Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 0-3

Το νικηφόρο της σερί συνέχισε η Ποταμιά, που επικράτησε με 0-3 του ΑΠΟΚ, κάνοντας ένα ακόμη «βήμα» για τον τίτλο στην Α΄ Ευρυτανίας.

Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή (10/3) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12.30 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη ήταν ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σκοράρει κάποιο τέρμα, όπως και στο προηγούμενο του παιχνίδι με τα Άγραφα. Το έμπειρο σύνολο του πιο ιστορικού σωματείου του νομού μας είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Βασίλη Ντότσικα.

Η Ποταμιά κατέβηκε υπό τις οδηγίες του παράγοντα Γιώργου Γκορόγια και παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης έφτασε στην 6η της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Α΄ Ευρυτανίας. Τα γκολ των Μεγαλοχωριτών σημείωσαν οι: Δημήτρης Κοτρώνης, Κώστας Σταμούλης και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ενώ ο σκόρερ του δεύτερου γκολ είχε κι δοκάρι. «Μελανό» σημείο ο τραυματισμός με κάταγμα στην μύτη του μέσου Χάρη Κουτσουπιά.

Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο (23/3) με την Ακαδημία στο ντέρμπι τίτλου, ενώ ο ΑΠΟΚ παίζει την Κυριακή (24/3) εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο. Το Μεγάλο Χωριό έχει το απόλυτο και είναι στην κορυφή με 18 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 4 βαθμούς.

 

30αδα θεατών

Το παιχνίδι έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 θεατών.

 


Με καθοδήγηση «Γκο»

Ο τεχνικός της προπονητής της Ποταμιάς Κώστας Γουλέτας απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και την ομάδα κατέβασε ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκορόγιας.

 


Εκτός εστίας

Η παρουσία του Παναγιώτη Τσιάκου κάτω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ έφερε τον Χρήστο Βλάχο εκτός εστίας.

 

6Χ6

Η Ποταμιά έκανε ένα ακόμη βήμα τίτλου κάνοντας το 6Χ6 σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

 

Με «Σαπ» στο τέρμα

Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο αμυντικός και αρχηγός Ηλίας Σαπούνης.

 


Α΄ Μέρος

 

Βρήκε ρυθμό μετά το 25΄

Μετά από ένα κάκιστο ματς που για 25 λεπτά δεν είχε κάποια τελική προσπάθεια, οι ομάδες βρήκαν ρυθμό στην συνέχεια με την Ποταμιά να προηγείται με 1-0.

 

Με κεφαλιά Κοτρώνη


 

Το μοναδικό τέρμα του α΄ μέρους σημειώθηκε από στημένη φάση και με γυριστή κεφαλιά του Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία) στο 30΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Ο Κοτρώνης έφτασε τα 3 γκολ και αποκτήθηκε τον Γενάρη από τον Αίολο.

 


«Έχασε» Θ. Κουτσουπιά


 

Με τραυματισμό στην μύτη και συγκεκριμένα κάταγμα αποχώρησε νωρίς από το παιχνίδι ο μέσος της Ποταμιάς Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία).

 



Επανεμφάνιση Νούλα


 

Ο μεσοεπιθετικός των «πορτοκαλί» Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία) μετά από σχεδόν ένα ημερολογιακό έτος αγωνίστηκε και πάλι με την ομάδα του, κάνοντας την πρώτη του φετινή συμμετοχή.

 

Διπλή ευκαιρία


 

Το Βελούχι στο 40΄ είχε δοκάρι σε σουτ του Βασίλη Ντότσικα (Φωτογραφία) εκτός περιοχής με τον Παύλο Κουτούμπα στην επαναφορά να πλασάρει και τον Γιώργο Φαρμάκη με αυτοθυσία να αποκρούει προ της γραμμής σε κόρνερ.

 


Οι καλύτερες φάσεις

26΄: Σουτ του Πλεξίδα από δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο Τσιάκος.

27΄: Ο Ανδρεάκης πάσαρε στον Ντότσικα, που σούταρε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Σαπούνη.

28΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κουτούμπα πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

30΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Κοτρώνης με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σκόραρε για το 0-1.

33΄:  Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Κουτσουπιά Κ. πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

35΄: Ο Νούλας έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά σούταρε και ο Τσιάκος απέκρουσε σε κόρνερ.

40΄: Μακρινό σουτ του Ντότσικα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά το πλασέ του Κουτούμπα απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής με αυτοθυσία ο Φαρμάκης.

 

Β΄ Μέρος

 

Ακόμη δυο

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού σκόραρε δυο ακόμη τέρματα για το τελικό 3-0.

 

Σκόρερ και δημιουργός



 

 

 

 

 

 

Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Αριστερά) στο 54΄ με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το 0-2. Ο ίδιος στο 78΄ έγινε δημιουργός του 3-0 αφού έβγαλε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά) μόνο απέναντι στον Παναγιώτη Τσιάκο που με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα (0-3). Μάλιστα ο Σταμούλης είχε και δοκάρι στο 59΄. Ο Γενιτσαρόπουλος ανέβηκε στα 7 γκολ και ο Σταμούλης στα 6.

 



Μέσα ο Σαπούνης


 

Στο 79΄ ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) έπαιξε εκτός τέρματος με τον Κώστα Χειλά να αγωνίζεται κάτω από τα δοκάρια, παίρνοντας την θέση του Γιώργου Φαρμάκη.

 


Οι καλύτερες φάσεις

54΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Σταμούλης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2.

57΄: Σουτ του Τσάκνη Α. έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Βελουχίου.

58΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Τσάκνη Α., που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

59΄: Όμορφη ενέργεια του Σταμούλη και ψηλοκρεμαστό σουτ του ίδιου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

66΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ανδρεάκη από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαπούνης.

78΄: Ο Σταμούλης με μπαλιά έβγαλε τον Γενιτσαρόπουλο, που απόφυγε έναν αντίπαλο του και τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα με υποδειγματικό πλασέ στην δεξιά γωνία διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

82΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Νούλα απέκρουσε ο Τσιάκος.

 

Κίτρινες Κάρτες

Βούρτσας

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Λάππας, Ανδρεάκης, Ντότσικας

Ποταμιά: Σταμούλης, Φαρμάκης, Κοτρώνης

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Βούρτσας, Τσάκνης Ι., Ανδρεάκης, Γεωργακαράκος, Βλάχος, Λάππας, Ντότσικας, Κατσαβριάς, Κουτούμπας, Μπούτσης

 

Ποταμιά (Γιώργος Γκορόγιας): Σαπούνης, Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης(79΄ Χειλάς), Κοτρώνης, Κουτσουπιάς Κ., Κουτσουπιάς Θ.(23΄ λ.τρ. Νούλας), Λέρης, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Τσάκνης Α.

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος