Κυριακή 14 Μαΐου 2023

10+1 λόγοι να τρέξετε στο 2ο Evrytania Trail Races (3-5 Ιουνίου 2023)


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 3-5 Ιουνίου 2023, θα διεξαχθεί στη Δομνίστα Ευρυτανίας το 2nd Evrytania Trail Races με αγώνες 60 χλμ., 30 χλμ., 20 χλμ., 12 χλμ., 6 χλμ. και Ευρυτανάκι.

Το iRun επικοινώνησε με τον δρομέα και διοργανωτή του αγώνα, Γιώργο Τσακίρη, και τσέκαρε τους 10 συν 1 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δηλώσουμε παρών στο 2nd Evrytania Trail Races!

1) Είναι ένας αγώνας για όλους, καθώς έχει διαδρομές 60 χλμ., 30 χλμ., 20 χλμ., 12 χλμ., 6 χλμ., αλλά και το Ευρυτανάκι για τα παιδιά.

2) Ολα τα μονοπάτια είναι ελατοσκέπαστα. Το τερέν είναι σαν τρέχεις σε χαλί. Ακόμα και στο υψόμετρο, έχει χόρτο και βρύο.

3) Σε λιγότερο από μια ώρα αγώνα, κάποιος μπορεί να βρεθεί από τη Σαράνταινα και το τριεθνές βουνό που βρίσκεται ανάμεσα σε Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία, κάτω στο ποτάμι, στον Κρικελλοπόταμο.

4) Περνάμε από τέσσερις διαφορετικές κορυφές.

5) Θα υπάρχει πανοραμική θέα στα βουνά. Ειδικά στον αγώνα των 60 χλμ., ο δρομέας σε κάποιο σημείο μπορεί να δει όλα τα βουνά γύρω του.

6) Παραδοσιακό μανιταρο-πάστα πάρτι, το μοναδικό στην Ελλάδα. Με ειδικούς σεφ που έρχονται από τα Γρεβενά για να μαγειρέψουν στην κεντρική πλατεία, με μανιτάρια που έχουν μαζέψει από το δάσος.

7) Η αφετηρία στη Δομνίστα είναι ένα πανέμορφο δασύλλιο, με πέτρινη εκκλησίτσα, τρεχούμενο νερό, μεγάλη αλάνα, δεν περνάει καν ήλιος. Εκεί είναι που μαζεύονται όλοι, εκεί είναι η αφετηρία, εκεί γίνονται οι ανακοινώσεις, οι βραβεύσεις. Πολύ ωραίο μέρος για να ξεκινήσεις, όλο ελατοσκέπαστο, με πηγή, με παγκάκια.

8) Το Ευρυτανάκι project την Κυριακή το απόγευμα. Εκτός από τους αγώνες 1 και 2 χλμ., από τις 17:00 ως τις 19:00 θα ακολουθήσει θεατρικό εργαστήρι στη φύση. Με κουρελούδες για τα παιδιά να ξαπλώσουν, με παιχνίδια, με σκετσάκια.

9) Στις 21:00 στη Δομνίστα έχει live μουσική και φαγητό. Εκεί όπου οι αθλητές μπορούν πια να χαλαρώσουν, να πιουν, να αστειευτούν.

10) Ελάτε να γνωρίσετε την άγρια ομορφιά και τη μαγεία της Ευρυτανίας, η οποία δεν έχει ‘ανακαλυφθεί’ ακόμη από τους αθλητές.

10+1) Πριν ή μετά τον αγώνα, μπορείτε να δροσιστείτε στα κρυστάλλινα νερά του Κρικελλοπόταμου!

 





Για εγγραφές πατήστε εδώ