Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο 1-4

Ευρεία νίκη που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδο στα Play Off πέτυχε το Ραπτόπουλο, που επικράτησε με 1-4 του Βελουχίου.

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ηλιόλουστο καιρό την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 15:00. Ήταν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό το βλέμμα λιγοστών θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη για ένα ακόμη παιχνίδι έπαιξε με σωρεία προβλημάτων και χωρίς τους Αθηναίους ποδοσφαιριστές του. Συμμετείχε μετά από 40 περίπου ημέρες σε ματς και δεν συμπλήρωσε 11αδα, ενώ έχασε νωρίς λόγω σοβαρού τραυματισμού τον Πάνο Ράπτη, μένοντας με 9. Το Βελούχι κατάφερε μόνο να μειώσει προσωρινά στο α΄ ημίχρονο με 1-3 χάρης σε γκολ του Παύλου Κουτούμπα. Ο «ιστορικός» είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 πόντους, μένοντας πίσω στην υπόθεση 4αδα.

Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παπαδήμου πέτυχε μια ακόμη νίκη, βρισκόμενο σε ανοδική τροχιά το τελευταίο διάστημα. Ο Βασίλης Γεωργαλής πέτυχε δυο γκολ, ενώ οι νεαροί Νίκος Ροΐδης και Σωκράτης Ζαραΐδώνης που απέκτησαν δελτίο πριν λίγους μήνες έβαλαν και αυτοί το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ. Η Δόξα ανέβηκε στους 16 πόντους και την 4η θέση, φτάνοντας την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Για την επόμενη (14η) και τελευταία αγωνιστική το Βελούχι θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ το διήμερο 1 και 2 Απριλίου, ενώ το Ραπτόπουλο δίνει εξ αναβολής παιχνίδι με την Ακαδημία την Κυριακή 26 Μαρτίου.

 

Λιγοστές ελπίδες

Το Βελούχι πλέον διατηρεί ελάχιστες ελπίδες για είσοδο στα Play Off, μένοντας στο -3 από Ακαδημία και Ραπτόπουλο. Έχει δυο ακόμη παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ακαδημία (Εξ αναβολής το δεύτερο).

 

Χωρίς 11αδα

Ο «ιστορικός» δεν συμπλήρωσε ενδεκάδα και άρχισε με 10 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα από το 5΄ και ύστερα έπαιξε με 9 ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε μετά από περίπου 40 ημέρες και το ματς με τον Αίολο (Δεν είχε συμπληρώσει ούτε τότε 11αδα) και ακολούθησε η μη κάθοδος στη συνάντηση με την Ποταμιά και δυο αναβολές παιχνιδιών.

 

Παρουσία Αντιπεριφερειάρχη

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός.

 


Σημαντική απουσία

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν χωρίς τον αρχηγό Θωμά Γεωργαλή, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο.

 

Πρωταγωνιστής ο Β. Γεωργαλής


 

Δυο γκολ σημείωσε ο Βασίλης Γεωργαλής (Φωτογραφία), θερινό απόκτημα από τη Θύελλα Ροδωνιάς (Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας). Έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ των «ακριτών».

 

Άνεμος αισιοδοξίας

Στο «κυνήγι» της 4αδας βρίσκεται πλέον το Ραπτόπουλο, που έφτασε τους 16 πόντους, όσους έχει και η Ακαδημία. Μάλιστα στο μεταξύ τους ματς την Κυριακή 26/3 θα κριθεί όπως όλα δείχνουν και το 4ο «εισιτήριο» των μπαράζ. Η Δόξα θέλει μόνο νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είχαν κερδίσει με 2-1 στο ματς του Καρπενησίου βολεύονται και με «Χ».

 

Α΄ Μέρος

Εκμεταλλεύτηκε τους χώρους

Το Ραπτόπουλο κατάφερε να προηγηθεί με 1-3 στο πρώτο 45λεπτο και να είναι το απόλυτο «αφεντικό» για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

 

Σοβαρός τραυματισμός


 

Μόλις στο 5΄ ο Πάνος Ράπτης του ΑΠΟΚ αποχώρησε τραυματίας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Το ματς διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά. Το Βελούχι που συνέχισε με 9 ποδοσφαιριστές να σημειωθεί πως είχε χάσει σε ένα ακόμη ματς έναν παίχτη του με σοβαρό τραυματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

 


«Τρίστερη» Δόξα


 

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Γεωργαλή που πέτυχε το 0-1 στο 12΄ και το 0-3 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η Δόξα έβαλε «γερές» βάσεις για την νίκη, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή (11 εναντίον 9). Ενδιάμεσα στο 40ο λεπτό ο Νίκος Ροΐδης (Φωτογραφία) δεξιά είχε σημείωσε το 0-2.

 





Μείωση Κουτούμπα


 

Ο ΑΠΟΚ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ μέρος μείωσε με ωραία ενέργεια του Παύλου Κουτούμπα (Φωτογραφία). Ο νεαρός είχε χριστεί σκόρερ και στον αγώνα του πρώτου γύρου.

 



Οι καλύτερες φάσεις

12΄: Ο Γεωργαλής Β. μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του Δράκου σημείωσε το 0-1.

36΄: Ο Αρμυριώτης επιχείρησε σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο μάζεψε ο Παπαδήμος.

40΄: Ο Παπαντζίμας πάσαρε στον Ροΐδη, που μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά με πλασέ στη δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-2.

45΄+1΄: Διαγώνιο σουτ του Παππά από δεξιά, ο Γεωργαλής Β. με κοντινό πλασέ στην πορεία της μπάλας πέτυχε το 0-3.

45΄+5΄: Ο Κουτούμπας με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε στην αριστερή γωνία του Ραπτοπούλου (1-3).

 

Β΄ Μέρος

Μειωμένο το ενδιαφέρον

Διαδικαστικό αποδείχτηκε το δεύτερο μέρος, με το Ραπτόπουλο να φτάνει στο τελικό 1-4, σκοράροντας μια ακόμη φορά.

 

Συνέχισαν τραυματίες



 

 

 

 

 

 

Για τον ΑΠΟΚ Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία αριστερά) και Αλέξανδρος Μπομποτσιάρης (Φωτογραφία δεξιά) έπαιξαν τραυματίες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Διαστάσεις θριάμβου


 

Ο Σωκράτης Ζαραΐδώνης (Φωτογραφία), προερχόμενος από τον πάγκο εκμεταλλεύτηκε στο 68΄ την ασίστ του Λάμπρου Λαθύρη και πέτυχε το τελικό 1-4. Ο σκόρερ είναι γεννηθείς το 2007 και έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη μικτή Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 



Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Παππάς επιχείρησε σουτ από πλάγια δεξιά, το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

64΄: Σουτ του Παπαντζίμα από δεξιά απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

68΄: Ο Λαθύρης τροφοδότησε τον Ζαραΐδώνη, που μέσα από την περιοχή με πλασέ στη δεξιά γωνία του Βελουχίου σημείωσε το 1-4.                               

73: Πάσα του Παππά στον Παπαντζίμα, διαγώνιο σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Δράκος. 

77΄: Μακρινή λομπα  του Παπαντζίμα μπλόκαρε διπλή προσπάθεια ο Δράκος.

82΄: Ο Βούρτσας μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Κίτρινες Κάρτες

Παππάς, Αθανασίου

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Σειντής, Φλωράκης

Ραπτόπουλο: Γεωργαλής, Παππάς, Σιαλμάς 

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Δράκος, Σειντής, Σεντής, Μπομποτσιάρης, Αρμυριώτης, Συγκελόπουλος, Φλωράκης, Κουτούμπας, Ράπτης, Βούρτσας

 

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παπαδήμος): Παπαδήμος Θ., Κοτούλας, Σιαφάκας(46΄ Αθανασίου), Σιαλμάς, Πέτσας, Ροΐδης, Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Παππάς, Λαθύρης, Γεωργαλής Β.(60΄ Ζαραΐδώνης)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας