Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 4-1

Η ανώτερη Ποταμιά διπλασίασε τις νίκες της, επικρατώντας με 4-1 του φιλότιμου Βελουχίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας κάτω από πολύ καλές για τη εποχή καιρικές συνθήκες.

Η Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα με καλή εμφάνιση σε μια μεταβατική για αυτήν χρονιά ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού αντιπάλου του. Προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος με τον Γιώργο Πλεξίδα, που είχε και δοκάρι και με τον Δημητρη Κοτρώνη. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Αργύρης Τσάκνης, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, το ένα με πέναλτι. Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν το 2 στα 2 και είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη προσπάθησε αρκετά, στηριζόμενος στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών του. Μάλιστα στην επανάληψη βρήκε δίχτυα με χτύπημα πέναλτι του έμπειρου Βασίλη Μπούτση, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό. Το Βελούχι έμεινε στον 1 πόντο μετά από τρεις συναντήσεις.

Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου για την 4η αγωνιστική. Οι Μεγαλοχωρίτες υποδέχονται το δυνατό φέτος Ραπτόπουλο, ενώ το Βελούχι θα παίξει με τον Τυμφρηστό.

 

Eυχάριστη «εικόνα»

Το ματς έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και η παρουσία ακόμη και των μόλις 6 ομάδων στην Ευρυτανία δίνει πνοή στην τοπική κοινωνία και «ζωή» στο κεντρικό στάδιο της πόλης.

 


Φαβορί φέτος


 

Η Ποταμιά με τον Κώστα Γουλέτα (Φωτογραφία) προπονητή-παίχτη φαντάζει στο φετινό πρωτάθλημα φαβορί για την κατάκτηση του, εκμεταλλευόμενη και τη μη κάθοδο του Αιόλου.

 

Ντεμπούτο Κοτρώνη


 

Την πρώτη του παρουσία με την Ποταμιά κατέγραψε ο Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον πρωταθλητή Αίολο πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα σκόραρε το 2-0.

 

Επιτέλους μπάλα

Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας επέστρεψε σε αγωνιστική δράση μετά από δυο ολόκληρους μήνες, με την ευχή όλων να μη διακοπεί ξανά.

 

Κλειστά αποδυτήρια

Τα αποδυτήρια άνοιξαν με καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών, προκαλώντας, όπως μας μεταφέρθηκε αναστάτωση στις ομάδες.

 

Επανεμφάνιση «Φαρμ»


 

Ο έμπειρος αμυντικός Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία) επανεμφανίστηκε με τη φανέλα της Ποταμιάς.

 

Από 1 πέναλτι



 

Ο αξιολογημένος βοηθός διαιτητή 2ης κατηγορίας Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία) υπέδειξε από ένα πέναλτι για κάθε ομάδα. Ο κ. Μπύρος έχει μέχρι στιγμής 3 παρουσίες στη Super League 2.

 


Αποστολή στα Τρίκαλα


 

Ο 1ος βοηθός Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία) ορίστηκε στο Κυριακάτικο (4/2) ματς της Γ΄ Εθνικής Α.Ο. Τρίκαλα-Σβορώνος Πιερίας.

 

Έπαιξαν οι μεταγραφές



 

 

 

 

 

 

Οι χειμερινές μεταγραφές του Βελουχίου Βαγγέλης Κατσαβριάς (Φωτογραφία δεξιά)και Αλέξανδρος Γεωργακαράκος (Φωτογραφία αριστερά) έκαναν ντεμπούτο.

 

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Ποταμιάς

Το συγκρότημα του Μεγάλου Χωριού προηγήθηκε στο α΄ μέρος με σκορ 2-0.

 

Στην μνήμη του Δημήτρη

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε εντός λεπτού σιγή στην μνήμη του Δημήτρη Κατή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών. Ο εκλιπών διατέλεσε ποδοσφαιριστής και της Ποταμιάς.

 


Με «Πλεξ» και «Κότρων»




 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) πρώτα σημάδεψε το δοκάρι του Χρήστου Βλάχου στο 30΄ καιτέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα με όμορφο σουτ εκτός περιοχής, κάνοντας το 1-0. Στο 40΄ ο Δημήτρης Κοτρώνης με σουτ εντός περιοχής έκανε το 2-0.



Τα εύσημα σε «Τακαρέλ»


 

Μια πολύ όμορφη απόκρουση σε φάουλ του Βασίλη Μπούτση πραγματοποίησε ο 47χρονος κίπερ της Ποταμιάς Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία) στο 43 ΄.

 

Oι καλύτερες φάσεις

5΄: Ο Γενιτσαροπουλος με ωραίο γυριστό εντός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων

18΄ Ο Φαρμάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας του ΑΠΟΚ, σούταρε από μακριά, η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

25΄: Ο Πλεξίδας με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών της της εστίας του Βλάχου

30΄:  Ο Καψάλης σούταρε έξω από την περιοχή και απέκρουσε με τα πόδια ο Χειλάς.

34΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, βρήκε τον Πλεξίδα, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή,  η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0)

40΄: Ο Κοτρώνης σούταρε από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Βλάχου, κάνοντας το 2-0.

43΄: Ο Μπούτσης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χειλάς.

 

Β΄ Μέρος

Χωρίς σκοπιμότητες

Οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, με το τελικό 4-1 να κρίνεται δίκαιο.

 

Πρωταγωνιστής ο Αργύρης


 

Η Ποταμιά έφτασε στο τελικό 4-1 με δυο γκολ του Αργύρη Τσάκνη (Φωτογραφία), που τέθηκε αντιμέτωπος με τον κατά 19 χρόνια μεγαλύτερο του αδερφό Γιάννη. Ο Τσάκνης σκόραρε με πέναλτι στο 55΄ το 3-0 και στο 81ο λεπτό με σουτ εντός περιοχής το τελικό 4-1.

 


Ενδιάμεση μείωση 


 

Το μαχητικό Βελούχι μείωσε σε 3-1 στο 69ο λεπτό με χτύπημα πέναλτι του 51χρονου Βασίλη Μπούτση (Φωτογραφία), ενός ποδοσφαιριστή που κοσμεί με την παρουσία και το ήθος του τα γήπεδα μας.

 


Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Λέρης σούταρε από μακριά και απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.

55΄΄ Ο Τσάκνης Ι. ανέτρεψε τον Γενιτσαρόπουλο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Τσάκνης Α ανέλαβε να το εκτελέσει, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία 3-0

69΄ Ο Πλεξίδας ανέτρεψε τον Καψάλη μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει αμέσως το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπούτσης, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χειλά, κάνοντας το 3-1

71΄΄: Ο Λέρης σούταρε από πλάγια αριστερά και έδιωξε με γροθιές ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ

81΄ Ο Τσάκνης Α με ωραίο σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-1

 

Διακριθέντες
Ποταμιά: Τσάκνης Α., Πλεξίδας, Γενιτσαρόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπούτσης, Καψάλης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Χειλάς, Πλεξίδας, Κοτρώνης, Μαντζιούτας, Τσάκνης Α., Λέρης, Σαπούνης, Ζαλοκώστας, Κουτσουπιάς Θ.(46΄ Γουλέτας), Γενιτσαρόπουλος, Φαρμάκης

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Βλάχος, Γεωργακαράκος, Κατσαβριάς, Χαλκιάς, Τσάκνης Ι., Λάππας, Καψάλης, Βούρτσας, Χατζηπαπάς, Ανδρεάκης, Μπούτσης

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 



















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας