Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Μελίνα Γεωργίου: Όταν το μήλο του τάεκβοντο, έπεσε κάτω από τη μηλιά του ποδοσφαίρου, «γεννήθηκε» μια πρωταθλήτρια Ευρώπης!


Πόσες φορές δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ή ακούσει την παροιμία «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει»! Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί σε τι βαθμό μπορεί να ισχύει και κατά πόσο βρίσκει εφαρμογή στις μέρες μας! Η απάντηση μονολεκτική: άπειρες. Τι συμβαίνει όμως όταν το μήλο αυτό πέφτει κατά το... ήμισυ κάτω από την μηλιά; Στην περίπτωση της Μελίνας Γεωργίου, κόρης του παλιού ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, της Ανόρθωσης, του Λεβαδειακού, του Απόλλωνα Σμύρνης και αρκετών ακόμη ομάδων στην Ελλάδα, Γιώργου Γεωργίου, η απάντηση είναι: πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τάεκβοντο! Γιατί ακόμα και η τρίτη θέση σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων, συνιστά μέγιστη επιτυχία για μια αθλήτρια που το 2021, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ταλίν, ήταν 13 ετών! Και σήμερα, στην ηλικία των 15, στοχεύει πολύ-πολύ ψηλά, γιατί θέλει να είναι η «πρώτη» και να συμμετέχει σε «όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες» μπορεί. Άλλωστε όπως μας εξομολογείται, ζει για να αγωνίζεται.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνάντησε τη νεαρή πρωταθλήτρια λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο βαθμολογούμενο τουρνουά G1 της Αυστρίας, λίγες ώρες πριν την παρθενική της συμμετοχή της σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, αλλά και σχεδόν 17 μήνες μετά τη βράβευσή της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάεκβοντο. Μια εκδήλωση που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: για τη «συγκλονιστική» αγκαλιά που δέχθηκε από την Βούλα Πατουλίδου, τη γνωριμία με τους Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας και του στίβου αντίστοιχα, Στέφανο Ντούσκο και Εμμανουήλ Καραλή, την εμψυχωτική συνομιλία που είχε με τον Παραολυμπιονίκη του στίβου, Νάσο Γκαβέλα αλλά και τα θερμά λόγια της προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Δεν έκρυψε μάλιστα, ότι η φωτογραφία της με την Βούλα Πατουλίδου, είναι σε περίοπτη θέση στο δωμάτιό της και την κοιτάζει όταν θέλει να πάρει δύναμη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ:  https://www.amna.gr/sport/article/721959/Melina-Georgiou-Otan-to-milo-tou-taekbonto--epese-kato-apo-ti-milia-tou-podosfairou--gennithike-mia-protathlitria-Europis