Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Άγραφα-Ακαδημία 2-2

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι Άγραφα και Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, κάτω ιδανικό καιρό και παρουσία περίπου 20 θεατών.

Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά συμμετέχοντας με αρκετές απουσίες παρουσίασαν πολλά αμυντικά κενά και απώλεσαν δυο πόντους, οι οποίοι ωστόσο δεν τους «κοστίζουν» βαθμολογικά, καθώς έχουν «κλειδώσει» την 3η θέση των Play Off και δεν διεκδικούν παραπάνω θέση. Σπύρος Ζευγουλάς και Αλέξανδρος Τόλης ισοφάρισαν σε 1-1 και 2-2 στο β΄ μέρος, με τον Κατσαντώνη να φτάνει τους 25 πόντους μετά την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Δοκάρι είχε στο πρώτο μέρος ο Κώστας Καλύβας.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες της εμφανίσεις πλησίασε στη μίνι-έκπληξη. Προηγήθηκε δυο φορές, μια σε κάθε ημίχρονο με τον Ναπολέοντα Μουρτογιάννη και τον Αλέξανδρο Κοτρώνη αντίστοιχα, δεχόμενη στην εκπνοή το γκολ της ισοφάρισης. Οι «μπέμπηδες» έχουν 16 πόντους και διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στα μπαράζ, βρισκόμενοι στην 4η θέση.

Για την επόμενη (14η) αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 και 2 Απριλίου οι Αγραφιώτες θα παίξουν στο Ραπτόπουλο. Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή 26 Μαρτίου η Ακαδημία θα δώσει εξ αναβολή ματς με την ίδια ομάδα εκτός έδρας.

 

Εξαιρετικό παιχνίδι

Οι δυο ομάδες προσέφεραν ένα πολύ ωραίο ματς με πολλές φάσεις κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Είναι πιθανό να τεθούν αντιμέτωπες και στα Play off, στα οποία έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση ο Κατσαντώνης.

 

Ντεμπούτο Σεριανάι

Την πρώτη του εμφάνιση με την Ακαδημία έκανε ο Γιούλι Σεριανάι που απέκτησε πρόσφατα δελτίο. Αγωνίζεται και με την μικτή Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Έφερε Αναγνωστόπουλο


 

Την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρυτανία έκανε ο Φθιωτός βοηθός Διονύσης Αναγνωστόπουλος (Φωτογραφία), ξάδερφος του διαιτητή Κώστα Αναγνώστου.

 

«Παίζουν» τα Play Off

Το  εξ αναβολής παιχνίδι μεταξύ Ραπτοπούλου και Ακαδημίας για την 11η αγωνιστική θα γίνει την Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο γήπεδο Ραπτοπούλου. Οι «πιτσιρικάδες» έχουν ένα ακόμη εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ για την 12η αγωνιστική, παλεύοντας για την είσοδο στα Play Off.

 

Α΄ Μέρος

Επιδιόρθωση στα δίχτυα

Κατά την αυτοψία του ο α΄ βοηθός Νίκος Δημακόπουλος παρατήρησε πρόβλημα στα δίχτυα της μιας εστίας, το οποίο και επιδιορθώθηκε άμεσα.

 



Φάσεις εκατέρωθεν

Ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι με αρκετές φάσεις προσέφεραν οι δυο ομάδες στο α΄ ημίχρονο, με την Ακαδημία να προηγείται με 0-1.

 

Δοκάρι Κ. Καλύβα


 

Τα Άγραφα είχαν δοκάρι στο 9΄ σε σουτ του Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), μετά την ασίστ του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου.

 

Μπροστά με Ναπολέοντα


 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό με πολύ ωραία προσπάθεια και τελείωμα του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη (Φωτογραφία). Ο Μουρτογιάννης έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.


Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Ο Τόλης δοκίμασε σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Ακαδημίας.

8΄: Σουτ του Μουρτογιάννη εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Ιωάννου.

9΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε με ωραία μπαλιά τον Καλύβα Κ., το πλασέ του οποίου βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσάνε και έφυγε άουτ.

18΄: Όμορφο σουτ του Παρούτσα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

19΄: Κεφαλιά-πάσα του Μουρτογιάννη στον Κοτρώνη, γυριστό σουτ του οποίου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.

19΄: Πάσα του Γενιτσαρόπουλου στον Τόλη, σουτ του δεύτερου έφυγε πάνω από το τέρμα του Τσάνε.

20΄: Σέντρα του Καλύβα Κ. από αριστερά, κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε με υπερένταση ο πορτιέρο της Ακαδημίας.

23΄: Ο Σεριανάι με μπαλιά τροφοδότησε τον Παρούτσα, που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.

24΄: Πάσα του Καλτσή στον Καλύβα Κ., σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Τσάνε.

30΄: Ο Μουρτογιάννης έκανε καταπληκτική ενέργεια και με πλασέ εντός περιοχής στη δεξιά γωνία του Ιωάννου σημείωσε το 0-1.

31΄: Ο Καλύβας Κ. τροφοδότησε τον Μπουμπουρή, το σουτ του δεύτερου από θέση τετ α τετ απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσάνε.

 

Β΄ Μέρος

Ντέρμπι ως το τέλος

Στην επανάληψη τα Άγραφα κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1, αλλά η Ακαδημία πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Τελικά οι παίχτες του Γιώργου Κρασιά πέτυχαν το 2-2 στο φινάλε.

 

Επανεμφάνιση Κρίντα


 

Για τον Κατσαντώνη αγωνίστηκε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία).

 

Αντίδραση Αγράφων


 

Οι Αγραφιώτες με προβολή του Σπύρου Ζευγουλά (Φωτογραφία) στο 51΄ ισοφάρισαν σε 1-1, μετά τη σέντρα του Κώστα Καλύβα.

 



Μπροστά ξανά οι «μικροί»


 

Η Ακαδημία εννιά λεπτά αργότερα πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Αλέξανδρο Κοτρώνη (Φωτογραφία), που συνεργάστηκε άψογα με τον Γιάννη Καραγιάννη. 4ο γκολ για τον Κοτρώνη στο φετινό πρωτάθλημα.

 


Νοκ-άουτ ο πορτιέρο


 

Εκτός αγώνα πέρασε στο 78΄ λόγω τραυματισμού ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία), τερματοφύλακας των Αγράφων.

 



Εσωτερική αλλαγή


 

Την εστία των τυπικά γηπεδούχων υπερασπίστηκε για τα τελευταία λεπτά ο αμυντικός Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία).

 


Ισοφάρισε ο Τόλης


 

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90΄ τα Άγραφα διαμόρφωσαν το τελικό 2-2. Ο Κώστας Καλύβας εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Ηλίας Τσιγαρίδας που είχε μπει ως αλλαγή γύρισε την μπάλα και ο Αλέξανδρος Τόλης (Φωτογραφία) με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιάννη Τσάνε.

 

Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Σέντρα του Καλύβα Κ. από αριστερά, ο Ζευγουλάς εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.

60΄: Ο Κοτρώνης τροφοδότησε τον Καραγιάννη, που έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, απόφυγε τον Ιωάννου και πάσαρε πάλι στον Κοτρώνη που με πλασέ σε κενό τέρμα σημείωσε το 1-2.

70΄: Ο Καραγιάννης σέντραρε από δεξιά και ο Κοτρώνης δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα.

75΄: Πλασέ του Μαντέκα από καλή θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

79΄: Ο Μαντέκας μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε και ο Κοράκης απέκρουσε.

83΄: Ο Ζευγουλάς σέντραρε από δεξιά, ο Καλύβας Τ. έκανε κεφαλιά-πάσα στον Καλύβα Κ., που σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσάνε.

89΄: Χτύπημα φάουλ του Καλύβα Κ. από δεξιά, ο Τσιγαρίδας Η. έκανε γύρισμα και ο Τόλης με κεφαλιά εξ επαφής έκανε το 2-2.

94΄: Ο Μουρτογιάννης έδωσε στον Καλογιάννη, διαγώνιο σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καλτσής, Κρίντας, Καραγιάννης, Μουρτογιάννης

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Τόλης, Τσιγαρίδας Α.

Ακαδημία: Ρεσίτης, Μουρτογιάννης, Καρδαμπίκης, Καραγιάννης, Κοτρώνης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Ιωάννου(78΄ λ.τρ Τσιγαρίδας Η.), Καββαδίας, Τσιγαρίδας Α., Ζαχαράκης, Τόλης, Κοράκης, Ζευγουλάς, Καλτσής(46΄ Κρίντας), Γενιτσαρόπουλος, Καλύβας Κ., Μπουμπουρής(46΄ Καλύβας Τ.)

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Τριανταφυλλόπουλος Κ., Ρεσίτης, Καρδαμπίκης, Σεριανάι, Παλαιολόγος(46΄ Τσιλίκας), Καραγιάννης(73΄ Μαντέκας, 90΄ Καλογιάννης), Κοτρώνης, Παρούτσας, Μουρτογιάννης, Τσιάρας(90΄ Ανδρέου)

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Διονύσης Αναγνωστόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 
































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος