Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Κ16: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φωκίδας 1-4

Σε παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον η Φωκίδα πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας με 1-4 της Ευρυτανίας.

Ο αγώνας διεξήχθη για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων (8ος Όμιλος) την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 15:30 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Η Ευρυτανία των Δημήτρη Αντωνίου και Γιώργου Χρυσαφόπουλου πραγματοποίησε πολύ καλή προσπάθεια και σημείωσε το πρώτο της και τελευταίο τέρμα στη διοργάνωση με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Οι φιλότιμοι Ευρυτάνες τερμάτισαν τελευταίοι χωρίς βαθμό κόντρα σε δυνατότερες Ενώσεις.

Η Φωκίδα του Γιάννη Καρλιάτη με το εκτός έδρας «διπλό» έφτασε σε μια ιστορική επιτυχία, τερματίζοντας στη 2η θέση με 13 πόντους και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πέτυχε δυο γκολ σε κάθε μέρος και ολοκλήρωσε την παρουσία της στον θεσμό με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το Ευρυτανικό συγκρότημα αποχαιρέτησε τον φετινό θεσμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στους «16».

 

Πρώτο γκολ

Η Ευρυτανία έφτασε στην επίτευξη του πρώτου της τέρματος στη διοργάνωση. Δέχτηκε συνολικά 28 γκολ.

 


Πανηγυρική πρόκριση

Η ΕΠΣΦ πέρασε στην επόμενη φάση ως μια εκ των τριών καλύτερων 2ων των 12 ομίλων. Πρόκειται για μια ιστορική πρόκριση για τη Φωκίδα, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια μικρή ποσοτικά  Ένωση. Ως πρώτη πέρασε και στις δυο κατηγορίες η Αιτωλοακαρνανία.

 


Πάλεψε η Ευρυτανία


 

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 χάρης σε γκολ των: Γιώργου Σκαλτσογιάννη στο 9΄ και Αμπισιάν Κοπολλάρι στο 15΄. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) μείωσε στο 21΄ μετά από παράλληλη σέντρα του Γιάννη Καραγιάννη. Το ημίχρονο έληξε με 1-2.

Στην επανάληψη ο Θωμάς-Παναγιώτης Λατσούδης στο 53΄ και ο Θεοχάρης Κουτσούμπας στο 89΄ διαμόρφωσαν το τελικό 1-4.

 







Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου& Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Μπουμπουρής, Καραγιάννης, Γενιτσαρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσικός, Καλύβας, Κουρλός, Σεριανάι, Καλογιάννης, Τσιλίκας, Καρφής (Παπαϊωάννου, Ντάλλας, Λιάγκος, Καγκαράς, Ζαραΐδώνης) 

 

Φωκίδα (Γιάννης Καρλιαύτης): Παπούλιας, Φούσκας, Στρούζας, Παπαθανάσης, Αλτάνης, Κοπολλάρι, Σκαλτσογιάννης, Λατσούδης, Ζωγράφος, Κουτσούμπας, Μπακούρος (Μαρδάκης, Ζατσελλάρι, Σακκάς, Βασιλειάδης, Χειμωνίτης

 

Διαιτητής: Γιώργος Κούδας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Νικήφορος Φαρμάκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2ος Βοηθός: Γκεντιάν Χίντα (ΣΔΠ Φθιώτιδας):

 




















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος