Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Αισθητά μειωμένη η χρηματοδότηση στη σάλα από το στοίχημα


Το ποσό ρεκόρ των 31.878.000 ευρώ θα διατεθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος με μεγάλη κερδισμένη την υδατοσφαίριση της χρηματοδότησης μετά από τις μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων.

Αναφορικά με το ποδόσφαιρο σάλας, η χρηματοδότηση από το στοίχημα είναι αισθητά μειωμένη και οι ομάδες θα πάρουν αρκετά λιγότερα χρήματα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που μοιράστηκαν χρήματα. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο συνέβη αυτό και γιατί στο άθλημά μας δίνεται αρκετά μικρότερο ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, στην Α’ Εθνική Ανδρών μοιράζεται το 1,5% των χρημάτων στις 13 ομάδες και το ποσό ανέρχεται σε 124.234 ευρώ. Στις ομάδες της Β’ Εθνικής μοιράζεται το 0,5% και το ποσό είναι 41.441 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα μοιραστεί και στις ομάδες της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει ζητήματα σε αρκετές ομάδες – της μεγάλης κατηγορίας των Ανδρών κατά βάση – που είχαν προϋπολογίσει μεγαλύτερο ποσό, ίσως εφάμιλλο με αυτό της προηγούμενης φοράς και θα πρέπει να βρουν τους αντίστοιχους πόρους για να καλύψουν την χασούρα, εκτός αν είχαν κάνει κουμάντο από την προηγούμενη χρηματοδότηση και μπορέσουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Δεν αποκλείεται να ζητηθούν διευκρινίσεις τόσο από τη ΓΓΑ όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι μεσολάβησε και υπήρξε αυτή η μείωση και αν η όποια “αδικία” αποκατασταθεί στην επόμενη χρηματοδότηση, όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

Πηγή: www.futsalhellas.com