Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Άγραφα-Ποταμιά 1-5

Σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα η Ποταμιά νίκησε τα Άγραφα με 5-1.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (26/4) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.15. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από συννεφιά, παρουσία λιγοστών θεατών.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών και με «υπηρεσιακό» τερματοφύλακα. Αμύνονταν σε όλο το 90λεπτο αφού έπαιζαν είτε με 10 είτε με 9 παίκτες (Στο δεύτερο συνέχισαν με 9), καθώς δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν ενδεκάδα. Το γκολ της «τιμής» πέτυχε στο 67’  ο Σπύρος Ζευγουλάς.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη που έμεινε εκτός διεκδίκησης τίτλου με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της και παίζοντας ένα παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά επικράτησε με 5-1. Χατ-τρικ σημείωσε ο Κώστας Μαντζιούτας και 2 γκολ ακόμη πέτυχε ο Κώστας Λέρης.

Την επόμενη (5η) αγωνιστική το Σάββατο(29/4) τα Άγραφα θα αγωνιστούν με τον Αίολο, ενώ την Κυριακή (30/4) η Ποταμιά θα υποδεχτεί το Ραπτόπουλο. Οι Μεγαλοχωρίτες τερματίζουν 2οι, φτάνοντας τους 45 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα θα τερματίσουν στην 3η θέση έχοντας 29 βαθμούς.

 

Προπονητικό χαρακτήρα

Το ματς είχε προπονητικό χαρακτήρα, αφού το βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε.

 

Χωρίς αλλαγή

Η Ποταμιά έπαιξε με 11 παίκτες και μη έχοντας κάποιον αναπληρωματικό. Μάλιστα δεν ταξίδεψαν για το Καρπενήσι οι παίχτες της εκτός Ευρυτανίας.

 

Με 10 και με 9

Τα Άγραφα αγωνίστηκαν με 10 παίκτες στο α΄ μέρος και στην επανάληψη συνέχισαν με 9.

 

Υπηρεσιακοί γκολκίπερ

Οι γηπεδούχοι συν το αριθμητικό πρόβλημα που παρουσίασαν δεν είχαν στην διάθεση τους και τερματοφύλακα με τους Ανέστη Κοράκη και Λάμπρο Κατσαρό να φορούν τα γάντια.

 

Ο παλιός…. «Τάρας»


 

Στην παλιά του θέση αγωνίστηκε ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης της Ποταμιάς πετυχαίνοντας μάλιστα χατ-τρικ.

 

Α΄ Μέρος

 

Επιθετικός μονόλογος

Η Ποταμιά έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα είχε την κατοχή της μπάλας, σκοράροντας δυο φορές(0-2).

 

Δημιουργίες Πλεξίδα


 

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού στο 8΄ μετά την ασιστ του Γιώργου Πλεξίδα (Φωτογραφία), ο Χρήστος Λέρης με ξαφνικό σουτ που βρήκε και το κάθετο δοκάρι έκανε το 0-1. Τρια λεπτά μετά ο «Πλεξ» μοίρασε νέα ασιστ στον Κώστα Μαντζιούτα, που με κοντινό πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του.

 



Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Πλεξίδα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοράκης στο δεξί του «παραθυράκι»

8΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από αριστερά και το ξαφνικό σουτ του Λέρη από το ύψος του πέναλτι προσέκρουσε χαμηλά στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

11΄: Ο Πλεξίδας έβγαλε τον Μαντζιούτα τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

22΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά, το κοντινό σουτ του Σαπούνη αποκρούστηκε από αμυντικό και στην συνέχεια το σουτ του Γιαννακόπουλου από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

26΄: Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το ξαφνικό σουτ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

32΄: Ο Κρασιάς έκανε εντυπωσιακή κούρσα, βρήκε τον Κατσαρό Π. που στο τετ α τετ με τον Χειλά άνοιξε το κοντρόλ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

33΄: Ατομική ενέργεια του Γενιτσαρόπουλου από πλάγια δεξιά και κοντινό πλασέ του ίδιου απέκρουσε ο Κοράκης.

37΄: Ο Λέρης βρήκε τον Μαντζιούτα, που σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

40΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γύρισε από τα δεξιά και η εξ επαφής προβολή του Πλεξίδα έφυγε άουτ.

 

Β΄ Μέρος

 

Μείον 1

Ο Άγγελος Τσιγαρίδας αποχώρησε στο ημίχρονο λόγω μαθητικών υποχρεώσεων και τα Άγραφα συνέχισαν στο 2ο 45λεπτο με 9 παίκτες.

 

Δεύτερο Μαντζιούτα

Στο 58΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Κώστα Μαντζιούτα, που με πλασέ σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι (0-3).

 


Αλλαγή τερματοφύλακα

Στο 59΄ τα Άγραφα άλλαξαν τερματοφύλακα με τον Λάμπρο Κατσαρό να φοράει τα γάντια και τον Ανέστη Κοράκη να μπαίνει μέσα παίζοντας στην άμυνα του Κατσαντώνη.

 


0-4 με Λέρη


 

Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με μακρινή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά που βρήκε και στο κεφάλι του Κώστα Καλύβα έκανε το 0-4.

 


Μείωσε ο Ζευγουλάς


 

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της «τιμής» στο 67΄ όταν ο Σπύρος Ζευγουλάς (Φωτογραφία) με σουτ εκτός περιοχής μείωσε σε 1-4. Στην αρχή της φάσης ο σκόρερ είχε τροφοδοτήσει τον Παναγιώτη Κατσαρό που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κώστα Χειλά.

 


Χατ-τρικ Μαντζιούτα

Ο Κώστας Μαντζιούτας στο 72΄ μετά την νέα ασιστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου πέτυχε χατ-τρικ, «γράφοντας» το τελικό 1-5.

 


Οι καλύτερες φάσεις

50΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Κουτσουπιά πέρασε πάνω από την εστία του Κοράκη.

58΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε τον Μαντζιούτα τε α τετ με τον Κοράκη και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-3.

63΄: Ο Λέρης με μακρινή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά που βρήκε και στον Καλύβα έκανε το 0-4.

67΄: Ο Ζευγουλάς έδωσε κάθετε στον Κατσαρό Π. που πλάσαρε, ο Χειλάς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην συνέχεια της φάσης χαμηλό σουτ του Ζευγουλά εκτός περιοχής κατέληξε στα δίχτυα (1-4).

70΄: Όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Γενιτσαρόπουλου πέρασε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

72΄: Εντυπωσιακή ενέργεια του Γενιτσαρόπουλου που τροφοδότησε τον Μαντζιούτα ο οποίος με σουτ από κοντά έκανε το 1-5.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Ζευγουλάς, Καλύβας, Καλτσής

Ποταμιά: Λέρης, Μαντζιούτας, Πλεξίδας, Ζαλοκώστας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Κοράκης, Καββαδίας, Τσιγαρίδας Α., Κατσαρός Λ., Καλτσής, Καλύβας Κ., Κρασιάς, Ζωχάκης, Κατσαρός Π., Ζευγουλάς

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Χειλάς, Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας, Κατσαρής, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Ζαλοκώστας, Σαπούνης, Λέρης

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος