στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

26΄: Φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Λέρη έφυγε άουτ.

41΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοράκη από αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σερπάνος χωρίς πίεση σούταρε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

 

Β΄ Μέρος

 

Αποφασιστική η Ποταμιά

Η ομάδα της Ποταμιάς μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος στον αγωνιστικό χώρο και συνδυάζοντας θέαμα και ουσία στο 70΄ είχε ήδη προηγηθεί με 0-3, για να ακολουθήσει η αντίδραση των Αγράφων για το τελικό 1-3.

 

0-2 με Λέρη


 

Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) μετά την μεταβίβαση ακριβείας του Κώστα Σταμούλη πλάσαρε στην έξοδο τον Κώστα Νικοπολίδη από δεξιά, διαμορφώνοντας το 0-2.

 



Με νέο όμορφο συνδυασμό


 

Με νέο όμορφο συνδυασμό ήρθε το 3ο γκολ της Ποταμιάς στο 70΄ όταν ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 0-3.

 



2ο δοκάρι Αγράφων


 

Στο 71΄ χαμηλό πλασέ του Παναγιώτη Κρασιά (Φωτογραφία) κατέληξε στην ρίζα της αριστερής δοκού της Ποταμιάς.

 

Μείωσε με μακρινό φάουλ


 

Ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία) στο 75΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά «αιφνιδίασε» τον Γιώργο Καλύβα και έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της Ποταμιάς για το τελικό 1-3.

 


Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοράκη μπλόκαρε σταθερά ο Καλύβας.

48΄: Ο Σταμούλης τροφοδότησε τον Λέρη, που πλάσαρε στην έξοδο τον Νικοπολίδη από δεξιά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, «γράφοντας» το 0-2.

61΄: Σουτ του Λέρη πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

63΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Λέρη, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ των Αγράφων να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

70΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης στο δεύτερο δοκάρι με όμορφη κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

71΄: Μπαλιά του Κοράκη, χαμηλό πλασέ του Κρασιά κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

75΄: Ο Κοράκης με εκτέλεση φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Ποταμιάς για το τελικό 1-3.

88΄: Χτύπημα φάουλ του Σταμούλη απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

93΄: Ο Λέρης έδωσε στον Σταμούλη, που σούταρε από κοντά και ο τερματοφύλακας Νικοπολίδης απέκρουσε σωτήρια.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοράκης, Πλεξίδας, Μαντζιούτας

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Κοράκης, Νικοπολίδης

Ποταμιά: Ζαλοκώστας, Λέρης, Σταμούλης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Κατσαρός Λ.(88΄ Δρίβας), Τσιγαρίδας, Ίβρος, Κοράκης, Γραβιάς, Καλτσής(61΄ Κωσταρέλος), Λιάπης(88΄ Ζωχάκης), Κρασιάς, Σερπάνος, Γενιτσαρόπουλος Ι.(67΄ Ρουμελιώτης)

 

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Καλύβας(91΄ Χειλάς), Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος, Σαπούνης(56΄ Μπίκας), Κοτρώνης, Μαντζιούτας, Τσάκνης(46΄ Αθανασόπουλος), Λέρης, Σταμούλης, Ζαλοκώστας, Κουτσουπιάς Κ.

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος