Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Πρεμιέρα με την ισχυρή Νέα Αρτάκη για τον πρωταθλητή Ευρυτανίας


Τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα προβιβασμού στην παραπάνω κατηγορία αρχίζει ο Αίολος, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νέα Αρτάκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Αρτάκης «Νίκος Κιλίμπας», αρχίζοντας στις 5. Είναι στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ για προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική.

Η Νέα Αρτάκη του Γιάννη Καρβέλη πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία και αποτελεί ένα από τα φαβορί για την επάνοδο μετά από έναν χρόνο απουσίας στην παραπάνω κατηγορία. Μάλιστα κατέκτησε το «νταμπλ» στην Εύβοια, έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον Αμαρυνθιακό.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα συμμετέχει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην αντίστοιχη διαδικασία, στοχεύοντας να εκπροσωπήσει επάξια τον νομό μας. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προέρχονται από ήττα με 2-1 στον τελικό κυπέλλου από την Ποταμιά την προηγούμενη Τετάρτη (10/5). Πέρυσι στα αντίστοιχα μπαράζ τερμάτισαν χωρίς βαθμό και γκολ, δεχόμενοι 26 συνολικά τέρματα. Το έργο τους είναι και φέτος αρκετά δύσκολο, όμως διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές είναι αισιόδοξοι, πραγματοποιώντας μια αρκετά αξιόλογη και «νοικοκυρεμένη» προσπάθεια σε ένα «φτωχό» τοπικό πρωτάθλημα.

Διαιτητής ορίστηκε ο Λεωνίδας Σταύρου με βοηθούς τον Νίκο Κορώνια και την Παρασκευή Παντελίδου από την Ανατολική Αττική. 

 

Η περυσινή πρεμιέρα

Αίολος-Χαλκίδα 0-4

Σκόρερ: 16΄, 39΄ Καραχάλιος, 68΄ Σπανός, 75΄ Μαστροκώστας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Σκοπέτος, Μισύρης, Ζαραβέλης(23΄ λ.τρ. Καλύβας), Ρούσσης Δ.(54΄ λ.τρ. Αζακάς), Φούκας(88΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπόνιας(88΄ Καρφής), Μάρκης(46΄ Κοτρώνης), Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός

 

Χαλκίδα (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλλαγίτης, Κολιόπουλος, Τσολάκος Ι.(Κ), Τζάβρας(37΄ λ.τρ. Σπυράκης), Γεωργίου, Χαλιώτης(71΄ Μετοχιάτης), Ζουλιώτης(71΄ Τρεπεκλής), Τσολάκος Ι.(Α), Καραχάλιος(60΄ Σπανός), Μαστροκώστας, Γκιόκας(60΄ Λουκάς)

 

 Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Αθανάσιος Δόδογλου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2ος Βοηθός: Νικηφόρος Φαρμάκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 



Δυο απουσίες

Για τον Αίολο δεν θα παίξουν οι τραυματίες Χάρης Ζαραβέλης και Γιάννης Τσούκας.

 

Η Νέα Αρτάκη


 

Νταμπλούχος Εύβοιας είναι  ο πρώτος αντίπαλος του Αιόλου, που ιδρύθηκε το 1966. Τερμάτισε αήττητη στην 1η θέση της Α΄ ΕΠΣ Εύβοιας με 86 βαθμούς (28 νίκες-2 ήττες και τέρματα 117-10) έναντι 81 του Αμαρυνθιακού. Φιλοδοξεί να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη Γ΄ Εθνική, με τον Γκέρσι Τόρα και τον Λεωνίδα Μεγάλο να αποτελούν τα επιθετικά «όπλα» του ΑΟΑΝΑ.

Στον πρόσφατο τελικό κυπέλλου η ομάδα του Γιάννη Καρβέλη κέρδισε με 1-0 τον Αμαρυνθιακό με γκολ του Τόρα. Έπαιξαν οι: Ντουμάνης, Ζουλιώτης (77′ Χαλιώτης), Στασινόπουλος, Τσούπρος, Ρεπετσάς (53′ Καρλατήρας), Ντελέκος, Χατζηστάμου, Σιαράπης (63′ Ζουρμπουλής), Τόρα (77′ Ζαχαρόπουλος), Ταυταρίδης, Μεγάλος.  Την ίδια ομάδα κέρδισε και με το ίδιο σκορ (1-0) εκτός έδρας πριν λίγες εβδομάδες και στο ντέρμπι τίτλου με γκολ του ίδιου ποδοσφαιριστή.

Χρώματα του ιστορικού συλλόγου είναι το κόκκινο και το κίτρινο και έμβλημα η άγκυρα πλοίου. Εκ των τερματοφυλάκων της Νέας Αρτάκης είναι ο Κώστας Ανδρούτσος, που έπαιξε με επιτυχία στην Ποταμιά τη σαιζόν 2019-2020.

 



Live ο αγώνας

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=NYr3Ib9yx98

 

Οι «μάχες» της πρεμιέρας

Για την 1η αγωνιστική του 6ου Ομίλου θα διεξαχθούν επίσης οι αναμετρήσεις Κορωνίς Κοιλάδας-Ελλοπιακός και Περαμαϊκός-Απόλλων Ευπαλίου. Ρεπό θα κάνει ο ΠΑΣ Κόρινθος. Την άνοδο κερδίζουν οι τρεις πρώτες ομάδες. Πέρυσι στον αντίστοιχο όμιλο «χαμογέλασαν» Μοσχάτο, Παναργειακός και Χαλκίδα, ενώ οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες που συμμετείχαν ήταν οι: Απόλλων Ευπαλίου, Τενεάτης Αθικίων, Κυπάρισσος Αντίκυρας και Αίολος.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

Play Off Πρωταθλητριών ΕΠΣ (6ος Όμιλος)

1η αγωνιστική (14/5, 17:00)

Κορωνίς Κοιλάδας-Ελλοπιακός Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου

Διαιτητής: Ιωάννης Πράνταλος (ΣΔΠ Αχαΐας) 

1ος Βοηθός: Δημήτριος Γαλάνης (ΣΔΠ Αχαΐας) 
2ος Βοηθός: Δημήτριος Σωτηρόπουλος (ΣΔΠ Αχαΐας) 

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικόλαος Χρονόπουλος (ΣΔΠ Μεσσηνίας)

 

Περαμαϊκός-Απόλλων Ευπαλίου Δημοτικό Στάδιο Περάματος

Διαιτητής: Παναγιώτης Κελεκίδης (ΣΔΠ Αθηνών)

1ος Βοηθός: Μιχαήλ Αθανασόπουλος (ΣΔΠ Αθηνών)

2ος Βοηθός: Χρήστος Μπόντζος (ΣΔΠ Αθηνών)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Παπαμίχος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 

Νέα Αρτάκη-Αίολος Δημοτικό Στάδιο Νέας Αρτάκης

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

1ος Βοηθός: Νικόλαος Κορωνιάς (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

2η Βοηθός: Παρασκευή Παντελίδου (ΣΔΠ Ανατολικής Αττικής)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Αθανάσιος Τζωρτζάκος (ΣΔΠ Δυτικής Αττικής)

 

Ρεπό: ΠΑΣ Κόρινθος