Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Ποταμιά-Άγραφα 4-0

Νικηφόρα αρχή στο μίνι-πρωτάθλημα των Play Off για την Ποταμιά που επικράτησε των Αγράφων με σκορ 4-0 με χατ-τρικ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(8/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλάισιο της 1ης αγωνιστικής ων Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγοστών θεατών.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μπήκε νικηφόρα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έχοντας την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο α΄ μέρος σκόραραν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(18΄), Ταξιάρχης Καλύβας με αυτογκόλ (21΄) για το 2-0. Στο δεύτερο μέρος στο 69΄ και στο 83΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πέτυχε χατ-τρικ για το τελικό 4-0. Οι Μεγαλοχώριτες είχαν δυο δοκάρια (Ένα σε κάθε ημίχρονο) σε προσπάθειες των Βαγγέλη Αθανασόπουλου και Δημήτρη Τρέκο.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου παρά τις σημαντικές απουσίες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ήταν ανταγωνιστικά. Απέδειξαν με την εικόνα τους ότι δίκαια βρίσκονται στην 3η θέση, ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης και τα ατομικά λάθη σε ορισμένα σημεία του ματς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκταση του σκορ.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται την Τετάρτη (19/4) εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο, ενώ την ίδια μέρα τα Άγραφα υποδέχονται τον Αίολο. Η Ποταμιά είναι στην 2η θέση έχοντας πλέον 39 βαθμούς και τα Άγραφα είναι στην 3η θέση με 26.

 

Κοντά στους 30

Την αναμέτρηση των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές.

 


Αντίπαλοι στα ημιτελικά

Οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ευρυτανίας και θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που βρίσκεται ήδη ο Αίολος.

 

«Πρώτη» Α.  Νούλα


 

Οι απουσίες των Γιώργου Καραγκούνη και Γιώργου Καλύβα κάτω από την εστία έφεραν τον Αποστόλη Νούλα στο τέρμα της Ποταμιάς, που έκανε θετικό επίσημο ντεμπούτο.

 

Πρεμιέρα στα Play Off

Με την αναμέτρηση Ποταμιάς και Αγράφων ξεκίνησε η τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας. Τον τίτλο διεκδικούν ο Αίολος και η Ποταμιά, με τα Άγραφα και το Ραπτόπουλο να μην έχουν ούτε μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση. Φέτος τα μπαράζ γίνονται με μεταφερόμενη από την κανονική διάρκεια βαθμολογία.

 

Στο γήπεδο ο Κουτσονάσιος

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας των Ελπίδων Καρδίτσας (Α΄ Εθνική γυναικών) Τάκης Κουτσονάσιος παρακολούθησε μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς συνδέεται με φιλία με τον τεχνικό τη Ποταμιάς Γιάννη Φλωράκη.



Ένταση από το 80΄μέχρι και την λήξη

Αν και ο νικητής του ματς είχε κριθεί πολύ νωρίτερα στο τελευταίο 10λεπτο και μετά την λήξη του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών, αλλά και παραγόντων των δυο ομάδων.

 

Και μαθηματικά εκτός πρωτιάς

Μετά το αποτέλεσμα του αγώνα και μαθηματικά τα Άγραφα βρίσκονται εκτός διεκδίκησης της 1ης πρώτης θέσης.

 

«Κεφάτος» ο Γενιτσαρόπουλος


 

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος των Μεγαλοχωριτών μπήκε ορεξάτος στα μπαράζ σημειώνοντας χατ-τρικ. Μαζί με τον Νίκο Καρακούση ήταν και οι πρώτοι σκόρερ της κανονικής διάρκειας με 18 τέρματα.

 

Μεσοεπιθετικές απουσίες

Για τα Άγραφα δεν έπαιξαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Μπισμπίκης, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Κώστας Καλύβας (Τραυματίας έμεινε στον πάγκο)

 

Α΄ Μέρος

 

Νωρίς εκτός ο Βούρτσας


 

Μόλις στο 10΄ ο Γιώργος Βούρτσας τέθηκε εκτός ματς, αφού ανικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Κώστα Μπουμπουρή

 


3λεπτο τερμάτων

Η Ποταμιά σε διάστημα 3 λεπτών σκόραρε δυο φορές για να προηγηθεί με 2-0.

 

Με «Γεν» και αυτογκόλ Καλύβα


 

Η Ποταμιά άνοιξε το σκορ στο 18΄ όταν ο Δημήτρης Τρέκο τροφοδότησε τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο που με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0. Τρία λεπτά μετά ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά και ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία) στην προσπάθεια του να αποκρούσει προ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου που καραδοκούσε πέτυχε αυτογκόλ με προβολή για το 2-0.

 





Δοκάρι Αθανασόπουλου


 

Δυνατό σουτ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου στο 23ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη.


 

Οι καλύτερες φάσεις

18΄: Ο Τρέκο έδωσε κάθετα για τον Γενιτσαρόπουλο, που με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0.

21΄: Ο Νούλας Μ. σέντραρε από δεξιά και ο Καλύβας Τ. άθελα του με προβολή προ του Γενιτσαρόπουλου πέτυχα αυτογκόλ, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι (2-0).

23΄: Δυνατό σουτ του Αθανασόπουλου εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

25΄: Πλασέ του Γιαννακόπουλου από κοντά απέκρουσε ο τερματοφύλακάς των Αγράφων.

29΄: Ο Καββαδίας σέντραρε από δεξιά, ο Μπουμπουρής σούταρε πάνω από την εστία του Νούλα.

32΄: Ο Τόλης έβγαλε για τον Κοράκη, που άνοιξε το κοντρόλ στο τετ α τετ με τον Νούλα, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ποταμιάς να τον προλάβει και να αποκρούσει.

38΄: Σουτ του Καράμπελα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

 

Β΄ Μέρος

 

Άλλα δυο γκολ

Δυο φορές σκόραρε και στην επανάληψη η Ποταμιά, φτάνοντας στο τελικό 4-0.

 

Κοντά στο 3-0


 

Μια «ανάσα» από το 3-0 έφτασε στο 2ο λεπτό της επανάληψης η ομάδα του Μεγάλου Χωριού, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Δημήτρη Τρέκο (Φωτογραφία) που από το ύψος του πέναλτι σούταρε στο δεξί δοκάρι των Αγράφων.

 


1 πρωταγωνιστής

Το ματς είχε έναν πρωταγωνιστή και δεν ήταν άλλος από τον ποιοτικό Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος στο 69΄ πήρε το «δώρο» από την λανθασμένη κεφαλιά προς τα πίσω του Κοράκη και σκόραρε εύκολα το 3-0. Ο «Γεν» στο 83΄ μετά την ασιστ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου πέτυχε χατ-τρικ για το τελικό 4-0.

 




Ολιγόλεπτη διακοπή & αψιμαχίες

Το ματς στο 81ο λεπτό πήρε «φωτιά» όταν μετά από ένα μαρκάρισμα του Θωμά Σταμούλη στον Σπυρο Ζευγουλά οι δυο παίκτες «αψιμάχησαν» με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν και αυτή στον «καβγά», με αποτέλεσμα να έχουμε ολιγόλεπτη διακοπή μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο ρέφερι Γιώργος Δροσίνης «κράτησε» τις ισορροπίες κιτρινίζοντας τους ποδοσφαιριστές.

 





Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Τρέκο, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε στο δεξί δοκάρι των Αγράφων.

59΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Πλεξίδα απέκρουσε σωτήρια ο Νικοπολίδης.

64΄: Σουτ του Καλύβα Τ. πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

66΄: Ο Τρέκο πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που από καλή θέση σούταρε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

69΄: Γύρισμα προς τα πίσω του Κοράκη με το κεφάλι και ο Γενιτσαρόπουλος εύκολα με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

72΄: Ο Τρέκο έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

78΄: Χτύπημα φάουλ του Καλύβα Τ. μπλόκαρε εύκολα ο Νούλας.

83΄: Ο Αθανασόπουλος με μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Γενιτσαρόπουλο που εύκολα με πλασέ πραγματοποίησε το 4-0.

 

Ένταση έξω από τα αποδυτήρια

Μετά το τέλος του ματς η ένταση συνεχίστηκε και έξω από τα αποδυτήρια με παράγοντες των δυο ομάδων να έχουν λεκτικό επεισόδιο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι τόνοι έπεσαν.

 

Κίτρινες Κάρτες

Πλεξίδας, Σταμούλης Θ., Γενιτσαρόπουλος, Δροσίνης, Ζευγουλάς

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Τρέκο, Αθανασόπουλος

Άγραφα: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Νούλας Α., Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος(68΄ Τσάκνης), Αθανασόπουλος, Κατσαρής, Λέρης, Νούλας Μ.(63΄ Κουτσουπιάς Θ.), Λουβερδής, Καράμπελας(73΄ Σταμούλης Θ.), Γενιτσαρόπουλος, Τρέκο

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Νικοπολίδης, Καββαδίας, Τσιγαρίδας Α.(73΄ Ζωχάκης), Καλύβας Τ., Δροσίνης, Κοράκης, Τόλης, Βούρτσας(10΄ λ.τρ. Μπουμπουρής), Κατσαρός Λ., Καλτσής, Τσίπρας(67΄ Ζευγουλάς)

 

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Θράκης)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος