Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Ραπτόπουλο-Ακαδημία 0-3

«Αρχοντική» νίκη για τη νεανική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, που επικράτησε με 0-3 εκτός έδρας του Ραπτοπούλου, κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου και άρχισε στις 12. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Το Ραπτόπουλο συμμετείχε με μόλις 10 ποδοσφαιριστές, έχοντας πληθώρα απουσιών και προβλημάτων. Η Δόξα βελτίωσε την απόδοση της στο β΄ μέρος, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τη 2η σερί ήττα της. Το «ακριτικό» συγκρότημα έπεσε στην 3η θέση, μένοντας στους 9 βαθμούς.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα σημείωσε την 3η της συνεχόμενη νίκη, φτάνοντας σε ένα ευρύ και νικηφόρο αποτέλεσμα. Το σκορ ανοίχτηκε στο πρώτο μέρος με αυτογκόλ του Δημήτρη Χύτη, ενώ στην επανάληψη με τέρματα των: Αχιλλέα Καλύβα και Ναπολέοντα Μουρτογιάννη «γράφτηκε» το τελικό σκορ. Οι «μπέμπηδες» ανέβηκαν στη 2η θέση με 10 πόντους.

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική η Δόξα παίζει το Σαββατοκύριακο 9-10/3 με τα Άγραφα και η Ακαδημία με τον Τυμφρηστό. Οι δυο αγώνες είναι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

 

Πρωινό ματς

Το παιχνίδι έγινε στις 12 μετά από αίτημα των φιλοξενούμενων, παρουσία περίπου 20 θεατών.

 



Παίζει ακόμη σε ξερό

Οι δυο ομάδες φωτογραφήθηκαν με τη διαιτητική 3αδα πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Να επισημανθεί πως η τοπική Δόξα αγωνίζεται ακόμη σε ξερό γήπεδο, η μοναδική 1ης κατηγορίας σε όλη την Ελλάδα.

 


Πέρασε 2η

Με τη νέα νίκη της η εξαιρετική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 πέρασε στη 2η θέση, προσπερνώντας κατά έναν πόντο το Ραπτόπουλο, που το στέρησε πέρυσι τη θέση στα Play Off.

 

«Υπηρεσιακός» κίπερ


 

Για τους φιλοξενούμενους ο γκολκίπερ Γιάννης Τσάνε απουσίαζε λόγω σχολικής εκδρομής και τη θέση του πήρε ο μεσοαμυντικός Βαγγέλης Τσιάρας (Φωτογραφία), που κράτησε μάλιστα το «μηδέν».

 

Δεν συμπλήρωσε 11

Η Δόξα άρχισε τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές και ο 10ος ο  Φάνης Μπαστάνης πέρασε στο γήπεδο στο 6ο λεπτό. Απουσίαζε μεταξύ άλλων εξ αιτίας μαθητικής εκδρομής ο πρώτος σκόρερ της Δήμος Ξυραφάκης και τα αδέρφια Θωμάς και Βασίλης Γεωργαλής, ενώ την στρατιωτική του θητεία υπηρετεί πλέον ο Νίκος Ροΐδης.

 


Ντεμπούτο Κουδουνά


 

Για την Ακαδημία ο Άρης Κουδουνάς έκανε την πρώτη του εμφάνιση (Φωτογραφία).

 

Α΄ Μέρος

 

Ανωτερότητα Ακαδημίας

Το συγκρότημα των Αντωνίου-Καλαμπάκα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και ήταν ανώτερη, προηγούμενο με 0-1 στο α΄ ημίχρονο.

 

Με αυτογκόλ



 

 

 

 

 

 

Ο αμυντικός Ανέστης Κεχριμπάρης (Φωτογραφία αριστερά) στο 30ο λεπτό έκανε εξαιρετική προσπάθεια, σέντραρε και ο αμυντικός του Ραπτοπούλου Δημήτρης Χύτης (Φωτογραφία δεξιά) με αυτογκόλ έκανε το 0-1.

 


«Σωτήρας» ο Παπαδήμος


 

Ο αρχηγός και τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου Θοδωρής Παπαδήμος (Φωτογραφία) πραγματοποίησε σωρεία αξιόλογων επεμβάσεων.

 

Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Λάθος στην άμυνα της Ακαδημίας, μακρινή «λόμπα» του Λαθύρη κατέληξε έξω από το τέρμα του Τσιάρα.

6΄: Ο Κοτρώνης μετά από προβολή αμυντικού προς τα πίσω, πλάσαρε και ο Παπαδήμος απέκρουσε.

21΄: Ο Κοτρώνης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου απέκρουσε.

30΄: Ο Κεχριμπάρης έκανε όμορφη ενέργεια, σέντραρε και ο Χύτης με προβολή προς τα πίσω πέτυχε αυτογκόλ (0-1).

33΄: Μπαλιά του Κεχριμπάρη από την άμυνα, ο Καραγιάννης μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε και ο Παπαδήμος απέκρουσε.

36΄: Ο Κοτρώνης σε πλεονεκτική θέση σούταρε και ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου προέβη σε εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι, στην εξέλιξη της φάσης ο Καλύβας σούταρε διαγώνια και ο Παπαδήμος απέκρουσε σε κόρνερ.

39΄: Χτύπημα φάουλ του Παπαντζίμα από έξω αριστερά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσιάρας.

 

Β΄ Μέρος

Θριαμβευτικό πέρασμα

Το Ραπτόπουλο βελτίωσε την απόδοση του στην επανάληψη, ωστόσο η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 με δυο ακόμη τέρματα έφτασε στο τελικό 0-3.

 

Διπλασιασμός Ακαδημίας


 

Ο οπισθοφύλακας της Ακαδημίας Αχιλλέας Καλύβας (Φωτογραφία) στο 52΄ με σουτ εντός περιοχής και αριστερά, ύστερα από την ασίστ του Αλέξανδρου Κοτρώνη «έγραψε» το 0-2, σημειώνοντας το 1ο του γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.

 


Αναγκαστική αλλαγή


 

Για τους φιλοξενούμενους αποχώρησε στο 75΄ τραυματίας ο Γιάννης Καραγιάννης (Φωτογραφία), παραχωρώντας τη θέση του στον Γκερλάντο Ντούζα.

 

Ο Ναπολέων το 3ο


 

Με πανέμορφο γκολ του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη (Φωτογραφία) η Ακαδημία διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 82ο λεπτό. Ο Μουρτογιάννης έφτασε τα 7 γκολ και έχει πλέον... μοναξιά στον πίνακα των σκόρερ.

 

Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Ο Κοτρώνης τροφοδότησε τον Καλύβα, που με σουτ εντός περιοχής και αριστερά έκανε το 0-2.

60΄: Ο Καλύβας μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Παπαδήμο να αποκρούει.

65΄: Ωραία ενέργεια και σουτ του Παπαντζίμα εντός περιοχής μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

76΄: Ο Παππάς ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από την εστία του Τσιάρα.

82΄: Ο Μουρτογιάννης έξω από αριστερά με ωραίο φαλτσαριστό τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ραπτοπούλου για το 0-3.

84΄: Ο Παπαντζίμας μοίρασε στον Λαθύρη, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής ψηλά άουτ.

88΄: Ο Ντούζα βρέθηκε μόνος στην αντιπαλή περιοχή μόλις άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.

90΄: Μπαλιά του Κοτρώνη, ο Μπαρμπούτης εντός περιοχής και δεξιά σούταρε, με τον Παπαδήμο να αποκρούει.

 

Κίτρινες Κάρτες

Παπαντζίμας

 

Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Παπαδήμος, Ζαραΐδώνης

Ακαδημία: Κεχριμπάρης, Λάππας, Μπαρμπούτης, Καλύβας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Θ., Χύτης, Ζαραΐδώνης, Πέτσας, Σιαλμάς, Κοτούλας, Παπαντζίμας, Λαθύρης, Παππάς, Μπαστάνης

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσιάρας, Κουδουνάς, Καλύβας, Ρεσίτης, Κεχριμπάρης, Σεριανάι, Ράικος, Καραγιάννης(75΄ λ.τρ Ντούζα), Κοτρώνης, Μουρτογιάννης, Μπαρμπούτης

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος