Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Αίολος-Άγραφα 7-0

Ο πρωταθλητής Αίολος έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Γιάννη Τσούκα συνέχισε το σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων του, επικρατώντας με το ευρύ 7-0 των Αγράφων.

Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (29/4) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία 20 περίπου θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έχοντας πλέον το μυαλό τους στα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική, έκανε μια δυνατή προπόνηση εν όψει των αγώνων που ακολουθούν. Κυριάρχησε πλήρως και είχε σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Τσούκα που σκόραρε 3 φορές, ένα γκολ πέτυχε οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Χριστόδουλος Μισύρης και Γιάννης Πιστιόλης, ενώ ένα σημειώθηκε με αυτογκόλ του Ηλία Τσιγαρίδα.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου έχοντας για ακόμη μια φορά αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την συντριβή. Αμύνονταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Την επόμενη (6η) αγωνιστική την Κυριακή (7/5) ο Αίολος αγωνίζεται με την Ποταμιά, ενώ την ίδια μέρα τα Άγραφα παίζουν εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο. Ο Αίολος τερμτίζει πρώτος έχοντας πλέον 57 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα θα τερματίσουν 3α, έχοντας 29 βαθμούς.

 

Υπό το βλέμμα λιγοστών

Το παιχνίδι έγινε παρουσία λιγοστών θεατών, ενώ έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.

 


Πέρασε τα 100

Ο Αίολος ξεπέρασε τα 100 γκολ, φτάνοντας ήδη τα 104, ενώ έκανε το 19/19. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ηλίας Καλύβας.

 

Το μυαλό στα Play Off

Η πρωταθλήτρια ομάδα του νομού μας πλέον έχει στρέψει την προσοχή στα επικείμενα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική και είχε την ευκαιρία να κάνει μια δυνατή προπόνηση εν όψει του σημαντικού μίνι πρωταθλήματος του Μαΐου.

 

Ευχάριστος λόγος


 

Ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία) έφυγε εσπευσμένα από το γήπεδο και αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Δημήτρη Τσιγαρίδα, καθώς αναμένεται να γίνει πατέρας. Ο Αίολος έπαιξε με 10 ποδοσφαιριστές για δέκα περίπου αλλαγές, μέχρι να εισέλθει στο γήπεδο ο Κώστας Μπόνιας.

 

Μια βδομάδα πριν την στέψη

Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνονται τα Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και μετά το ματς της 6ης αγωνιστικής του Αίολου με την Ποταμιά θα πραγματοποιηθεί και η απονομή στην πρωταθλήτρια ομάδα του νομού μας.

 

Εξαιρετικός και πρώτος ο Τσούκας


 

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Αίολου Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση σημειώνοντας μάλιστα χατ-τρικ. Έφτασε τα 5 γκολ και οδηγεί τον πίνακα των σκόρερ στα Play Off.

 

Α΄ Μέρος

 

4-0 στην ανάπαυλα

Ο Αίολος πήρε προβάδισμα 4 τερμάτων στο πρώτο 45λεπτο.

 

Το πρώτο με Χριστόδουλο


 

Ο Αίολος άνοιξε το σκορ στο 11΄με κοντινό σουτ του Χριστόδουλου Μισύρη (Φωτογραφία).

 


Έντονες διαμαρτυρίες

Οι παίκτες των Αγράφων και ο προπονητής τους Δημήτρης Κολλημένος διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας ότι στην φάση του 1-0 προηγήθηκε φάουλ πάνω στον Άγγελο Τσιγαρίδα.

 

Σκόραρε δις

Ο Γιάννης Τσούκας χρίστηκε σκόρερ στο 22΄ με πανέμορφο χαμηλό σουτ που πρώτα βρήκε και στο κάθετο δοκάρι και 4 λεπτά μετά εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά ακριβείας του Άγγελου Παχή και με πλασέ από κοντά πραγματοποίησε το 3-0.

 



Όμορφο γκολ Πιστιόλη


 

Ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) που μας έχει συνηθίσει πλέον να πετυχαίνει πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής, μας χάρισε ένα ακόμη υπέροχο τέρμα. Στο 32΄ από πλάγια αριστερά με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» των Αγράφων, πετυχαίνοντας το 4-0.

 


Οι καλύτερες φάσεις

1΄: Ο Χρυσικός Φ. σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Πιστιόλη πέρασε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.

5΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Ζαραβέλη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

10΄: Δυνατό σουτ του Τσούκα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο Ιωάννου.

11΄: Ο Μισύρης εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Τσούκα από τα δεξιά και με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

22΄: Ο Τσούκας με χαμηλό όμορφο σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και το δεξί δοκάρι διαμόρφωσε το 2-0.

26΄: Ο Παχής έβγαλε τον Τσούκα μόνο απέναντι στον Ιωάννου και με πλασέ εύκολα στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας σκόραρε για το 3-0.

32΄: Ο Πιστιόλης με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» των Αγράφων για το 4-0.

39΄: Πλασέ του Τσούκα πέρασε πάνω από το τέρμα του Ιωάννου.

42΄: Σουτ του Πιστιόλη απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

 

Β΄ Μέρος

 

Άλλα 3…και 7-0

Η ομάδα του Αίολου σημείωσε ακόμη 3 τέρματα, φτάνοντας στο τελικό 7-0.

 

«Μίλησε» η εμπειρία



 

 

 

 

 

 

Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) στο 58΄ με κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε και στον Ηλία Τσιγαρίδα (Φωτογραφία Δεξιά) διαμόρφωσε το 5-0, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ. Ο «Μπάκα» σκόραρε στο 69΄ με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ του Γιάννη Τσούκα από τα δεξιά για το τελικό 7-0.

 



Χατ-τρικ «Τσουκίνιο»

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχε προηγηθεί ένα ακόμη όμορφο γκολ του Γιάννη Τσούκα που μετά από όμορφη προσωπική ενέργεια και πλασάρισμα σημείωσε χατ-τρικ για το 6-0.

 


Οι καλύτερες φάσεις

55΄: Ο Πιστιόλης βρήκε τον Τσούκα που σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.

58΄: Ο Καρακούσης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακαλίδης έκανε την κοντινή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Τσιγαρίδα Η. και κατέληξε στα δίχτυα για το 5-0.

60΄: Εντυπωσιακή κούρσα του Τσούκα από δεξιά και όμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία για το 6-0.

64΄: Ο Γενιτσαρόπουλος βρήκε στον Καλτσή, που σούταρε άουτ από την εστία του Αιόλου.

69΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπακαλίδης στο δεύτερο δοκάρι μόνος με προβολή πέτυχε το τελικό 7-0.

78΄: Πλασέ του Κατσαρού Π. μπλόκαρε ο Καρανάσιος.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοράκης

 

Διακριθέντες

Αίολος: Τσούκας, Μπακαλίδης, Πιστιόλης

Άγραφα: Καλύβας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Χρυσικός Φ., Μισύρης(46΄ Μπακογεώργος), Ίβρος(70΄ Μπόνιας), Ρούσσης, Σκοπέτος, Ζαραβέλης(46΄ Παπανικολάου), Πιστιόλης, Παχής(46΄ Μπακαλίδης), Καρακούσης, Τσούκας

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος(70΄ Ζωχάκης), Τσιγαρίδας Α., Τσιγαρίδας Η., Κωσταρέλος, Κοράκης, Καλύβας Κ., Καλτσής, Κατσαρός Π., Ζευγουλάς, Γενιτσαρόπουλος

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος(ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος