Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ)-Π.Α.Κ. 83-48

«Λαβωμένη» η φιλότιμη Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, γνωρίζοντας την ήττα με 83-48 από τη ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο «Καμπεράκης» της Άμφισσας, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) του Νίκου Παπούλια με περισσότερες επιλογές στη διάθεση της πήρε τη νίκη και την άτυπη ρεβάνς από την ήττα του Καρπενησίου. Πλέον το συγκρότημα της Φωκίδας έχει 2 νίκες και 2 ήττες, κάνοντας βήμα πρόκρισης. Ο Γιάννης Τσινταβής με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου παρουσιάστηκε με αρκετά προβλήματα, τα οποία έγιναν ακόμη περισσότερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι Ευρυτάνες που προσπάθησαν φιλότιμα ολοκλήρωσαν τα εκτός έδρας τους ματς. Μετά την 4η σερί ήττα τους οι ελπίδες πρόκρισης πλέον λιγόστεψαν. Με 17 πόντους τελείωσε το ματς ο φέρελπις Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Για την επόμενη (7η) αγωνιστική οι νικητές θα παίξουν την Κυριακή 26 Μαρτίου στη Λαμία με τον Άρη Βελουχιώτη. Η Πανευρυτανική θα υποδεχτεί την ίδια ημέρα τον αήττητο Πρωτέα Λαμίας.

 

Οικογενειακή υπόθεση

Συμπαίχτες για τους γηπεδούχους ο πατέρας Νίκος Παπούλιας και ο γιός Παναγιώτης Παπούλιας. Για τους φιλοξενούμενος ο πατέρας Βασίλης Ρουμελιώτης και ο γιός Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

 

Πάνω από 20


 

Ο Γιάννης Τσινταβής (Φωτογραφία) των γηπεδούχων πέτυχε 23 πόντους, με τον Θύμιο Ρήγα να ακολουθεί και σκοράρει 18 με 2 3ποντα.

 

«Λαβωμένη» η Πανευρυτανική

Η Π.Α.Κ. συμμετείχε με πολλές απουσίες, ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξε με 4 αθλητές, καθώς τραυματίστηκαν 3 παίχτες της. Εκτός αποστολής για διάφορους λόγους ήταν μεταξύ άλλων οι: Θοδωρής Τάκης, Δημήτρης Μαυραγάνης, Γιώργος Λάνης και Αποστόλης Πιπέρας.

 

Νίκη πρόκρισης

Η Άμφισσα πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση. Το «εισιτήριο» για αυτή θα πάρουν οι τρεις από τις πέντε ομάδες του ομίλου, με τον Πρωτέα Λαμίας και τον Άτλαντα να έχουν «κλειδώσει» τα δυο πρώτα.

 

Ξεχωρίζει ο μικρός


 

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ., σταματώντας στους 17 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Ο 45αρης Βασίλης Ρουμελιώτης πέτυχε 12, «πυροβολώντας» 4 φορές έξω από τα 6,75.

 

Μόνο Καρπενήσι

Οι Ευρυτάνες πλέον θα δώσουν τρία ματς στο Καρπενήσι με Πρωτέα Λαμίας, Άτλαντα και Άρη Βελουχιώτη, ολοκληρώνοντας τα εκτός έδρας τους παιχνίδια.

 

Προβάδισμα ΓΑΣ

Η γηπεδούχος ομάδα προπορεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 18-6.

 

Στα ίδια επίπεδα

Το ημίχρονο έληξε με 39-26 υπέρ της Άμφισσας. Το επιμέρους σκορ ήταν 21-20 υπέρ της ομάδας του Νίκου Παπούλια.

 

Ξεκαθάρισε η νίκη

Η ΓΑΣ πέτυχε ένα επιμέρους 30-10 στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε στο 69-36, «καθαρίζοντας» τη νίκη.

 

Διαδικαστικό τέλος

Το τελικό 83-48 οδήγησε τη ΓΑΣ στη 2η της νίκη. Έκανε ένα επιμέρους 14-12 στο τελευταίο δεκάλεπτο για το τελικό +35. Με 4 αθλητές τελείωσε το παιχνίδι η Πανευρυτανική.

 

Τα δεκάλεπτα

18-6, 39-26, 69-36, 83-48

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας): Ζωμένος 4, Παπαγλύμης, Ρενέσης 16, Τσινταβής 23, Ρήγας 18(2), Μητάλας, Παπούλιας Π., Δρίβας, Βενετσάνης, Βουρνούς 5(1), Ιωάννου 3(1), Παπούλιας Ν. 14(3)

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 17(2), Αρσενίου 7, Ρουμελιώτης Β. 12(4), Τσάνε 8, Κορμανός 4, Κολοκώτσιος

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Ιωάννα Πανουργιά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Παπαδήμου-Αντωνίου-Παύλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 









Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: stereabasket.gr