Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΑΕΚ για τίτλο με 3.00, μάχη Europa League στην Τούμπα με 3.35


Ανάλυση και προγνωστικά για την τελευταία αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League θα κριθεί και μαθηματικά ο φετινός τίτλος. Με την ΑΕΚ να έχει το απόλυτο προβάδισμα, καθώς υποδέχεται τον Βόλο (20:00) τη στιγμή που διατηρεί ένα +3 στην κορυφή από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Αλμέιδα επικράτησε 2-1 του Άρη με ανατροπή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τρίποντο που σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» φέρνει την ΑΕΚ αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» πάρουν έστω έναν βαθμό στην αναμέτρηση με τον Βόλο, τότε αυτομάτως θα πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Η ομάδα της Μαγνησίας είχε μια επιτυχημένη σεζόν με την είσοδο της στα playoffs. Δεν είχε τη δυναμική να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο και θα αρκεστεί στην τιμητική 6η θέση της βαθμολογίας.

Ο Κώστας Μπράτσος δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο, που έκανε τις υπερβάσεις του, εντούτοις δεν είχε τη δυναμική που απαιτείται για να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε κάθε περίπτωση ο Βόλος είχε μια παραγωγική χρονιά και προφανώς φτάνει στην αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας δίχως το παραμικρό άγχος.

Με το απόλυτο κίνητρο, ισχυρό μομέντουμ και σκάλες ανώτερη ποιοτικά η ΑΕΚ, θέλει να συνδυάσει την κατάκτηση του τίτλου με σκορ και θέαμα απέναντι στον Βόλο. Το συνδυαστικό στοίχημα AEK Over 1,5 γκολ 1ο ημίχρονο & να σκοράρει ο Τσούμπερ σε απόδοση 3.00 στο Bet Builder της Stoiximan.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στη Λεωφόρο και περιμένει ένα θαύμα. Οι «πράσινοι» για 33 αγωνιστικές διατηρούσαν το προβάδισμα για τον τίτλο, εντούτοις η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τους άφησε στο -3 από την ΑΕΚ στο φινάλε.

Ο Γιοβάνοβιτς δίχως να έχει το βάθος ρόστερ των υπόλοιπων διεκδικητών έκανε πολύ καλή δουλειά, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα. Ωστόσο η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων μοιάζει να του στοιχίζει τον τίτλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έδωσε ξανά χαρακτήρα πρωταγωνιστή στον Παναθηναϊκό, στοιχείο που δεδομένα αποτελεί μια καλή βάση για την επόμενη σεζόν.

Ο Άρης είχε πολύ υψηλούς στόχους στη σεζόν, δεν μπόρεσε όμως να ανταποκριθεί στον βαθμό που ήθελε. Περιορίστηκε στην 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, εντούτοις δεν προκύπτει λόγος ενθουσιασμού καθώς αυτός ήταν ο μίνιμουμ στόχος της χρονιάς.

Ο Τερζής πήρε το χρίσμα για τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου ο Άρης αναμένεται να παρουσιαστεί αρκετά διαφορετικός σε πρόσωπα. Προηγήθηκε με τον Γκρέι απέναντι στην ΑΕΚ, δέχθηκε όμως την ανατροπή πριν το ημίχρονο και το τελικό 1-2 έμεινε ως το φινάλε. Πάει την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο δίχως πίεση για το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει τη νίκη για να κλείσει θετικά τη σεζόν και θα περιμένει το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς πάντως ρεαλιστικές ελπίδες για να αλλάξει κάτι στη μάχη της κορυφής. Το συνδυαστικό στοίχημα 1 & Goal/Goal στην αναμέτρηση της Λεωφόρου σε απόδοση 3.75 στη Stoiximan.

Η τελευταία στροφή των playoffs έρχεται με το ντέρμπι της Τούμπας, όπου θα κριθεί οριστικά η 3η θέση της Stoiximan Super League. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό από το -3 και έχει μοναδικό στόχο τη νίκη. Έστω κι αν εναλλακτικά μπορεί να πάρει το εισιτήριο του Europa League εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει να ανεβάζει στροφές, καθώς στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια της κέρδισε τον Άρη, πήρε βαθμό στη Λεωφόρο και επικράτησε εκτός έδρας του Βόλου. Προφανώς και ο μεγάλος στόχος είναι να κλείσει τη σεζόν με τρίποντο, δεδομένα ωστόσο θέλει να... δέσει τον γάιδαρο της με τρίποντο στο φινάλε επί των Πειραιωτών.

Στον Ολυμπιακό αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας για «κλειδώσει» την 3η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Παναθηναϊκού την προτελευταία αγωνιστική των playoffs και πάνε με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της Τούμπας.

Η σεζόν συνολικά εξελίχθηκε προβληματικά πάντως, με τον Ανιγκό να ολοκληρώνει την θητεία του ως υπηρεσιακός τεχνικός στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες ήδη τρέχουν τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, εντούτοις η 3η θέση παίζει σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί να τους αγοράσει επιπλέον χρόνο πριν ριχτούν στη μάχη των προκριματικών.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να σκοράρει για να πάρει αυτό που θέλει, ο Ολυμπιακός ξέρει πως εφόσον βρει δίχτυα θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες του για αποτέλεσμα στην Τούμπα. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Over 8,5 κόρνερ σε απόδοση 3.35 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές