Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας οι διήμεροι αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών


Μια μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας με την επωνυμία «Διάκεια» 2023, συγκεντρώνοντας 200 και πλέον συμμετοχές αθλητών προαγωνιστικών κατηγοριών, 11 συλλόγων από τη Λαμία και το πανελλήνιο.

Μια κολυμβητική πανδαισία το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου με τους αγώνες που διοργανώνονται από το Γυμναστικό Σύλλογο Λαμίας «Η Αναγέννηση», το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λαμίας (Ν.Α.Ο.Λ.), υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, έχοντας επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς διεξάγονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, των αντιδημάρχων Γιάννη Ζωγράφου υπεύθυνο για τον Αθλητισμό και Παναγιώτη Φώσκολου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλία Κεφαλά, του αντιπροέδρου Βαγγέλη Δαμακόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κατσιγιάννη καθώς επίσης αθλητών, μελών και συνοδών των κολυμβητικών συλλόγων.

Στη διοργάνωση τιμήθηκαν από τους διοργανωτές για την προσφορά τους και την υποστήριξη τους στην κολύμβηση, εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες και Βαλκανιονίκες Αλέξανδρος Κόκκινος, Αποστόλης Αντωνόπουλος, Ελένη Κωστή, Γεωργία Λούκα, Γιώργος Τσιρούνης και Άντζελα Σουφλερού.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος καλωσόρισε τους αθλητές και τα σωματεία που συμμετείχαν στους κολυμβητικούς αγώνες, τονίζοντας πως η Λαμία «πρωταγωνιστεί» στην κολύμβηση και οι κορυφαίες διακρίσεις των Λαμιωτών αθλητών που βραβεύτηκαν το επιβεβαιώνουν, κάνοντας ένα «κάλεσμα» για τα «Διάκεια 2024» που θα διεξαχθούν στο νέο κλειστό κολυμβητήριο.

Μετά τη λήξη των πρώτων κολυμβητικών αγώνων έγινε απονομή βραβείων και μεταλλίων στους νικητές από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο και τους αντιδημάρχους Γιάννη Ζωγράφο και Παναγιώτη Φώσκολο.

Πηγή:  www.lamiafm1.gr