Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Αίολος-ΠΑΣ Κόρινθος 0-2

Στο δεύτερο μέρος η ιστορική Κόρινθος «λύγισε» την αντίσταση του Αίολου και έφυγε νικήτρια από το Καρπενήσι με 2-0.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (28/5) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική και έγινε υπό την παρουσία περίπου 100 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα συνέχισε την μαχητική του πορεία στο μίνι πρωτάθλημα και για ακόμη μια φορά με σωστή αμυντική λειτουργία δυσκόλεψε τον αντίπαλο και ήταν ανταγωνιστικός, βγάζοντας για πρώτη φορά το ημίχρονο στην ισοπαλία. Στην επανάληψη δέχτηκε δυο τέρματα, γνωρίζοντας την 3η του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος του Αντριάν Μπαρμπολόύτσι παρότι είχε κατοχή μπάλας και την υπεροχή δεν είχε ενέργεια και ζωντάνια στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να ολοκληρωθεί στο 0-0, με μια τεράστια ευκαιρία και διπλό δοκάρι του Χρήστου Δημητρίου στο 37΄. Το γρήγορο γκολ του Γιώργου Αμαραντίδη στο 48΄ έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην «Μπάρτσα» που ζευγάρωσε τα τέρματα της στο 81΄ με τον Γρηγόρη Ράπτη.

Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει εκτός έδρας με τον δευτεραθλητή Πειραιά Περαμαϊκό την Τετάρτη (31/5), ενώ η Κόρινθος δίνει σημαντικό ματς στην έδρα του πρωταθλητή Βοιωτίας Ελλοπιακού. Ο Αίολος παραμένει στην 7η θέση χωρίς βαθμό αλλά με καλές εμφανίσεις, ενώ η Κόρινθος έφτασε τους 7 βαθμούς και ανέβηκε 2η, διατηρώντας το αήττητο και την εστία της ανέπαφη.

 

Στην σκιά του πένθους

Ο αγώνας έγινε στην σκιά του πένθους αφού την ίδια στιγμή γραφόταν το τελευταίο «αντίο» του αδικοχαμένου Χρήστου Τσουκαλά, που υπέστη εργατικό ατύχημα το Σάββατο (27/5), χάνοντας τη ζωή του σε ηλικία μόλις 33 ετών.

 

Συλλυπητήρια Αίολου

Η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρυτανίας θέλει να εκφράσει την βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Χρήστου Τσουκαλά. Να σημειωθεί πως ο αδερφός του Βασίλης υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας, ενώ στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Τσιγαρίδας στάθηκε ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά στον άδικο χαμό του Χρήστου, που υπήρξε μαθητής του.

 

Έγινε Κόρινθος το Καρπενήσι

Στα αγωνιστικά,  το ΔΑΚ Καρπενησίου κατακλύστηκε από εκδρομείς της Κορίνθου, αφού περισσότεροι από 50 εκδρομείς ταξίδεψαν στο Καρπενήσι,  για να δουν την αγαπημένη τους ομάδας.

 




Πανό «Μπάρτσα»

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι φώναζαν συνθήματα και τοποθέτησαν και πανό στις κερκίδες.

 




Ο πάλαι ποτέ παίκτης του ΑΠΟΚ


 

Ο 27χρονος Βοιωτός Χρήστος Δημητρίου (Φωτογραφία), ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρυτανίας με το Βελούχι την σαιζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

 


Ο ρέφερι του Futsal


 

Χρέη πρώτου βοηθού εκτέλεσε στο ματς ο Τρικαλινός Κωνσταντίνος Λεωνίδας (Φωτογραφία), ο οποίος σφύριξε φέτος δυο ματς της ομάδας γυναικών Futsal του Καρπενησίου στην Αθήνα.

 

2η  νίκη

Ο ΠΑΣ πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου, έφτασε τους 7 βαθμούς και δίνει ένα κρίσιμο ματς την Τετάρτη στην Βοιωτία με τον τοπικό πρωταθλητή Ελλοπιακό. Οι πρωταθλητές Κορινθίας παραμένουν αήττητοι.

 

Βασικοί Μισύρης-Χρυσικός Π.



 

 

 

 

 

 

Οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν με δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική τους 11αδας σε σχέση με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Κορωνίδα. Ο Χριστόδουλος Μισύρης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην μεσοεπιθετική γραμμή των Ευρυτάνων. Πήραν τις θέσεις των απόντων: Κώστα Μπόνια και Άλεξ Μπακαλίδη, ενώ στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Γιάννης Τσούκας.

 

Ο «σουπερλιγκάτος» Αργυρόπουλος


 

Σημαντικό πέρασμα από τα γήπεδα της Super League έχει ο αρχηγός της Κορίνθου Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Φωτογραφία), που έχει αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης και έχει κάνει επίσης αρκετές καλοκαιρινές προετοιμασίες στην πόλη μας. Επιπλέον έχει παίξει σε: Πλατανιά, Απόλλωνα Σμύρνης, Πανιώνιο, Ηρακλή, ΟΦΗ και Λεβαδειακό, ενώ πέρυσι ήταν μέλος του Ναυπακτιακού Αστέρα.

 


Τεχνικός Διευθυντής ο Τζαναβαρας 

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, μέχρι πρότινος προπονητής της πρωταθλήτριας Κορίνθου είναι πλέον ο Τεχνικός Διευθυντής της. Καθοδήγησε την ομάδα ως τον Φεβρουάριο, αντικαθιστώντας τον Κώστα Κιάσσο. Πριν από 20 περίπου ημέρες νέος τεχνικός ανέλαβε ο παλαίμαχος διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής Αντριάν Μπαρμπολούτσι. Μάλιστα ο κ. Μπαρμπολούτσι καθοδήγησε τον Αετό Αγίων Θεοδώρων στην κατάκτηση του κυπέλλου Κορινθίας, επικρατώντας με 1-0 στον τελικό της Κορίνθου.

 

Διαμονή στο Lecadin

Οι πρωταθλητές Κορινθίας διανυκτέρευσαν το Σάββατο το βράδυ (27/5) στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο Hotel Lecadin. «Ισχυρός άνδρας» του ΠΑΣ είναι ο Αλέξης Κούγιας (Παρακολούθησε το παιχνίδι Νέα Αρτάκη-Ελλοπιακός) και συνδέεται με εξαιρετικές σχέσεις και φιλία με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, έχοντας κατά το παρελθόν προτιμήσει πολλές φορές το εν λόγω ξενοδοχείο ως «αφεντικό» της ΑΕΛ, μένοντας απόλυτα ευχαριστημένος.

 



Α΄ Μέρος

 

Ισόπαλο το ημίχρονο

Η ομάδα της Κορίνθου αν και είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να την «μετουσιώσει» σε γκολ, με το σκορ να παραμένει στο 0-0.

 

Ευκαιρία που δεν χάνεται

Οι φιλοξενούμενοι της Πελοποννήσου έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 37΄ έχοντας διπλό δοκάρι με τον Χρήστο Δημητρίου. Ο Γρηγόρης Ράπτης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Χρήστου Δημητρίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αίολου και στην επαναφορά νέο σουτ του Δημητρίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ο Αίολος απείλησε λίγο αργότερα με τον πρώτο του σκόρερ Νίκο Καρακούση.

 




Οι καλύτερες φάσεις

7΄: Ο Κυριαλάνης σούταρε απευθείας εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει πάνω από το τέρμα του Καρανάσιου.

13΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Αμαραντίδη από τα δεξιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.

21΄: Ο Μπιτσάκος έκανε την μπαλιά για τον Αμαραντίδη, που πλάσαρε και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.

22΄: Ο Ράπτης πάσαρε στον Κυριαλάνη που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει σε κόρνερ από την αριστερή γωνία.

26΄: Ο Κυριαλάνης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Παπανικολάου Π. πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

27΄: Ο Μπιτσάκος έκανε την μπαλιά για τον Ράπτη που στον τετ α τετ με τον Καρανάσιο πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ο τερματοφύλακας του Αίολου μπλόκαρε σωτήρια.

37΄: Ο Ράπτης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Δημητρίου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου χάνοντας απίστευτη ευκαιρία.

41΄: Ο Φούκας τροφοδότησε τον Καρακούση, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κούτσικου.

45΄+1΄: Ο Σαχσανίδης πάσαρε στον Αμαραντίδη, που σούταρε και ο τερματοφύλακας του Αίολου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Παπανικολάου Π. και η κεφαλιά του Δημητρίου πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

 

Β΄ Μέρος

 

Ξεκίνημα με γκολ


 

Η «Μπάρτσα» ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο β΄ μέρος, αφού στο 48΄ βρήκε δίχτυα μετά από ατομική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Γιώργου Αμαραντίδη (Φωτογραφία) έκανε το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της,

 




«Κλείδωσε» το τρίποντο


 

Οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» την νίκη τους στο 72΄ όταν ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Χρήστος Δημητρίου πήρε την κεφαλιά και εξ επαφής, ο Νίκος Καρανάσιος απέκρουσε και ο Γρηγόρης Ράπτης (Φωτογραφια) με σουτ στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο Ραπτης σκόραρε και στο 6-0 επί της Κοιλάδας.

 




Αντίπαλος και φέτος


 

Ο Γιώργος Τζαναβάρας (Φωτογραφία), γιός του Παναγιώτη Τζαναβάρα πήρε ολιγόλεπτη συμμετοχή στα τελευταία λεπτά και είχε τεθεί και πέρυσι αντίπαλος του Αίολου αγωνιζόμενος με τον Τενεάτη.

 

Πρώτη Καρφή


 

Ο νεαρός Θανάσης Καρφής (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στα Play off με τον Αίολο.

 

Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Αμαραντίδης έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-1.

61΄: Ο Μπιτσάκος πάσαρε στον Σαχσανίδη, που σούταρε και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.

72΄: Ο Μπιτσάκος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Δημητρίου πήρε την κεφαλιά, ο Καρανάσιος απέκρουσε και και εξ επαφής ο Ράπτης με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

83΄: Ο Χατζής έδωσε στον Μπιτσάκο που έκανε σέντρα-σουτ και την κεφαλιά του Μυργιώτη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αίολου.

 

Χειροκρότησαν τον κόσμο

Οι παίκτες της Κορίνθου πανηγύρισαν στο τέλος μαζί με τους φιλάθλους τους, που τους χειροκρότησαν και τους ευχαρίστησαν για το μεγάλο ταξίδι που έκαναν.

 



Κίτρινες Κάρτες

Καρακούσης, Μπιτσάκος

 

Διακριθέντες

Αίολος: Ρούσσης, Σκοπέτος, Χαντζής, Φούκας, Καρανάσιος

ΠΑΣ Κόρινθος: Αμαραντίδης, Δημητρίου, Ράπτης, Αργυρόπουλος, Κυριαλάνης

 

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Σήμερα για όλη την πόλη του Καρπενησίου, την Ευρυτανία είναι μια τραγική ημέρα, καθώς και για μένα προσωπικά, ήξερα τον Χρήστο από πολύ μικρή ηλικία. Περάσαμε 6 χρόνια μαζί, ήταν ένας από τους αγαπημένους μου μαθητές, από τα αγαπημένα μου παιδιά. Εύχομαι καλό ταξίδι στον Χρήστο, πιστεύω ότι τον αγαπούσε όλος ο κόσμος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε να είναι καλά εκεί που είναι και να πούμε ότι τον αγαπάμε. Για τον αγώνα το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και θα συνεχίσουμε.»

 

Αντριάν Μπαρμπολούτσι (ΠΑΣ Κόρινθος): «Δεν είναι τόσο εύκολο, όταν παίζεις σε μια τέτοια έδρα και σε ένα γήπεδο άγνωστο για εμάς, παρόλο που είχαμε μεγάλη θέληση για το παιχνίδι. Το θέλαμε πάρα πολύ, για να πάρουμε τους βαθμούς, για να ανέβουμε στη Γ΄ Εθνική. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και φάνηκε, το περίμενα δύσκολο. Για αυτό και στο πρώτο ημίχρονο παρόλο που είχαμε μεγάλη κατοχή, είχαμε πολλές ευκαιρίες το σκορ παρέμεινε στο 0-0. Για αυτό έπρεπε να σκεφτούμε πιο καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι να έρθει το γκολ, έπρεπε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι. Ήμασταν πιο ουσιαστικοί στο δεύτερο ημίχρονο και ήρθε η νίκη. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα του Αιόλου, τα παιδιά προσπαθήσανε. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.»

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(75΄ Κοτρώνης), Μισύρης, Ρούσσης, Καλύβας, Παπανικολάου Γ.(89΄ Καρφής), Χαντζής, Παχής, Χρυσικός Π.(69΄ Πιστιόλης), Καρακούσης(89΄ Χρυσικός Φ.), Σκοπέτος

 

ΠΑΣ Κόρινθος (Αντριάν Μπαρμπολούτσι): Κούτσικος, Χατζής, Κυριαλάνης, Δημητρίου, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου Π.(46΄ Μυργιώτης), Ετσεγκογιεν(89΄ Ευθυμίου), Ράπτης(81΄ Γκούμας), Αμαραντίδης(81΄ Τζαναβάρας),  Μπιτσάκος, Σαχσανίδης(67΄ Κυπαρίσσης)

 

Διαιτητής: Στέργιος Γκουντέλας (ΣΔΠ Καρδίτσας)

1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λεωνίδας (ΣΔΠ Τρικάλων)

2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος (ΣΔΠ Τρικάλων)

 




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος