Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Αίολος-Ποταμιά 1-0

Με σκόρερ τον Άγγελο Παχή στο 75΄ ο Αίολος επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής με 1-0 της Ποταμιάς, κάνοντας το 12 στα 12 και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε με βροχόπτωση στα πρώτα λεπτά της και παρουσία αρκετών θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα χωρίς να πιάσει καλή απόδοση κατάφερε να πάρει την σπουδαία νίκη και να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην  Α΄ Ευρυτανίας. Το τέρμα του Άγγελου Παχή στο 75΄ έκρινε το ντέρμπι.

Η Ποταμιά των Γιάννη Φλωράκη και Κώστα Γουλέτα σε μια αδράνεια της στο 75΄ έχασε το παιχνίδι και αρκετό έδαφος από την πρώτη θέση. Επιτέθηκε κυρίως με αιχμή του δόρατος τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο προσπαθώντας να τον τροφοδοτεί με μακρινές μεταβιβάσεις.

Την επόμενη (13η) αγωνιστική ο Αίολος κερδίζει τον Τυμφρηστό στα χαρτιά με 3-0 ενώ η Ποταμιά θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Ο Αίολος βρίσκεται στην κορυφή έχοντας 36 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά ακολουθεί με 30.

 

Αρκετός κόσμος

Η αναμέτρηση της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία 120 με 150 θεατών προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης μας.

 


Αξιολογημένη ρέφερι


 

Το παιχνίδι σφύριξε η διεθνής και αξιολογημένη ρέφερι 2ης κατηγορίας Μάχη Τσιοφλίκη από την Λάρισα.

 


12Χ12 για Αίολο

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία σε 12 αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες νίκες και οδηγεί την κούρσα στην Α΄ κατηγορία. Έχει μάλιστα δεχτεί μόλις 1 γκολ.

 

Παρουσία Παπαντζίμα

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.

 


4ος ο Χρυσαφόπουλος


 

Χρέη τέταρτου διαιτητή εκτέλεσε ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος.

 

Ακόμη 2 «ραντεβού»

Οι δυο ομάδες θα δώσουν σίγουρα φέτος ακόμη δυο αναμετρήσεις στα Play Off του πρωταθλήματος. Φέτος τα μπαράζ θα πραγματοποιηθούν με μεταφερόμενη βαθμολογία και συνεπώς ο Αίολος έχει τεράστιο προβάδισμα τίτλου.

 

Α΄ Μέρος

 

Θα ξεχαστεί γρήγορα

Κακό το πρώτο μέρος, με τις ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και καμία να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και «μοιραία» το 0-0 οδήγησε Αίολο και Ποταμιά στα αποδυτήρια.

 

3 τελικές

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι τρεις τελικές προσπάθειες προς την εστία.

 

Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και την αδύναμη κεφαλιά του Κοτρώνη μπλόκαρε εύκολα ο Καραγκούνης.

18΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε το πλάγιο από δεξιά και το σουτ του Γενιτσαρόπουλου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

29΄: Ο Λουβερδής τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, που έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε και ο Καρανάσιος μπλόκαρε.

 

Β΄ Μέρος

 

Ίδια εικόνα

Το παιχνίδι είχε την ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος και όποια ομάδα εκμεταλλεύονταν το λάθος η πετύχαινε πρώτη γκολ θα έπαιρνε την νίκη. Ο Αίολος «χαμογέλασε» και με γκολ στο 75΄ πήρε την νίκη στο ντέρμπι.

 

«Εκτέλεσε» ο Παχής


 

15 λεπτά πριν το φινάλε ο Άγγελος Παχής εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των παικτών της Ποταμιάς και μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά με όμορφο πλασέ στην απέναντι δεξιά γωνία της Ποταμιάς σκόραρε το 1-0. Ο Παχής είχε καθορίσει με δικό του γκολ και το πρώτο ματς, που έληξε με 1-2 υπέρ του Αιόλου.

 







Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε από αριστερά μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα του Αίολου να μπλοκάρει.

60΄: Ο Καράμπελας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Ξαγάρα στο πρώτο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

75΄: Ο Παχής εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Ποταμιάς και με πλασέ από πλάγια δεξιά σημάδεψε την απέναντι δεξιά γωνία του Καραγκούνη, «γράφοντας» το 1-0.

78΄: Φαλτσαριστό σουτ του Μισύρη εκτός περιοχής έφυγε έξω από το αριστερό «Γ» του Καραγκούνη.

90΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράμπελα από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καρανάσιος.

91΄: Σουτ του Λέρη από ευνοϊκή θέση κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Αιόλου.

92΄: Ο Πλεξίδας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Λέρη πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

93΄: Ο Ζαραβέλης γύρισε στον Χρυσικό Π., που πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

 

Πανηγυρισμοί νικητών

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου τη σημαντική νίκη τίτλου της ομάδας τους.

 


Κίτρινες Κάρτες

Χρυσικός Π., Παχής

 

Διακριθέντες

Αίολος: Παχής, Χρυσικός Π.

Ποταμιά: Καράμπελας, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας, Μισύρης, Καλύβας, Ρούσσης, Κοτρώνης(46΄ Χρυσικός Π.), Μπόνιας, Παπανικολάου, Παχής, Καρακούσης(85΄ Πιστιόλης), Τσούκας(75΄ Ζαραβέλης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης & Κώστας Γουλέτας): Καραγκούνης, Πλεξίδας, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κατσαρής, Κουτσουπιάς(70΄ Σταμούλης Κ.), Καράμπελας, Λουβερδής, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Τρέκο

 

Διαιτητής: Μάχη Τσιοφλίκη (ΣΔΠ Λάρισας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

4ος Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος