Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 63-56

Στον Πρωτέα Λαμίας κατέληξε το γειτονικό ντέρμπι πρωτοπόρων, με τους Λαμιώτες να επικρατούν του Άτλαντα με 63-56.

Η αναμέτρηση ήταν εξ αναβολής και έγινε το Σάββατο 1 Απριλίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 12:00. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ (Γ΄ Όμιλος). Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και στην επόμενη και πιο σημαντική φάση.

O Πρωτέας του Αποστόλη Λαχανά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία, φτάνοντας τις 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο. Ο Κώστας Λούβαρης ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης με 20 πόντους.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη συμμετείχε με νεανικό και «γεμάτο» ρόστερ, γνωρίζοντας τη 2η του ήττα στο πρωτάθλημα από τον ίδιο αντίπαλο. Οι Καρπενησιώτες που έχουν τρία «ροζ» φύλλα αγώνος βρίσκονται σχεδόν και μαθηματικά στη 2η φάση, δίνοντας ένα αρκετά δυνατό ματς. Ο Μανώλης Κάππας πέτυχε 17 πόντους.

Οι νικητές θα παίξουν την Κυριακή 2 Απριλίου σε νέο ματς με τον Άρη Βελουχιώτη, τον οποίο αντιμετωπίζει ο Άτλας μια εβδομάδα μετά.

 

«Τρένο» ο Πρωτέας

Η ομάδα της Λαμίας έκανε το 6 στα 6, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαζί με Άτλαντα και ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ).

 

«17αρι» Κάππα


 

Ο Μανώλης Κάππας πέτυχε 17 πόντους με τρία τρίποντα για τον Άτλαντα. Διψήφιοι με 12 ήταν και οι: Άγγελος Τσιγαρίδας και Αποστόλης Νούλας.

 

Δίδυμο Ζαφείρη& Χουσιάδα

Μαρία Ζαφείρη και Θανάσης Χουσιάδας διεύθυναν το ματς.

 

Χαμηλός μ.ο.

Με εξαίρεση τους Θωμά Χονδρό, Αργύρη Τσάκνη και Αποστόλη Νούλα οι Δημήτρης Λερογιάννης και Βασίλης Δόσης είχαν στη διάθεση τους και χρησιμοποίησαν 8 αθλητές κάτω των 20 ετών.

 

Κορυφαίος ο Λούβαρης


 

Ο πολύπειρος Κώστας Λούβαρης (Φωτογραφία) ξεχώρισε σε ένα ακόμη ματς του Πρωτέα, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Κοσμάς σημείωσε 13 με τρία 3ποντα, ενώ στους 13 σταμάτησε και ο Γιάνναρος με 1 τρίποντο.

 

«Πατούσε» καλύτερα

Το συγκρότημα του Αποστόλη Λαχανά προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-11.

 

Αντεπίθεση Άτλαντα

Με ένα επιμέρους 15-21 ο Γυμναστικός του Καρπενησίου μείωσε στο -3 (35-32), με το οποίο έληξε και το ημίχρονο.

 

Ντέρμπι το ματς

Στους 2 έπεσε η διαφορά με την ολοκλήρωση 30 λεπτών. Ο Άτλας έκανε ένα επιμέρους 14-15 για το 49-47.

 

Νικητές οι Λαμιώτες

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελευταία περίοδο και με ένα επιμέρους 14-9 κέρδισαν το ντέρμπι γοήτρου με 63-56.

 

Τα δεκάλεπτα

20-11, 35-32, 49-47, 63-56

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Αποστόλης Λαχανάς): Κοβάνης, Γιάνναρος 13(1), Σπανέας, Αλεξίου, Κουβέλης 2, Κοσμάς 13(3), Αγραφιώτης 2, Κοντογιώργος 9, Μελέτης 2, Καντεμάνης, Καπετανάκης 2, Λούβαρης 20(1)

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Γεωργαλής 2, Νούλας 12, Κοκοτίνης 4, Κάππας 17(3), Ανδρέου 2, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιγαρίδας 12(1), Χονδρός 5(1), Κουτσοκώστας, Κατσιάρης, Τσάκνης 2

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφία : Δημήτρης Κολλημένος