Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εγραψε ιστορία το 20o Πασχαλινό Golden Cup του ΟΑΣΠΕ


Επεσε η αυλαία το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Απριλίου στην κορυφαία διοργάνωση παιδικού ποδοσφαίρου που με απόλυτη επιτυχία διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ στη Θεσσαλονίκη!

Το πασχαλινό Golden Cup άρχισε την Τρίτη 18/4, όπου περισσότεροι από 1500 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πλημμύρισαν το φιλόξενο Planet FC στη Θέρμη όπως και το γήπεδο της Καρδίας, δίνοντας βροντερό παρών σε κάθε φάση του τουρνουά.

Συμμετείχαν 22 διαφορετικές ομάδες, 40 τμήματα, 5 ηλικιακές κατηγορίες από U8 ως U16 που προέρχονταν από 9 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων,σφραγίζοντας με την εξαιρετική τους παρουσία την 20η έκδοση της Πασχαλινής Πανελλήνιας διοργάνωσης Golden Cup, στα δύο αθλητικά κέντρα.

Οι 22 ομάδες που συμμετείχαν: Άθλος Καλαμπάκας, Ακρίτες Κοζάνης, ΑΠΟΞ Ξάνθη, Άρης Σκοτούσσας, Εθνικός Σιδηροκάστρου, Πανσερραϊκός, Άνω Μητρούσι Σερρών,

 Ιόνιος Ακαδημία Κέρκυρα (Ροκίδης), Δόξα Θεολόγου Θάσος, Άρης Πρίνου Θάσος, Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσος, Πανθρακικός, Αγία Ελεούσα Αθήνα, Ένωση Αγίων Αναργύρων Αθήνα, 

Φοίνικας Νικήτης Χαλκιδική, ΑΟ Χανιώτη Χαλκιδική, ΑΕ Αμπελοκήπων, ΑΟ Καρδίας, Ακαδημία Γ. Κούδας Νεάπολης, Ήφαιστος Θέρμης, ΠΑΕ Άρης, ΓΣ Ηρακλής.Με φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο της διοργάνωσης συμμετείχαν τμήματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Εθνικού Πυλαίας, ΠΑΕ Αρης και Bebides 2000 (Κερμανίδης).

Διακρίσεις των ακαδημιών της Θάσου

Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν οι τρεις ακαδημίες της Θάσου: Αναγέννηση Λιμεναρίων (Κώστας Κοντογεωργίου), Άρη Πρίνου (Δέσποινα Ρήγα), ενώ η υπεύθυνη ακαδημίας της Δόξα Θεολόγου Ποτού,κ. Μαρία Μαλλιαρού τιμήθηκε από την πρόεδρο του ΟΑΣΠΕ για την προσφορά της στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο του νησιού.

Τιμητική βράβευση στον κ. Μανώλη Ροκίδη

Ο ΟΑΣΠΕ στο πλαίσιο της διοργάνωσης τίμησε με πλακέτα τον κ. Μανώλη Ροκίδη, της Ιόνιας Ακαδημίας Κέρκυρας για το ήθος και την πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό και το παιδικό ποδόσφαιρο της Κέρκυρας.

Στη φιλοσοφία των Golden Cup είναι η μη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων καθώς οι άνθρωποι του ΟΑΣΠΕ πιστεύουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση του ανταγωνισμού.Τα συμπεράσματα ανήκουν στους προπονητές και στους πρωταγωνιστές. Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΠΕ ανακοινώνει μόνο τις επιτυχίες των ομάδων που κατάφερανμετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις να φτάσουν στους τελικούς, επιβραβεύοντας την τίμια προσπάθεια. Καμία ομάδα δεν αποχωρεί άλλωστε από τη διοργάνωση χωρίς έπαθλο.

Για την ιστορία λοιπόν αναφέρουμε τις ομάδες που προκρίθηκαν:

Στην κατηγορία των Κ16 την 1η θέση κατέκτησε ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, τη 2η οι Ακρίτες Κοζάνης και την 3η η Ενωση Αγίων Αναργύρων από την Αθήνα καθώς επικράτησαν της ΑΟ Καρδίας στον μικρό τελικό.

Στην Κατηγορία των Κ14 την 1η θέση κατέκτησαν η Ενωση Αγίων Αναργύρων μετά από συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην αξιόμαχη Αναγέννηση Λιμεναρίων από τη Θάσο.Στον μικρό τελικό νικήτρια αναδείχθηκε η ΑΠΟΞ Ξάνθης κόντρα στην ομάδα του Πανθρακικού.

Στην κατηγορία των Κ12 την 1η θέση έλαβε η ομάδα του Αρη Πρίνου Θάσος καθώς επικράτησε του Ήφαιστου Θέρμης, την 3η θέση ο Εθνικός Σιδηροκάστρου και την 4η ο ΑΠΟΞ Ξάνθης.

Στην Κατηγορία των Κ10 την 1η θέση κατέκτησε ο Αρης Πρίνου Θάσος επικρατώντας της Αγίας Ελεούσας από την Αθήνα. Την 3η έλαβε η Ακαδημία Ιόνιος Κέρκυρας και την 4η ΓΣ Ηρακλής.

Στην κατηγορία των Κ8 την 1η θέση κατέκτησαν τα αστεράκια της Ιόνιας Ακαδημίας Κέρκυρας, τη 2η ο Άθλος Καλαμπάκας την 3η ο Ήφαιστος Θέρμης και την 4η η ΠΑΕ Αρης

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την άψογη συμπεριφορά, κυρίως όμως για την αγωνιστική τους συμμετοχή και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που δίδαξαν σε μία σημαντική διοργάνωση που είχε βαθμούς δυσκολίας!Αλλωστε σημασία έχει η χαρά της συμμετοχής και η συλλογή εμπειριών.

Το Golden Cup, ως ένα καθιερωμένο και άκρως επιτυχημένο Πανελλήνιο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου γράφει πλέον τη δική του ιστορία. Στοχεύει στην ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος στις υποδομές και παράλληλα δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, συνεισφέροντας στην προώθηση της φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης!  Πρέπει να το ζήσεις!

Το Golden Cup έγινε θεσμός στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των υποδομών ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, διατηρώντας σταθερά την υψηλή θέση του στη διοργάνωση τουρνουά ακαδημιών σε πανελλαδικό επίπεδο. Με τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών επιδιώκεται την ανάπτυξη της φιλίας, της ευγενούς άμιλλας αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των αθλητών, προπονητών και υπευθύνων. Πάνω απ’ όλα όμως δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να διασκεδάσουμε πραγματικά και μέσα από το παιχνίδι να αναδείξουμε τα παιδιά ως πρωταγωνιστές, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη!

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Δώρα Ιωακειμίδου, ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του ΑΟ Καρδίας κ. Κατσαρό για την παραχώρηση του γηπέδου, και τον κ. Νίκο Τσιόγκα για τη συνεργασία στο αθλητικό κέντρο Planet FC.Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους διαιτητές, τους γιατρούς, και την ομάδα του Golden Cup (Παύλος Σαμπανίδης, Παναγιώτης Σαμπανίδης, Παναγιώτης Φαρμάκης, Αναστασία Μηνάκη) που συνέβαλαν ώστε όλα να κυλήσουν απρόσκοπτα καθόλη τη διάρκεια του 20ου Πανελλήνιου Golden Cup.

Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ έχει την έγκριση της ΕΠΣ Μακεδονίας.

*Summer Edition του Πανελληνίου Golden Cup από τις 16 ως τις 19 Ιουνίου 2023

Περισσότερα https://www.facebook.com/goldencup.gr

Τ. 6977856866