Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Κ16: ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Στάθηκε αξιοπρεπώς και η μικτή Κ16 της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η δυνατή Αιτωλοακαρνανία ήταν αυτή όμως που επιβλήθηκε του γειτονικού συγκροτήματος με 5-0 και παραμένει αήττητη.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου, αρχίζοντας στις 14:30. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων (8ος Όμιλος) κάτω των 16.

Η Αιτωλοακαρνανία του Βαλάντη Ζωή συνέχισε νικηφόρα στον θεσμό και διεκδικεί το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Βρίσκεται στην κορυφή με 10 πόντους, όσους έχει και η Φωκίδα. Ο Σωτήρης Θανασιός ξεχώρισε με χατ-τρικ.

Η Ευρυτανία των Δημήτρη Αντωνίου και Γιώργου Χρυσαφόπουλου προσπάθησε αρκετά στο αμυντικό κομμάτι και κατάφερε έως το 74ο λεπτό να κρατά το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Οι «μαύροι» παραμένει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και τέρμα έως τώρα.

Η 5η αγωνιστική περιλαμβάνει τα ματς ΕΠΣ Άρτας-ΕΠΣ Ευρυτανίας και ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας-ΕΠΣ Φωκίδας.

 

Ίδια σκορ

Και στα πρώτα εκτός έδρας ματς της Ευρυτανίας στη Φωκίδα οι ομάδες της είχαν ηττηθεί με τα ίδια σκορ (3-0& 5-0 αντίστοιχα).

 

Χωρίς γκολ

Οι Ευρυτάνες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πετύχουν κάποιο τέρμα. Αντίθετα έχουν δεχτεί 20.

 

Αήττητη η ΕΠΣΑ

Η Αιτωλοακαρνανία μοιράζεται την κορυφή με τη Φωκίδα και το ματς του Αγρινίου θα κρίνει την 1η προνομιούχο θέση.

 

Πάλεψε για 75΄

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 χάρης σε γκολ του Αντώνη Λαυράνου στο 17΄ και του Σωτήρη Θανασιού στο 31΄. Στην επανάληψη ο Κωνσταντίνος Ζυματούρας που μπήκε ως αλλαγή έκανε το 3-0 στο 74΄. Ο Σωτήρης Θανασιός συμπλήρωσε χατ-τρικ, καθώς έκανε το 4-0 και το 5-0 αντίστοιχα στο 79΄ και στο 83΄.

 

Κίτρινες Κάρτες

Καραλής, Μποκώρος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αιτωλοακαρνανία (Βαλάντης Ζώης): Κίτσος, Αλεξόπουλος, Μποκώρος(55΄ Μόγιος), Μπαζίνης(79΄ Κυρίτσης), Μυζήθρας, Καλτσής, Θανασιός, Καραλής(55΄ Ζυματούρας), Γιώτης(62΄ Τζαχρήστος), Λαυράνος(55΄ Γαντζούδης), Γκόγκα

 

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου& Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Μπουμπουρής, Καραγιάννης, Γενιτσαρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσικός, Καλύβας(77΄ Καγκαράς), Κουρλός(46΄ Παπαϊωάννου), Σεριανάι, Καλογιάννης(46΄ Λιάγκος), Τσιλίκας(61΄ Ντάλλας), Καρφής

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τηλιγάδας (ΣΔΠ Αχαΐας)

1ος Βοηθός: Παύλος Μπαλαρούτσος (ΣΔΠ Αχαΐας)

2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Κουβελάς (ΣΔΠ Αχαΐας)